• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Herardo Martino vodi Barsu

Argentinski trener dogovorio trogodišnju saradnju sa prvakom Španije. Promocija najavljena za srijedu na Nou Kampu.

 Herardo Martino vodi Barsu Izvor: MONDO

Herardo Martino, poznat pod nadimkom Tata, zameniće Tita Viljanovu na klupi Barselone. Viljanova je u petak iznenada napustio kormilo katalonskog kluba kako bi nastavio liječenje poslije kancera pljuvačnih žlijezda.

Iako su u konkurenciji za novog šefa stručnog štaba Barselone bili mnogi kandidati, poput bivših igrača katalonske ekipe Luisa Enrikea i Mihaela Laudrupa, španski mediji prenose da je izbor pao na iskusnog argentinskog stručnjaka.

Prvi je ruku za izbor Tate podigao Lionel Mesi, a budući da se mišljenje najboljeg igrača planete izuzetno cijeni na Nou Kampu, ne čudi da je njegov predlog bio presudan za izbor novog trenera.

Legenda Njuvels Old Bojsa, tima za koji je kao igrač nastupio na 505 mečeva, prošle je sezone ekipu sa klupe predvodio do titule u Argentini. On je proglašen za najboljeg igrača u istoriji tog kluba, u kojem je karijeru počeo baš i Mesi.

Martino je najveće trenerske uspjehe ostvario u Paragvaju, gdje je sa ekipom Libertad osvojio tri titule prvaka, dok je sa timom Kerom Porteno jednom bio šampion.

On je 2006. godine preuzeo i selekciju Paragvaja, a četiri godine kasnije sa njim na klupi stigli su do najvećeg uspjeha u reprezentativnoj istoriji - četvrtfinala Svjetskog šampionata u Južnoj Africi. Državni čelnici Paragvaja odlikovali su ga najvišim odrenom za sportska dostignuća poslije povratka sa Mundijala.

Za 50-godišnjeg Herarda Tatu Martina preuzimanje Barselone biće veliki izazov u karijeri, budući da će mu to biti prvi trenerski posao u Evropi. On je do sada sa klupe predvodio sedam klubova, ali nikada nije radio na Starom kontinentu.

Ipak, kao igrač nastupao je u Evropi, i to baš u Španiji, gdje je bio član ekipe Tenerife, u sezoni 1990/1991. On je za taj klub odigrao 15 mečeva i zabilježio jedan gol, u a podacima stoji da je baš debitovao za Tenerife na meču protiv Barselone na Kamp Nou, i to pobjedom od 1:0.

Prema pisanju španskih medija, Martino će u Barselonu stići u pratnji dvojice dugogodišnjih saradnika - Elviom Paolorosom, pomoćnim trenerom i kondicionim trenerom Horheom Pautasom.

On bi u Barselonu trebalo da doputuje u srijedu, baš na dan kada je zakazana prijateljska utakmica sa Bajernom iz Minhena, koji sada sa klupe predvodio bivši trener Katalonaca Pep Gvardiola. Martino ipak neće debitovati na klupi Barselone na tom meču, već će tim predvoditi dosadašnji asistent Tita Viljanove Đoan Fransesk Ferer Rubi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC