• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Koroman bi dres Republike Srpske

Proslavljeni srpski fudbaler Ognjen Koroman naglasio je da mu je želja da pred kraj karijere obuče dres reprezentacije Republike Srpske.

 I Koroman bi dres Republike Srpske Izvor: MONDO

Koroman je od početka jula slobodan igrač, a u posljednje vrijeme nije se mnogo naigrao u ruskom prvoligašu Krila Sovjetov.

"Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo da predstavljam svoj narod kao što sam to i do sada radio u dresu reprezentacije Srbije i Crne Gore. Rado bih se odazvao pozivu selektora. Smatram da je takva jedna utamica trebala i ranije da se održi, to je veliki iskorak za sport u Republici Srpskoj, dolazak velikih zvijezda u Banjaluku i odigravanje jedne takve utakmice. Svi Srbi iz Republike Srpske žive za taj dan. To će biti pravi fudbalski spektakl koji narod u Republici Srpskoj zaslužuje", rekao je Koroman.

Nekadašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca, Spartaka iz Subotice, OFK Beograda i Crvene zvezde, te Portsmuta, Dinama iz Moskve, Krila Sovjetov, Tereka i Inčon Junajteda, kaže da je uvijek osjećao pripadnost svom narodu sa ove strane Drine.

"S obzirom da sam na zalasku karijere, mislim da ću moći da odgovorim zahtjevima selektora ako me pozove. Bez obzira što sam u 34. godini života, imam snaga, a i zaslužio sam taj poziv pa bar da uđem u igru desetak minuta. Ponosan sam na svoj narod i uvijek sam prezentovao Republiku Srpsku na pravi način u svijetu i dizao njen ugled", naglasio je iskusni fudbaler.

Fudbaler rođen na Palama slobodno vrijeme uvijek iskoristi da posjeti rodni kraj.

"Kada god imam slobodnog vremena dolazim na Pale i posjećujem mnoga mjesta u Republici Srpskoj. Skoro sam bio u Etno selu Stanišići sa mojim prijateljem Borisom Stanišićem. Djeca su mi često na Jahorini i na Palama kod mojih roditelja. Mada je moj život baziran u Beogradu gdje mi djeca idu u školu, ali često smo i u Republici Srpskoj. Moji korijeni su sa Pala, Romanije, ponosan sam na svoje porijeklo i tako sam vaspitavan. Volim svoj narod iz Republike Srpske, jer znam kroz šta je prošao i nadam se boljoj budućnosti. Bitno je samo da smo složni i da nas politika ne razjedini", rekao je Koroman.

Koroman je prokomentarisao i stanje u njegovom nekadašnjem klubu iz Ljutice Bogdana.

"Pratim redovno dešavanja u Crvenoj vezdi. Situacija i dalje nije sjajna. Velika je finansijska kriza u klubu. Veliki je potez povratak Dragana Džajića, ali mislim da bez pravog sponzora klub će i dalje tavoriti i biti u problemima. Nije toliko Partizan jak koliko je Zvezda slaba posljednjih godina. Bez novca ne mogu se ni dovesti prava pojačanja, ali se nadam u budućnosti da će klub da se stabilizuje i da će krenuti stazama uspjeha. Zvezda mora da bude evropska, da ima tim za Evropu. Ništa nam ne znači titula ako ne izađemo u Evropu i ispadnemo u prvom kolu, kao sto se dešava sa Partizanom", istakao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Tridesetčetvorogodišnji fudbaler žali što reprezentacija Srbije neće vidjeti Mundijal sljedeće godine u Brazilu.

"Srbija se neće plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Brazilu, ali mislim da ima tim za budućnost. Miha je podmladio tim i nadam se da ćemo u budućnosti imati veoma moćnu reprezentaciju. Možda je trebalo ulaziti postepeno u podmlađivanje tima, ali selektor je Siniša Mihajlović i on odlučuje o tome", tvrdi Koroman.

Koroman je u periodu od 2002. do 2007. godine dres reprezentacije Srbije i Crne Gore oblačio 36 puta, a jednom je uspio da se upiše u strijelce.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC