• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Arauho već Zvezdin, hoće i Abubakar?

Zvezda će do četvrtka 18. jula, najvjerovatnije imati četvoricu mladih štopera, koji će potom dobiti jednog iskusnog kolegu uz kojeg će "peći" zanat.

 MONDO: Arauho već Zvezdin, hoće i Abubakar? Izvor: MONDO

Trojica su već tu: Jovan Krneta (21), Darko Lazić (18) i Marko Marinković (18).

Četvrti?

To će biti Migel Arauho Blanko (18), jedan od najboljih mladih igrača Perua, potvrđeno je našem portalu iz izvora u Ljutice Bogdana 1a. Arauho, kako sada stvari stoje, sprema se za put u Beograd, gdje bi početkom sljedeće nedjelje trebalo da prođe ljekarske preglede i potpiše dugoročni ugovor sa crveno-bijelima.

Arauho iz Sport Hunkaja ne dolazi kao slobodan igrač, Crvena zvezda mora da plati obeštećenje. Koliko? Za sada nije poznato.

"Arauho je veliko pojačanje, koje u budućnosti može mnogo da donese Zvezdi, i u smislu kvaliteta i u smislu cijene kada bude odlazio. I to što je mlad ne znači da stiže u Zvezdu da 'jednog dana zaigra', naprotiv. Stav struke je da bi trebalo da igraju oni koji su najbolji u tom trenutku... Igrao odmah ili ne, on će se višestruko isplatiti Crvenoj zvezdi", kaže izvor MONDA iz kluba.

VIDEO

Na pitanje: "Da li to u drugi plan stavlja pregovore sa Vari Vulvsima oko transfera 24-godišnjeg Azubuikea Egvuekvea?", naš sagovornik kaže:

"Dolazak Arauha ne znači da Nigerijac neće doći, već da se sa narednim pojačanjem neće žuriti. Ako sa Peruancem sve bude kako treba, onda će treneru biti ostavljeno da procijeni koji će to stariji i iskusniji igrač biti doveden da ova četvorica mladih uz njega stasaju i nauče sve što je potrebno".

S obzirom na to da je, nezvanično, prva želja trenera Slaviše Stojanovića preiskusni Italijan Kristijano Terlici (33), moguće je da će baš bivši štoper Palerma, Ćezene, Sampdorije, Katanije, Pesakre, Sijene, itd, biti "učitelj" pomenute četvorke.

Egvuekve ima perpektivu, mladost, snagu, ali i cijenu između 200 i 300 hiljada evra, dok Terlici bez obeštećenja donosi iskustvo, mirnoću, ali i pozne igračke godine, možda i manjak motiva. On nikada u karijeri nije igrao van Serije A i Serije B.

Zanimljivo, naš sagovornik u prvi plan nije isticao nijednog od trojice štopera koji se nalaze na probi u Crvenoj zvezdi: Robertsa Omegu (Liberija, 23), Kostadin Stojanov (Bugarska, 26) i Ilija Glavan (Bosna i Hercegovina, 22). Vjerovatni dolazak Arauha, uz neosporni potencijal trojice Zvezdinih mladića, značajno umanjuje šanse ovog trija da se domogne ugovora, a možda je u najboljoj startnoj poziciji Stojanov, ukoliko ljudima sa adrese Ljutice Bogdana 1a dokaže da je ružna doping prošlost - prošlost.

Uporedo sa pregovorima oko transfera Arauha, Uprava Crvene zvezde radi svom snagom na dovođenju Abubakara Oumarua.

Naš sagovornik nedvosmisleno je potvrdio saznanja MONDA vezana za zamršenu situaciju oko Kamerunca.

"Sada u Zvezdi više niko ni ne želi da krije da je Abubakar prvi na listi želja kada je napad u pitanju. U klubu se čini sve što se može da ovaj transfer bude realizovan već ovog ljeta. Svi rukovodioci Crvene zvezde svjesni su svih 'sitnica' vezanih za Abubakarov ugovor, zna se na koji način može i ne može to da se realizuje i svi rade da se on što prije vrati u Zvezdu", prenio nam je dobro upućeni izvor.

A, Abubakar? Želi li on da se vrati u Zvezdu?

"Prema informacijama koje ja imam, on je izuzetno zainteresovan za to. Naravno da se Zvezda prije svega raspitala kakvo raspoloženje vlada kod fudbalera", rečeno nam je na kraju razgovora.

Uplatom od 700.000 evra na račun Vojvodine, ništa ne bi moglo da spriječi prelazak Abubakara ni u Crvenu zvezdu, ni u neki drugi klub, o čemu smo pisali.

(N. Janković - MONDO, foto: Printscreen YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC