• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda i Abubakar? Ima kako...

Kao što je Mario Gece, dok su Borusiji Dortmund bile vezane ruke, prešao u Bajern Minhen, tako i Abubakar Oumaru može da pređe u Crvenu zvezdu.

 MONDO: Zvezda i Abubakar? Ima kako... Izvor: MONDO

Vojvodina ima puno pravo, legitimno pravo, da ne želi da prodaje igrače Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Ali, postoje slučajevi kada zavjet koji je za sobom ostavio Ratko Butorović i koji je odlučio da slijedi njegov sin Balša - nije moguće održati.

Jednostavno, u ugovoru Abubakara Oumarua, koji inače ističe 31. decembra ove godine, stoji da je 26-godišnji Kamerunac slobodan igrač ukoliko bilo ko uplati 700.000 evra, potvrđeno je MONDU.

Jedino gdje Vojvodina potom može da insistira je da odbije svaki aranžman na rate, ali ako se pojavi 700.000 evra na računu u jednom trenutku, Abubakar je slobodan i može da ide gdje hoće. Odmah. Napadač je i sada slobodan u izboru nove sredine, ukoliko potpiše predugovor i sačeka Novu godinu, što je žrtva na koju je Balša Butorović spreman da podnese samo da on u međuvremenu ne ode u Beograd.

Voša ima samo 50 odsto prava na ugovor Abubakara, a ostatak pripada agenciji Marka Miškovića, protiv kojeg se vodi istraga i koji se nalazi u kućnom pritvoru.

MONDO saznaje da Zvezda igra na kartu Brana Mićunovića, crnogorskog biznismena koji je bio blizak prijatelj pokojnog Bate Kan Kana, a ujedno ima dobre odnose i sa porodicom Mišković. Ipak, Crvena zvezda ne može da vodi paralelne pregovore sa klubom i menadžerom, već bi hipotetički morala da uplati 700.000 evra na račun Vojvodine, a onda je novosadski klub u obavezi da isplati procenat Miškoviću.

Ipak, dug koji Crvena zvezda ima prema Miškoviću iz vremena koje je on proveo kao član Uprave kluba prije nekoliko godina, otvara mogućnost naknadne nagodbe između kupca i menadžera. Recimo, Mišković bi mogao da pristane da umanji svoja potraživanja prema Zvezdi za 350.000 evra (ili čak više), kada mu preko računa Vojvodine bude proslijeđen njegov dio.

Iako bi morala da uplati 700.000 evra u jednom danu, Zvezda bi tako Abubakara platila praktično 350.000 i za još toliko smanjila dug. S novcem dobijenim od Ognjena Mudrinskog, koji je nedavno prešao u Grojter Firt, ovaj aranžman uopšte nije nemoguć, štaviše.

Druga opcija je uvek 31. 12. 2013.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC