• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanov je tu, Egvuekve i Arauho u fokusu

Kostadin Stojanov uskoro će dobiti priliku da se dokaže na treninzima Crvene zvezde.

 Stojanov je tu, Egvuekve i Arauho u fokusu Izvor: MONDO

Kako vrijeme prolazi, odnosno kako se bliži početak sezone (18. jul), spisak potencijalnih pojačanja Crvene zvezde na poziciji štopera sve je kraći.

Konkretno, Bugarin Kostadin Stojanov u najskorije vrijeme doći će na probu kod trenera Slaviše Stojanovića, dok će Uprava kluba u što kraćem roku pokušati da okonča pregovore oko dovođenja dvojice štopera iz inostranstva. Poslije nikad viđene licitacije sa oko 30 imena, "knjiga je spala na dva slova":

Azubuike Egvuekve iz Nigerije i Migel Arauho Blanko iz Perua.

Nije nemoguće da Crvena zvezda dovede svu trojicu igrača u narednom periodu i tada bi, uz jedno pojačanje u špicu zbog transfera Ognjena Mudrinskog i povrede Đorđa Rakića, najveći dio posla u ovom burnom prelaznom roku bio obavljen.

Najizvjesniji je, pored Robertsa Omege, Stojanov.

On se razišao sa CSKA iz Sofije na kraju ove sezone i kao slobodan igrač boravi u Beogradu, gdje bi trebalo i da se nametne na trenizima crveno-bijelih, ali i da prođe medicinske preglede. To u njegovom slučaju znači još nešto: u Ljutice Bogdana žele da se valjano uvjere u to da je sklonost Bugarina ka dopingu (bio je suspendovan tri mjeseca tokom 2012. zbog korišćenja metilheksanamina) sada samo ružna prošlost.

U klubu manje sumnjaju u fudbalske kvalitete lijevonogog štopera, koji može da pokrije i poziciju lijevog beka. On je rođen 2. maja 1986. godine i pet puta nastupio je za reprezentaciju Bugarske, a na tržištu igrača predstavlja ga legendarni fudbaler, Jordan Lečkov.

Tokom karijere imao je jednu tešku povredu, frakturu fibule, jedne od dvije kosti potkolenice.

Osim plate, Crvena zvezda za Stojanova ne bi morala ništa da plati, a to nije slučaj sa Egvuekveom, jednim od sedmorice igrača u reprezentaciji Nigerije koji su titulu na Afričkom kupu nacija u januaru i potom učešće na Kupu konfederacija u junu, zaradili kao igrači iz domaće lige.

Ovaj snažni, 195 centimetara visoki, lijevonogi štoper, ima ugovor sa Vari Vulvsima i obeštećenje je predmet pregovora između Nigerijaca i čelnika Crvene zvezde. Rijetko kada igrači iz Afrike, naročito što će Egvuekve u utorak napuniti 24 godine, prilikom prvog transfera vrijede više od 300.000 evra. Poređenja radi, tadašnji reprezentativac Gane Li Adi koštao je Crvenu zvezdu 250.000.

Ipak, Zvezda će pokušati da dovede ovog igrača za što manje novca, vjerovatno nudeći i procenat u narednoj prodaji.

Prošlog mjeseca u Brazilu, Egvuekve je odigrao skoro cijelu utakmicu protiv Tahitija (6:1) i ušao je u finišu meča sa Španijom (0:3). Protiv Urugvaja nije nastupio.

Od njega bi se, hipotetički, očekivalo da odmah zauzme mjesto u centru odbrane, da li sa Stojanovim, Jovanom Krnetom, Omegom ili Darkom Lazićem, stvar je izbora trenera. Onaj kojeg su u Zvezdi spremni da "love" do kraja i potom čekaju koliko je potrebno da se adaptira i uigra je - Arauho.

Štoper mlade reprezentacije Perua, 18-godišnji Arauho, velika je želja Crvene zvezde, koja dugo već nastoji da realizuje ovaj transfer. Arauho, iako mladi, već je nastupao za svoj Sport Hunkaj u južnoameričkoj Ligi šampiona, odnosno Kopa Libertadoresu.

Arauho, za razliku od Nigerijca, nije pretjerano visok za štopera. Ima "samo" 181 centimetar, ali to nadoknađuje odličnim skokom i tehnikom moja mu dozvoljava da iznosi loptu na polovinu protivnika, pokrije i poziciju desnog beka, itd.

I on je ugovorom vezan za klub, pa za razliku od većine Zvezdinih pojačanja ovog ljeta nije u situaciji da dođe bez obeštećenja.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC