• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevima" i Sušiću Zlatna povelja humanista

Internacionalna liga humanista dodijeliće Zlatnu povelju sporta i kulture mira "Huan Antonio Samaran" reprezentaciji BiH i Safetu Sušiću.

 "Zmajevima" i Sušiću Zlatna povelja humanista Izvor: MONDO

Ovo priznanje se dodjeljuje u okviru dugoročnog projekta ILH "Sport u izgradnji kulture mira, dijaloga i interkulturalnog razumijevanja" i na temelju Svečane izjave kojom je Huan Antonio Samaran (2007, u Barseloni) dao Internacionalnoj ligi humanista ovlaštenja da, u svrhu popularizacije sporta i nove demokratije, njegovo ime mogu nositi priznanja i centri koji se osnivaju pod okriljem ILH.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i selektor Safet Sušić dobili su ovu Povelju u znak trajne zahvalnosti i priznanja za sve ono što su zmajevi u proteklom periodu učinili za državu, kako na unutrašnjem, tako i na vanjskom planu, prenosi zvanični sajt FS BiH.



Kao najbolji ambasadori BiH u svijetu, oni su iskazali najveće vrijednosti države i svima nama pružili nadu za ljepšom budućnosti, čime su dali neprocjenjiv doprinos misiji mira Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini kao zemlji u kojoj ona ima sjedište.

Svečana ceremonija uručenja priznanja i prateće odluke o dodjeli će biti upriličeni u Sarajevu, 10. oktobra, 2013. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC