• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švarcer sa 41 godinom čuva Čelsi

Murinjo doveo u Čelsi veterana iz Fulama. Australijanac, koji je već zašao u petu deceniju života, konkurencija Čehu.

 Švarcer sa 41 godinom čuva Čelsi Izvor: MONDO

Da upotrebimo čuvenu "krilaticu" - golmani su kao vino, što su stariji, to su bolji. Da li se Čelsi vodio ovim riječima kada je odlučio da konkurenciju među stativama pojača Markom Švarcerom!

Da, dobro ste pročitali, veteran iz Australije novi je golman engleskog kluba kome će cilj u narednoj sezoni biti trofeji na svim bojnim poljima - od Premijer lige do Lige šampiona.

Ni to što će Mark u oktobru napuniti 41(!) godinu nije spriječilo povratnika na Stamford bridž, Žozea Murinja, da legendarnom golmanu ukaže čast i pruži mu priliku da poslije 18 godina na Ostrvu osvoji Premijer ligu.

To nije uspio sa Bredfordom, Midlsbrouom i Fulamom.

Švarcer je sa "plavcima" potpisao jednogodišnji ugovor.

"Došao sam u fenomenalan klub", rekao je Australijanac, koji je svom nacionalnom timu prošlog mjeseca pomogao da se treći put zaredom domogne Mundijala.

"Postao sam član jednog od najvećih klubova na svijetu. Velika je čast za mene što ću igrati sa Čelsi. Nije bilo potrebno mnogo ubjeđivanja", dodao je golman čija je profesionalna karijera počela pre 23 godine.

Švarcer je rođen u Sidneju 1972.

Poslije četiri godine u australijskom fudbalu i klubu Markoni Stallajons, 1994. se seli u Evropu, a prvi klub na Starom kontinentu za koji je branio bio je Dinamo iz Drezdena. Poslije samo godinu dana u nekadašnjem šampionu Istočne Njemačke prelazi u Kajzerslautern, gdje takođe ostaje samo sezonu.

Konačno, 1996. godine potpisuje ugovor sa Bredfordom i seli se na Ostrvo. Poslije nove neuspješne godine u Evropi, potpisuje ugovor sa Midlsboruom i postaje nezamjenjiv među stativama. Na Riversajdu je proveo čak 11 godina i upisao 367 nastupa.

U Fulamu je branio posljednjih pet sezona i bio je prvi golman ekipe.

Mrežu nacionalnog tima Australije čuva od 1994. i do sada je sakupio 108 mečeva. Branio je na dva posljednja svjetska prvenstva u Njemačkoj i Južnoj Africi i zainteresovan je da to učini i u Brazilu.

Petr Čeh je dobio jaku konkurenciju, ali, ipak, se zna ko je prvi golman Čelsija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC