• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervisti Borca u nastavku slomili "uljare"

Fudbaleri banjalučkog premijerligaša u prvom kontrolnom meču na Gradskom stadionu savladali prvoligaša Modriča Maksimu rezultatom 2:0.

 Rezervisti Borca u nastavku slomili "uljare" Izvor: MONDO

Oba gola gledaoci su vidjeli u nastavku meča, kada je na teren istrčala "rezervna" postava Borca.

U prvom poluvremenu crveno-plavi imali su terensku inicijativu, ali osim nekoliko poluprilika nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Modričana. Najbolju šansu imao je novajlija Ognje Đelmić tri minuta prije kraja prvog poluvremena, kada je primio dubinsku loptu od Aleksandra Subića, dobro šutirao, ali je iskusni golman gostiju Milan Petrović uspio da odbrani njegov udarac.



Nastavak meča u potpunosti je pripao fudbalerima Borca. Mnogo više svježine imali su "rezervisti", koji su u roku od samo šest minuta postigli dva pogotka i riješili pitanje pobjednika. Na isteku 60. minuta pogriješio je fudbaler gostiju Goran Lukić, loptu mu je "ukrao" Stefan Dujaković, izašao sam pred golmana Modričana i rutinski ga savladao za 1:0. Nedugo zatim mladi banjalučki fudbaleri ponovo su se radovali. Lijepu akciju Vladimira Kremenovića krunisao je Milan Šakić i postavio konačan rezultat - 2:0. Mogao je Dujaković u 70. minutu postići i svoj drugi, a za Borac treći pogodak, ali se ispriječila stativa.



"Nakon osam dana rada, bila nam je ovo prva kontrolna utakmica. Mogu biti zadovoljan pristupom igri. Naravno da tu ima i dosta problema koje ćemo nastojati da riješimo u narednom periodu. U prvom poluvremenu ekipa je odigrala onako kako i tražim od njih. Iako nismo postigli gol, mogu biti zadovoljan sa ovim periodom igre", rekao je nakon utakmice trener Banjalučana Dragan Jović.



Jović je pružio priliku skoro svim igračima na koje računa, a jedini koji je na terenu proveo svih 90 minuta je iskusni čuvar mreže Asmir Avdukić.

"U drugom poluvremenu imali smo više prostora za igru, obzirom da su na terenu bili momci koji su željni igre. Umor Modričana otvorio nam je više prostora, što je moja ekipa dobro iskoristila i postigli smo dva gola", dodao je Jović.

Banjalučani pripreme nastavljaju u Mrkonjić Grad, gdje, prema riječiima kormilara crveno-plavih, imaju odlične uslove za rad.

"Prezadovoljan sam uslovima, gostoprimstvom domaćina, ali i terenima na Balkani. Koristim ovu priliku da se zahvalim našim domaćinima, koji su nam zaista omogućili izvanredne uslove za pripreme", rekao je na kraju šef stručnog štaba Borca Dragan Jović.

Fudbaleri Borca u utorak će imati slobodan dan, a u srijedu, nakon treninga na Gradskom stadionu, ponovo putuju u Mrkonjić Grad. Ugovoreni su mečevi sa domaćom Slobodom, te Zvijezdim iz Gradačca.

BORAC - MODRIČA MAKSIMA 2:0 (0:0)
Strijelci: 1:0 St. Dujaković (60), 2:0 Šakić (66).

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC