• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Zrinjski očekivano, ali mršavo

Fudbaleri Zrinjskog savladali i u revanšu Santa Kolomu iz Andore 1:0 (0:0) i potvrdili plasman u drugo pretkolo Lige Evrope, gdje ih čeka Botev.

 LE (kval): Zrinjski očekivano, ali mršavo Izvor: MONDO

Mostarci se u drugom pretkolu Lige Evrope bili već prije sedam dana zahvaljujući pobjedi iz prvog meča u Andori (1:3), ali nisu u četvrtak mnogo pokazali, što na koncu dokazuje i mršava pobjeda u revanšu na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Jedini pogodak vrijedan pobjede postigao je u 76. minutu Velibor Đurić, koji je bio strijelac i u prvom dvoboju sa amaterima iz Andore. Samo sedam minuta ranije, trener "plemića" Branko Karačić ga je ubacio u igru umjesto Ivana Crnova, a Đurić mu se odužio pogotkom.

Iako su domaći najavljivali potvrdu prolaska čim prije, prvi šut u okvir gola amatera iz Andore zabilježili su tek u 35. minutu ali je golman Abidemi Godsvil odbranio šut Mileta Pehara. Do tada je bivši igrač Borca Vedran Kantar nekoliko puta zaprijetio, ali ni on nije bio precizan.

Sa druge strane, igrači Santa Kolome su svoj jedini šut u okvir gola Ratka Dujkovića u prvom dijelu uputili u 22. minutu preko Enrika Trikela, ali je golman "plemića" bio na visina zadatka.

U nastavku ista slika, monotona utakmica na sredini terena bez pravih prilika za pogotke. Opet je u mostarskom taboru najagilniji bio Kantar, ali četvrtak definitivno nije bio njegov dan.

"Nula" je stajala na semofaru sve do 76. minuta kada je Đurić pogodio gostujuću mrežu i "ovjerio" prolazak u drugo pretkolo Lige Evrope.

A, tamo Mostarce očekuje dvoboj sa bugarskim Botevom iz Plovdiva, koji je u revanšu pregazio kazahstansku Astanu sa 5:0.

U prvom meču Bugari su takođe slavili 0:1, a posao im je u revanšu bio olakšan jer su u drugih 45 minuta imali igrača više. Zbog dva žuta kartona veziste Astane Islambeka Kuata, Bugari su poslije 0:0 u prvom dijelu u nastavku do nogu potukli goste iz Kazahstana.

Branko Karačić bio je vidno ljut nakon utakmice.

"Zadovoljan sam rezultatom i činjenicom da smo prošli dalje, ali sam nezadovoljan igrom. Igrači nisu dobro reagovali. Istina je da nam je nedostajalo pet standardnih igrača, ali bez obzira na to očekivao sam više od pojedinaca koji su se danas trebali nametnuti. U narednoj utakmici sve mora biti na mnogo većem nivou. Očekuje nas Botev iz Plodiva koji je izuzetno kvalitetan"
, izjavio je trener Zrinjskog.

Zrinjski: Dujković, Graovac, Stojkić, Brković, Bekić (od 60' Popović), Crnov (od 68' Đurić), Šćepanović, Kantar, Savić, Aničić i Pehar (od 81' Simeunović).

Santa Koloma: Godsvil, Maneiro, Martinez, Roka, Busenin, Rubio, Trikel, Anton, Vol (od 78' Pereira), Bernat (od 73' Do Nasimiento) i Krespo (od 84' Blaskez).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC