• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušena Radova "tvrđava"!

"Građevinari" poraženi na svom terenu poslije skoro godinu i po, od Čukaričkog - 0:1. OFK kod kuće savladao Voždovac, Sloboda i Spartak remizirali.

  Srušena Radova "tvrđava"! Izvor: MONDO

Prekinuta je lijepa tradicija Rada. "Građevinari" su u 1. kolu Jelen Superlige poraženi na svom terenu od Čukaričkog, golom Dragoljuba Srnića.

"Brđani" su primorali Banjičane da svoj teren napuste pognutih glava prvi put od 14. aprila 2012. godine!

Prvi gol u novoj sezoni postigao je Dragoljub Srnić, prvotimac "brđana".

"Čestitam Čukaričkom na zasluženoj pobjedi. Moja ekipa je u prvih 15 minuta nedopustivo loše odreagovala u nekim situacijama. Prije svega mislim da nismo bili agresivni i gubili smo dosta duela. Kod primljenog gola na nedopustiv način smo odreagovali u standardnoj situaciji, gdje smo fizički dominantni", rekao je Milošević agenciji Beta.

RAD - ČUKARIČKI 0:1

Jedan gol vidjelo je i 150 gledalaca utakmice OFK Beograd - Voždovac. Strijelac je bio kapiten "romantičara", Marko Petković u 34. minutu. Pogodio je iz jedanaesterca, nakon prekršaja Gorana Dragovića nad Vladanom Adžićem.

Trener "zmajeva" Nenad Lalatović imaće težak zadatak da što brže uigra veliki broj novih igrača (mahom došlih iz kulskog Hajduka) i starosjedilaca.

OFK BEOGRAD - VOŽDOVAC 1:0

Zanimljivo, Voždovac je svoj posljednji meč u Superligi odigrao baš na Karaburmi.

Uzbudljivo je bilo i u Užicu, gdje je Sloboda Point remizirala sa Spartakom. Trener domaćih Ljubiša Stamenković Piskavac isključen je zbog prigovora sudiji Danilu Grujiću.

Domaći su poveli u 49. minutu, golom Aleksandra Pejovića na asistenciju Darija Purića. Rezultat je izjednačio Vladimir Torbica pet minuta kasnije, poslije brze kontre.

Trener gostiju Petar Kurćubić morao je da u 40. minutu izvrši izmjenu. Povrijeđenog Stefana Miloševića zamijenio je zlatni "orlić", Milan Vojvodić (19). Subotički superligaš samo je jednom u istoriji pobijedio Užičane.

SLOBODA POINT - SPARTAK 1:1

Gdje je Napredak stao u Prvoj ligi Srbije, nastavio je u Jelen Superligi!

Kruševljani su "skinuli skalp" timu koji su mnogi proglasili za favorita. Najavljivali su da će igrati cijele sezone rasterećeno i to im je donijelo veliku pobjedu već u 1. kolu.

Na stadionu pod Đurđevim brdom, Napredak je pobijedio Jagodinu, golovima iskusnog napadača Nenada Mirosavljevića. Oba puta je savladao Anđelka Đuričića u finišu utakmice, koristivši asistenciju Nikole Trujića za prvi trijumf.

Dok su Jagodinci razočarani napustili stadion, Nišlijama je prijao odlazak na "Čair" u večernjem terminu.

Iako su Darko Spalević i Sead Hadžibulić pokvarili veče fizičkim obračunom, zbog kojeg je intervenisala i Žandarmerija, domaći su uspjeli da uljepšaju debi Dragoljuba Bekvalca na svojoj klupi.

Golovima Saša Stojanovića iz penala u 34. minutu i Radoša Bulatovića u nadoknadi vremena (asistirao Vladimir Milenković), "Meraklijama" je pružen veliki razlog za radost.

Njihovi ljubimci su u prvom dijelu prošle sezone ušli u velike bodovne probleme. Sudeći prema startu sezone, Nišlije bi mogle da predstojeće jeseni više uživaju na svom stadionu. Pod reflektorima.

Rezultati 1. kola Superlige:

Subota:

Rad - Čukarički 0:1 (0:1)
/Srnić 4'/

Sloboda Point - Spartak 1:1 (0:0)
/Pejović 49' - Torbica 54'/

OFK Beograd - Voždovac 1:0 (1:0)
/Petković 34'/

Partizan - Novi Pazar 4:3 (1:2)

Radnički Niš - Radnički Kragujevac 2:0 (1:0)
/Stojanović 34' p, Bulatović 90'/

Jagodina - Napredak 0:2 (0:1)
/Mirosavljević 86', 90+'/

Nedjelja:

Javor - Crvena zvezda (18) - tv prenos Arena sport
Vojvodina - Donji Srem (20.30)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC