• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Samo da se ne raspadnemo u Plzenu

Šampion Bosne i Hercegovine Željezničar počinje u utorak kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Viktorije iz Plzena.

 Osim: Samo da se ne raspadnemo u Plzenu Izvor: MONDO

Trener Sarajlija Amar Osim ima mnogo razloga za brigu…Osim činjenice da im je rival apsolutni favorit za prolaz, neće moći da računa na šest standardnih prvotimaca, a u međuvremenu je ostao i bez najboljeg strijelca Eldina Adilovića, koji je povrijeđen.

Kad se pogledaju i poprilično loši rezultati iz pripremnog perioda u slovenačkom Ptuju - jedna pobjeda (Brašov 1:0), dva neriješena ishoda (Kapošvar 1:1, Ružomberok 0:0) i čak tri ubjedljivih poraza (Slaven Belupo 1:4, Aluminij 0:4, Metalist 1:5), jasno je da ekipu sa Grbavice očekuje praktično "nemoguća misija".

Osim je priznao u petak da mu je u ovom trenutku najvažnije da se ekipa i igra ne raspadnu u Češkoj bez obzira na rezultat.

"Očekujem da odigramo svih 90 minuta na način na koji se dogovorimo u svlačionici, najbitnije je da se ekipa ne raspadne bez obzira na rezultat. Malo nas je poremetila povreda Adilovića koji je u prošlogodišnjim evropskim utakmicama bio naš najbolji igrač", izjavio je 43-ogodišnji trener kluba sa Grbavice.

Željin šef struke ne vjeruje da će ih šampion Češke potcijeniti, ali smatra da je to jedina šansa za njegov tim.

"Uspješne ekipe kao što je Viktorija, koja igra u tako kvalitetnoj ligi, nemaju tu vrstu problema, iskreno se nadam da će nas potcijeniti, ali kako sada stvari stoje, ne djeluje da će biti tako",
rekao je Osim i dodao da je srećan što je jedan od posmatrača češkog kluba posmatrao Željin poraz od ukrajinskog Metalista (5:1).

Osim u prvoj utakmici neće moći da računa na čak šestoricu standardnih prvotimaca – Nermin Zolotić, Josip Kvesić i Danijal Brković su već od ranije povrijeđeni, Muamer Svraka i Benjamin Čolić će preskočiti prvi susret zbog kartona, dok Srđan Stanić neće moći nastupiti na oba meča zbog direktnog isključenja protiv Maribora prethodne sezone.


Plava ekspedicija put Češke kreće u ponedjeljak u 10 sati, a u Sarajevo će se vratiti dan nakon utakmice (srijeda). Iz Želje su naglasili da će se revanš meč s Viktorijom igrati u utorak 23. jula od 21 čas na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

(MONDO, foto: Oslobođenje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC