• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze obećao Romanu: Igraćemo sa stilom

Jako, disciplinovano, brzo... To nije sporno kad je trener Murinjo. Ali, Portugalac tvrdi da će Čelsi igrati sa stilom, jer je to želja predsednika.

 Žoze obećao Romanu: Igraćemo sa stilom Izvor: MONDO

Roman Abramovič i Žoze Murinjo nisu se rastali baš u prijateljskom maniru na jesen 2007. godine, na kraju prvog boravka "Specijalnog" na "Stamford Bridžu".

Strasti su se, nepunih šest godina kasnije, očigledno smirile i sada bogati Rus i temperamentni Portugalac kreću iz početka. Svako je progutao dio svog ega, pa se tako Murinjo vratio u Čelsi i, što nije činio često, spreman je da ispuni želju svog predsjednika.

Iako je poznat po tome što njegovi timovi igraju tvrd, takmičarski, nekada i defanzivni fudbal, Murinjo je poručio da će ispuniti Abramovičevu želju da ekipa u narednoj sezoni igra - "seksi".

"Želim da navijače usrećimo u svakom smislu - rezultatima, stilom igre, mentalitetom i karakterom".

Murinjo je demantovao da je "ziheraš".

"Mogu da nađem mnogo primjera iz vremena kada sam vodio Čelsi, ali i Inter i Real, kada sam donio riskantne odluke koje su doprinijele da tim pobijedi. Ako se kockam u riskantim situacijama, može da krene po lošem, ali nije malo puta bilo kada sam to radio. Sjećate li se koliko smo puta ostavljali Čeha sa trojicom defanzivaca?", pitao je Murinjo novinare vraćajući se na period između 2004. i 2007. godine.

"Sjećam se kada smo protiv Vest Hema (april 2006. godine) gubili 1:0 i imali desetoricu na terenu, jer je Maniš bio isključen i to rano. Ipak, kockali smo se, jer smo htjeli pobjedu, igrali smo ofanzivno i pobijedili 4:1".

Murinjo i dalje nema kompletnu ekipu na okupu, jer su igrači sa Kupa konfederacija dobili dodatne dane odmora. U kamp su stigle novajlije Andre Širle (18 miliona funti) i Marko van Ginkel (8). Njih dvojica samo su posljednji u nizu fudbalera koji bi trebalo da zamijene sjajnu generaciju igrača, koju vrijeme polako nagriza, ali...

Murinjo insistira na tome da stara garda, Frank Lampard, Džon Teri, Ešli Kol, Petr Čeh, Majkl Esijen i ostali, imaju još mnogo, mnogo toga da daju.

"To je dio klupske kulture, jer novi momci koji dolaze imaju starije uz sebe koji su tu da im momentalno predstave i pokažu na djelu šta klub svima mora da znači. Jednog dana, ovi stariji igrači će završiti svoj dio posla i tu će biti mlađi koji će i sami postati stariji u budućnosti, tako da će kult Čelsija nastaviti da se prenosi iz generacije u generaciju", tvrdi Murinjo.

STATISTIKA

U prvom periodu u Čelsiju, od 2. juna 2004. do 20. septembra 2007. godine, Murinjo je zabilježio 185 nastupa na klupi, dobio 124 utakmice, 40 odigrao neriješeno i izgubio samo 21, uz gol razliku 330:119. Čelsi je vodio sa 67 odsto uspješnosti. U tri kompletne sezone, osvojio je dvije titule prvaka Engleske i jednom bio drugi, uzeo je FA kup, Liga kup i dva puta igrao u polufinalu Lige šampiona. To nije bilo dovoljno Romanu tada...
"Pobjeđivaćemo sa stilom", poručuje Murinjo, kod koga intenziteta i brzine nikada ne nedostaje, ali nekad anema "stila" i to je želio Abramovič, sada kada u timu postoje "umjetnici" poput Edena Azara, Huana Mate, Oskara, Kevina De Brujnea, pa i Oriola Romeua.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC