• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvatski navijači neće doći u Beograd"

"Držimo se reciprociteta, neće biti pristalica gostiju", najavio generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.

 "Hrvatski navijači neće doći u Beograd" Izvor: MONDO

Duel Srbije i Hrvatske možda neće imati preveliki takmičarski značaj za "orlove", ali je jasno da će cjelokupna javnost dati ogroman značaj tom događaju.

Izabranici Siniše Mihajlovića i Igora Štimca istrčaće na teren beogradske "Marakane" u petak, 6. septembra.

S obzirom na činjenicu da će taj meč sigurno biti proglašen "utakmicom visokog rizika", predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) doputovali su u već petak u Beograd, u posjetu kolegama iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Pored obilaska stadiona Crvene zvezde, prvi čovek HNS-a Davor Šuker posjetio je i "Kuću fudbala" u Staroj Pazovi i razgovorao sa rukovodiocima krovne organizacije srpskog fudbala.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković upoznao ga je sa sportskim centrom i potom sa kolegama iz Hrvatske razmotrio plan organizacije dugo iščekivane utakmice.

Šuker smatra da prvi meč dve reprezentacije nije morao da bude završen pobjedom Hrvatske.

"Postigli smo dva gola i napravili prevagu. Da je Srbija pogodila bilo bi do kraja još neizvjesnije, ali to je sport i u velikim utakmicama je najvažnije ko će prvi postići gol".

"Htjeli smo da na vrijeme, skoro mjesec dana prije početka meča, utanačimo sve detalje. Još prilikom gostovanja u Zagrebu potpisali smo dogovor sa Nogometnim savezom Hrvatske u vezi sa odigravanjem te utakmice. Držimo se reciprociteta, neće biti navijača iz Hrvatske. 150 ulaznica dobiće HNS za potrebe svojih sponzora i delegacija", izjavio je on.

Utiske iz razgovora sa delegacijom iz Zagreba nazvao je "pozitivnim" i istakao da postoji dobra saradnja saveza, država, policija...

"Daćemo sve od sebe da taj meč bude dobro organizovan. Bili ste svjedoci našeg prvog meča, u Zagrebu. Ljestvica je visoko podignuta. Imali su pomoć svoje države, Ministarstva unutrašnjih poslova. Mi smo poznati kao dobri domaćini, uključila se policija, država i tu utakmicu ćemo organizovati na najbolji mogući način", uverava Laković.

Davor Šuker očekuje odličnu organizaciju meča u Beogradu.

"Sve što smo napravili u Zagrebu očekujem da bude i u Beogradu. Oni koji nisu na terenu daće sve od sebe da atmosfera bude vruća, paklena, koju svi i očekuju, da navijači navijaju za svoje reprezentacije".

Prema njegovim riječima, svi u HNS-u jedva čekaju da dođu u Srbiju i odigraju utakmicu.

Šuker je posebno istakao oduševljenje radom Fudbalskog saveza Srbije.

"Gdje god budem mogao promovisaću Zorana Lakovića i Tomislava Karadžića i spomenuću ih u najboljem kontekstu kako se radi za svoj savez i svoju državu".

"Na sve možemo da utičemo, samo ne na rezultat na terenu i želim da bolji pobijedi i da bude nulta tolerancija prema huliganizmu. Znamo da patimo na ovim prostorima sa infrastrukturom, a tu je i majka koja nas gleda, UEFA i FIFA. Želim FSS-u da dobije što manje kazni", podvukao je Šuker.

Posjeta Beogradu ostaće mu u lijepom sjećanju.

"Drago mi je da sam pogledao svu infrastrukturu, bio na 'Marakani'... Hvala domaćinima, a to ne kažem iz kurtoazije, već iz srca", zaključio je predsjednik HNS-a.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC