• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporna pobjeda Partizana

Uz nepostojeći penal, samim tim i neopravdano isključenje gostiju, Partizan je u šokantnoj utakmici pobijedio Novi Pazar 4:3. 7+ i "iz keca u dvojku".

 Sporna pobjeda Partizana Izvor: MONDO

Šokantno: Partizan - Novi Pazar 4:3 (1:2)!

Biće burno već poslije utakmice 1. kola šampionata u sezoni 2013/14, jer je šampion na svom terenu protiv svega 11, a potom i desetorice igrača gostujućeg tima, bodove osvojio uz dva sporna gola i nezasluženo isključenje protivnika.

"Uprava napolje!", uz salve zvižduka.

Tako je oko 3.000 Grobara proslavilo prve bodove na početku puta ka odbrani šeste uzastopne titule prvaka.

I ne samo to. Aplauzi dijela Partizanove publike gostima, kada su sa desetoricom u 72. minutu sa igračem manje stigli do 3:3, dovoljno su govorili i o igri Partizana i u suđenju petorke na čelu sa Vladimirom Nedeljkovićem, koji se poput "vječitih" nije proslavio u "sezoni kupanja".

Nedeljković je u 52. minutu napravio veliku grešku kada je čist start Ibrahima Arifovića i blok tijelom prilikom udarca Nemanje Kojića okarakterisao kao "igranje rukom u gol šansi". Arifovića je isključio, a Aleksandru Mitroviću donio priliku da sa bijele tačke izjednači na 2:2, što je i najbolji fudbaler crno-bijelih uz dozu sreće i uradio.

VIDEO

Kada je Mitrović, samo tri minuta kasnije, povisio na 3:2, očekivala se rutinska pobjeda favorita nad gostima, koji su "u kombiju" stigli sa samo jedanaestoricom igrača i bez trenera, odnosno bez izmjena.

Ali, ni to nije bio kraj šokovima!

Poslije prvog kornera na utakmici, Miljan Mutavdžić je Novom Pazaru donio novo izjednačenje u 72. minutu, što je "nijemog" trenera crno-bijelih Vuka Rašovića navelo na očajnički potez - ubacivanje kapitena i "vječnog" Saše Ilića.

Uz ulaske Predraga Luke i Nemanje Kojića, Partizan je do kraja zaigrao "viktorije" ispred Miloša Budakovića, koji je četvrti put kapitulirao u 88. minutu.

Valjda.

Na signalizaciju petog sudije, iza gola Novog Pazara, glavni Nedeljković pokazao je na centar što je značilo da je lopta punim obimom prešla gol-crtu poslije haotične scene u šesnaestercu gostiju. Luka je u trku okrnzuo glavom loptu, koja je u visokom luku krenula ka mreži.

Da li je defanzivac Novog Pazara na vrijeme uspio da je izbije u polje ili ne, moći će da se zaključi poslije detaljne analize i pregledanjem snimka iz svih uglova. I tada će moći da se kaže da li je autsajder oštećen "samo" za jedan gol i isključenje ili za dva gola i isključenje.

Bilo kako bilo - utisak koji je šampion ostavio poslije neubjedljive igre protiv Širaka i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca - u najmanju ruku je za zaborav!

Ili smjenu trenera, o kojoj se pričalo i prije početka šampionata.

Novi Pazar je vodio 2:1 na poluvremenu, kada je počeo sporan rasplet. Igrao se 53. minut, kada je Arifović neopravdano isklučen. Njega je udarac Kojića u padu pogodio u bok, dok mu je ruka bila uz tijelo, ali je poslije burne reakcije crno-bijelih i većine na stadionu, sudija Nedeljković pokazao na bijelu tačku i isključio šokiranog Arifovića.

Bunili su se gosti, ali nazad nije bilo...

Sa bijele tačke, Aleksandar Mitrović umalo nije bio zaustavljen od strane Miloša Budakovića. Ipak, lopta je prešla crtu - 2:2! Nezasluženo.

I samo tri minuta kasnije, uzrujanu i loše organizovanu postavu Pazara, Mitrović je prevario bijegom po lijevoj strani, odakle je sjajnim udarcem u "dalji" ugao donio puni preokret - 3:2! Poslije ovog gola, najbolji fudbaler Partizana otrčao je do Juga i kao da se "oprostio" od navijača.

Nije nemoguće da poslije utakmice uslijedi i transfer.

Crno-bijeli su s golom prednosti i inferiornim rivalom spustili gas i čekali kraj utakmice, pa su desetorica fudbalera Novog Pazara u 72. minutu stigla do izjednačenja! I gosti su dobili aplauz za to...

Miljan Mutavdžić postigao je gol u periodu nezainteresovane igre Partizana, poslije odlično izvedenog kornera, inače prvog za goste na utakmici!

Prije toga...

Nemanja Vidaković u 17. minutu iskoristio je prvo grešku Nikole Gulana, a onda i odbitak od tijelo Miloša Ostojića, pa je sa pet metara bez problema savladao Živka Živkovića koji je ostao u raskoraku.

Bio je to šokantan početak sezone za šampiona, ali je ubrzo stiglo izjednačenje.

Ovaj rezultat bio je na snazi samo tri minuta. U 20, Aleksandar Mitrović maestralno je "ostavio" loptu glavom Milošu Jojiću, koji je u punom trku izašao sam pred golmana gostiju i sa sedam metara postigao rutinski gol za 1:1.

A, onda u 34. minutu novi šok u režiji Admira Kecapa! Kontra, bijeg, trk, sprint, izlazak pred Živkovića, dribling i gol iz "mrtvog ugla". Udarac Kecapa, Obradović je uspio samo da "ukuca" u sopstvenu mrežu.


Pitanje je da li bi Kecapov udarac završio u mreži da je Obradović odlučio da ne ukliza...

Pred oko 3.000 gledalaca u Humskoj počela je nesvakidašnja utakmica koja u velikoj mjeri govori o stanju u srpskom fudbalu: šampion države u 1. kolu Jelen Superlige dočekao je protivnika koji je "skrpio" 11 fudbalera za premijeru i...

...nijednog više.

Bez rezervi, Pazarci će pokušati da ne dožive debakl na stadionu "JNA", gdje su prethodnih sezona ubjedljivo gubili (3:1, 5:0). Novi Pazar, hronično opterećen finansijskim problemima, namjerio se na veliki broj igrača ugašenog Hajduka iz Kule, ali kako nije uspio da ih licencira na vrijeme, trener Milan Milanović neće biti u situaciji da napravi nijednu jedinu izmjenu.

A, Milanović? On utakmicu posmatra iz lože na Istoku... Ekipu vodi Izet Ljajić.

S druge strane, Partizan u ovu utakmicu ulazi poslije bolne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i poslije nedjelje u kojoj se pisalo i pričalo samo o incidentu koji se dogodio na atletskoj stazi nakon poraza od Ludogoreca (1:2 i 0:1).

Trener Vuk Rašović u startnih 11 nije uvrstio ni tada poniženog Marka Šćepovića, ni kapitena Sašu Ilića. Iako je bilo nagovještaja da će, poslije povrede Milana Lukača, šansu dobiti u jednom trenutku već "izbrisani" Vladimir Stojković, to se nije dogodilo.

Rašović je na gol stavio Živka Živkovića, možda zato i što Stojković ima ponudu Kardifa.

PARTIZAN: Živković - Aksentijević, Obradović, Ostojić, Gulan - Đemba Đemba, Jojić, Ninković, Grbić - Malbašić, Mitrović.

NOVI PAZAR: Budaković - Lotinac, Kadrić, Marković, Arifović - Župić, Mutavdžić, Bihorac, Vidaković, Kecap - Popović.

PRVO POLUVRIJEME:

2 - Ninković je odlično izveo centaršut, lopta je "čikala" da je neko zakači na petercu, ali pored mnogo igrača oba tima niko nije to uradio.

5 - Malbašić je ubacio sa lijeve strane, natrčao Mitrović, ali je bio izblokiran, pa je Partizan dobio prvi korner. Poslije njega, veliku šansu imao je Gulan, koji jednu "ničiju" loptu sa sedam metara nije uspio da ubaci u mrežu - dobro je odbranio Budaković.

8 - Opšta ofanziva crno-bijelih...

17 - Poslije perioda "mlake" igre na obje strane i grešaka na sredini terena, uslijedio je centaršut "plavih" sa lijeve strane, Gulan je loše reagovao, poslije čega je Bihorac dobio priliku da šutira sa ivice šesnaesterca. Lopta se odbila od Ostojića, ali tako da je Vidaković trebalo samo da je "ćušne" u mrežu Živkovića, koji je već bio na zemlji - 0:1.

19 - Da Partizan želi ekspresno izjednačenje, vidjelo se u 19. minutu, kada je Malbašić šutirao sa 18 metara i bio izblokiran, a potom je Gulan glavom probao da vrati loptu u mrežu, međutim i taj udarac bio je "izbačen" skoro sa gol-crte.

20 - Izjednačenje! Opet je akcija potekla od Malbašića, koji je centrirao sa lijeve strane, precizan pas Mitrović je glavom spustio na nogu Jojiću koji nije mogao da pogriješi u ovoj situaciji - 1:1.

Krećemo ispočetka...

30 - Partizan ima loptu, inicijativu, ali ne i šanse. Od izjednačenja, nijednu izglednu šansu nisu stvorili crno-bijeli. Česti su korneri i izblokirani šutevi, ali i pokušaji koji završavaju "nebu pod oblacima", kao Malbašićev iz 34. minuta.

34 - Iz jalove inicijative do novog vođstva gostiju. Pravo ni iz čega, katastrofalno i previsoko postavljena odbrana Partizana bila je drugi put kažnjena na utakmici. Kecap je pobjegao između Aksentijevića i Obradovića, istrčao sam pred Živkovića, dao mu "lažnjak" i iz nepovoljne situacije pokušao da pogodi mrežu.

Vjerovatno ne bi uspio da Obradović nije uklizao i završio u mreži zajedno s loptom - 1:2.

"Face" ljudi na klupi Partizana, prije svih Vuka Rašovića, govorile su više od riječi...

Rašović je odmah na zagrijavanje poslao kapitena Ilića i Nemanju Kojića.

40 - Partizan nastavlja sa napadima, ali bez koncepcije. Čas se pokušava kratkim pasovima, čas dugim loptama na Mitrovića, ali je prvu narednu šansu šampion imao poslije prekida.

Ninković je sjajno izveo prekid, sa oko 35 metara po sredini od gola gostiju, poslao loptu na peterac, a odatle Obradović "sam kao duh" uspio je glavom da promaši čitav okvir gola!

43 - Ljajić se trese, jer mu se u isto vrijeme oporavljaju dvojica igrača od povreda, od čega je jedan golman! Vidaković je dobio udarac od Obradovića, a Budaković povrijedio šaku u duelu sa jednim igračem Partizana.

Na sreću Pazaraca, oba igrača mogu da nastave, inače...

44 - Novi Pazar je u prethodna dva gostovanja u Humskoj postigao jedan gol i primio osam, a računajući i mečeve u Pazaru, "plavi" su bili strijelci dva pogotka u mečevima sa crno-bijelima.

Danas, dva gola za poluvrijeme.

45 - Sada više nema ni prividne inicijative Partizana, dva, tri minuta konstantno igra se na polovini domaćina.

POLUVRIJEME - Zvižduci u Humskoj! Šampion poslije 45 minuta na premijeri gubi od autsajdera rezultatom 1:2. Gosti nemaju trenera kraj aut-linije i nemaju nijednu jedinu zamjenu na klupi, ali imaju prednost koji su stekli hrabrim nastupom i greškama domaćina.

Rašović će morati nešto da mijenja na poluvremenu da njegov tim i u trećoj utakmici u Humskoj ove sezone, posle Širaka (0:0) i Ludogoreca (0:1) ne bi ostao bez pobjede.

To bi mladog trenera možda koštalo i posla, koji je dobio u aprilu poslije rastanka sa Vladimirom Vermezovićem.

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Rašović je odmah napravio izmjenu i u nastavku će zaigrati sa dvojicom napadača, iako nikome nije jasno zbog čega je šampion izašao sa jednim protiv Pazaraca: izašao je Ninković, a ušao Kojić.

Možda bi i Ljajić mijenjao našto, ali ne bi imao koga da ubaci...

52 - Trenutak odluke, odnosno preokreta. Lijepu akciju cijelog tima udarcem sa 12, 13 metara završio je rezervista Kojić, požrtvovani Arifović uletio je klizećim startom da izblokira ovaj šut i uradio je to profesionalno, skupivši ruke uz tijelo i okrenuvši leđa lopti, ali...

...loša pozicija, glasna reakcija navijača i svih fudbalera Partizana, naveli su sudiju Vladimira Nedeljkovića na veliku grešku. Po inerciji, pokazao je na bijelu tačku, a Arifoviću "za igranje rukom u gol šansi protivnika" pokazao put u svlačionicu.

Kada je dobio šansu, Mitrović je izjednačio na 2:2, ali mu je Budaković umalo odbranio udarac.

56 - Otvorenu odbranu Pazara, Mitrović je dokusurio lijepim golom tri minuta poslije izjednačenja. Stuštio se ka golu rivala sa lijeve strane, Malbašić mu je propustio pas, a Mitrović iskosa poslao loptu u "malu mrežu", odnosno "dalji ugao" za 3:2, kada je već moglo da se nasluti da će Partizan dokusuriti grogiranog protivnika i uzeti tri boda na startu šampionata.

65 - Od kada je ostao sa igračem manje u polju, Novi Pazar se opredijelio samo za odbranu, što je od fudbala dovelo do "viktorije". Crno-bijeli napadaju sa svih strana, ali i dalje ne uspijevaju da golom osiguraju pobjedu poslije koje će svakako trpjeti kritike.

70 - Na zabrinjavajuće praznom stadionu "JNA", najprazniji su: karta pića, skautska bilježnica, klupa Novog Pazara i centralna loža na Zapadu.

Zašto karta pića? Navijači mogu da kupe kiselu vodu, "žuti" i "crni" sok.

Ovo "uključenje" govori i o tome koliko je zanimljivo na terenu u ovom periodu igre.

72 - I kada su se crno-bijeli "uspavali" u vođstvu, novi šok - 3:3! Poslije prvog kornera za Novi Pazar na utakmici, Mutavdžić je bio najviši u skoku, odlično se snašao i izmamio aplauze Grobara!

76 - Umalo 3:4! Opet korner sa lijeve strane, opet dobar centaršut, opet skok Mutavdžića, ali ovog puta je lopta prohujala pored stative. Uzdasi...

77 - Stativa! Jojić je riješio da promijeni stvari i šutem sa preko 25 metara savladao je Budakovića, ali nije pogodio gol. Pogodio je stativu... Bio bi to "evrogol", ali je ostalo 3:3, baš kao i za 30 sekundi, kada je Jojić sa skoro iste pozicije šutirao preko gola.

83 - Šansa za Kojića, koji je prilikom prijema otišao udesno i iz "mrtvog" ugla šutirao pored gola.

86 - Velika šansa za Partizan! Kojić je ovog puta šutirao iz mnogo bolje situacije nego prije tri minuta, ali je ponovo bio neprecizan!

88 - Gol. Ili možda nije. Vidjeće se u analizi utakmice. Ipak, sudijska petorka odlučila je da je lopta prešla gol crtu poslije udarca Luke glavom. Luka slavi, ne i svi navijači Partizana...

94 - KRAJ.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC