• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Trka za Abuom, trče Kežman i Zvezda!

Abubakar Oumaru uskoro će moći da potpiše za bilo koji klub i sačeka 31. 12. kada mu ističe ugovor. Kežman mu traži angažman u Turskoj, Zvezda čeka.

 MONDO: Trka za Abuom, trče Kežman i Zvezda! Izvor: MONDO

Čelnici Crvene zvezde, osvježeni sa 800.000 evra koliko je Grojter Firt obavezan da uplati za transfer Ognjena Mudrinskog, "napašće" Abubakara Oumarua, koji je stavljen na transfer listu u Vojvodini, saznaje MONDO.

Popularni Abu je na prvom mjestu Zvezdine liste želja, iako je prethodnih dana moglo da se čuje da će crveno-bijeli kontaktirati slobodne strijelce Marka Pantelića i Milana Jovanovića.

VIŠAK, PA ŽELJA

"Abu" je, poslije dva gola u 13 mečeva za Zvezdu, prvo bio na pozajmici u OFK Beogradu (3/23), a potom je konačno pokazao šta zna u dresu Vojvodine za koju je postigao 42 gola, uz 24 asistencije, na 108 utakmica od 2010. do danas.
Između povratka Kamerunca u Crvenu zvezdu, stoje dvije stvari: Vojvodina i interesovanje turskih klubova za istog igrača.

Zavjet koji je pokojni Ratko Butorović ostavio za sobom, da Voša neće pojačavati "vječite" iz Beograda, i dalje lebdi nad "Karađorđem", kao i činjenica da se savjetnik novog predsjednika Balše Butorovića, Mateja Kežman, trenutno nalazi u Turskoj gdje traži angažman Abubakaru.

I nije slučajno što je Kežman u akciji da Abubakaru pronađe inostrani angažman. Naime, Kameruncu 31. decembra ističe ugovor sa Vojvodinom, što ga stavlja u poziciju da već sada (prošao je 30. jun, period od šest mjeseci do isteka) potpiše predugovor sa bilo kojim klubom i potom "istrčkara" na treninzima do dana kada će kao slobodan igrač ostvariti transfer.

To Vošu, uprkos stavu da njeni igrači ne treba da pojačavaju Zvezdu i Partizan, stavlja u mat ili bar pat poziciju.

Ukoliko bi se Abubakar, a menadžer mu je Marko Mišković, dogovorio sa Crvenom zvezdom, tada bi novi predsjednik Balša Butorović i njegov savjetnik Kežman imali dvije opcije: da zadrže Abubakara pod ključem šest mjeseci ili da prihvate kakvo-takvo obeštećenje, a teško da bi ono moglo da bude veće od 350 i manje od 250 hiljada evra.

Ukratko, ukoliko Kežman ne pronađe angažman 26-godišnjem brzonogom napadaču u Turskoj (a, moguće je da postoji klub koji bi ga sada platio manje od pola miliona evra), strijelac 47 golova u Superligi u dresovima Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine, mogao bi da se vrati na "Marakanu" odakle je praktično otjeran na ljeto 2009. godine, kada tadašnji trener Vladimir Petrović Pižon nije želio ni da čuje za njega.

Ko će biti brži:

Kežman ili Zvezda?

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC