• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javor održao čas Zvezdi!

Crveno-bijeli na startu Superlige poraženi u Ivanjici 4:2. Domaćin vodio 2:0, poluvrijeme završeno 2:2, ali Javor na kraju došao do tri boda.

 Javor održao čas Zvezdi! Izvor: MONDO

Poslije ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Crvene zvezde okrenuli su se primarnom cilju ove sezone - osvajanju šampionske titule u Jelen Superligi Srbije.

Međutim, loše su krenuli u njegovu realizaciju.

Prva prepreka crveno-bijelima u namjeri da prekinu šestogodišnju dominaciju Partizana bio je Javor u Ivanjici, koji je pobijedio!

Javor - Crvena zvezda 4:2 (2:2). Potpuno zasluženo!

Iako je do isključenja Novaka Martinovića u 69. minutu, zbog drugog žutog kartona, a oba su mu pokazana opravdano, rezultat bio izjednačen, vidjelo se da u odbrani gostiju "duva promaja".

Marko Vešović, Filip Mladenović, Darko Lazić i Novak Martinović, posebno posljednja dvojica, nikako nisu uspijevali da pronađu rješenje za Ifeanija Onjila.

Nigerijac im je poslije drugog gola Javora, za 2:0 već u 12. minutu, u drugom poluvremenu utakmice zadavao velike probleme. Međutim, trener Bogić Bogićević odlučio je da ga zamijeni deset minuta prije kraja, što se ispostavilo kao ispravna odluka.

Onjilo je izašao pred izvođenje kornera za Javor, koji je potom u gol pretvorio Predrag Đorđević, dok je njegova zamjena Stefan Dražić stavio tačku na ovu utakmicu.

Bio je to kraj jedne odlične, za srpsko prvenstvo nesvakidašnje fudbalske predstave.

Prvo poluvrijeme gledali smo brz tempo igre, šanse na obje strane i čak četiri gola! Moglo je da ih bude i više da crveno-bijeli nisu još jednom prikazali svoj problem sa realizacijom. Šutirali su čak 14 puta, osam lopti je išlo u okvir gola, ali samo dvije su pogodile mrežu. I to je jedna uz puno sreće po goste, pošto ju je ubacio Predrag Đorđević defanzivac Javora.

Javor je od početka igrao strpljivo i bio konkretan. Svaki put kada su igrači domaćeg tima dolazili pred gol gostiju, stvarali su šansu. Prvu priliku imali su poslije kontranapada u 5. minutu, kada je iz kornera koji je iznudio Onjilo, Milovan Milović doveo Ivanjičane u vođstvo.

Ubrzo je bilo 2:0, pošto je Borko Veselinović sjajno iz prve proigrao Onjila, koji, poput Milovića, nije bio ometan od odbrambenih igrača Zvezde, pa je lako završio akciju.

Trgli su se, ipak, crveno-bijeli i poslije serije napada uspjeli da postignu gol u 21. minutu. Najveće zasluge za njega ima Filip Kasalica, ali i sreća.

Ubrzo je uslijedilo izjednačenje, pošto je Nejc Pečnik "zakucao" loptu u mrežu poslije asistencije Abiole Daude, koji iako najistureniji igrač u timu ove sezone više proigrava nego što sam ulazi u šanse. Da li je to trenerova zamisao ili ne, teško je procijeniti, ali Nigerijac ni protiv Černomoreca, ni protiv Javora nije bio blizu pogotka.

Povratak Zvezde u meč, međutim, bio je kratkog daha. Osim prečke koju je "topovskim" udarcem u 51. minutu pogodio Filip Mladenović, malo toga može da se izdvoji kada su u pitanju napadi gostiju tokom drugog dijela meča.

Trener Slaviša Stojanović odlučio je da bez obzira na promašen penal u revanšu sa Černomorecom i zvižduke publike, povjerenje ukaže Nenadu Milijašu, koji je sa kapitenskom trakom predvodio igrače Crvene zvezde. Milijaš je, ipak, zamijenjen u 62. minutu, a sa terena je ispraćen uz poneko "ua" i par zvižduka sa bočnih tribina, ne i od Delija. Umjesto njega je ušao Vukan Savićević.

NOVI NEUSPJEH U 1. KOLU

Fudbaleri Crvene zvezde samo dva puta u posljednjih 13 utakmica prvog kola domaćeg prvenstva uspjeli su da pobijede svoje rivale!

Bilo je to na startu sezone 2006/07, kada je na "Marakani" savladan Voždovac 2:0 i 2009/10, kada je pobijeđena Jagodina u gostima 3:0.

Prošle sezone crveno-bijeli je u prvom kolu trebalo da igraju takođe sa Javorom, ali je taj meč odložen zbog koncerta Svetlance Cece Ražnatović u Guči. Zvezda je tada u prvenstvo krenula od 2. kola, remijem sa Radom 2:2 na "Marakani".

Taj meč bio je posljednji na klupi za Roberta Prosinečkog, a da li će ovaj u Ivanjici biti za Slavišu Stojanovića, vidjećemo.

JAVOR: Lazović, Valiđo, Milović, Miletić, Đorđević, Veselinović, Docić (87. Tomčić), Stojaković, Radivojević (84. Đokić), Vidić, Onjilo (80. Dražić).

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mladenović, Martinović, Lazić, Vešović, Milijaš (62. Savićević), Kovačević, Ninković, Pečnik (85. Mihajlović), Kasalica (71. Krneta), Dauda.

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

85. GOL - 4:2!!! Po svemu sudeći tačku na ovu utakmicu stavio je Stefan Dražić. Tek što je ušao u igru uspio je da pobjegne Laziću i oštrim udarcem iskosa savlada Bajkovića.

81. GOL - 3:2!!! Novi šok za Crvenu zvezdu! I opet poslije kornera. Najviši u skoku bio je Predrag Đorđević, koji se tako iskupio za autogol. Gotovo bespomično ispred njega stajao je Nejc Pečnik, tako da defanzivac Javora nije imao problem da šutira glavom.

80. Bogić Bogićević je odlučio da zamijeni najboljeg igrača svog tima Ifeanija Onjila.

76. Borko Veselinović je šutirao iskosa sa desne strane, koji korak unutar kaznenog, u bliži gornji ugao, ali je bio malo neprecizan. Ponovo je priliku stvorio Ifeani Onjilo.

69. Crveni karton Novaku Martinoviću! Defanzivac Zvezde je oborio Onjila koji je bio u prilici da istrči sam pred Bajkovića.

65. Gol-šansa za Javor! Nemaju rješenje crveno-bijeli za Onjila! Nigerijac je bio brži od Martinovića, potom se namjestio i primijetio Stojakovića kojeg je sjajno uposlio, ali je iskusni vezista iz klizećeg sa nekoliko metara šutirao pravo u Bajkovića.

62. Slaviša Stojanović je odlučio da zamijeni kapitena Nenada Milijaša, koji je sa terena ispraćen uz poneko "ua" i par zvižduka sa bočnih tribina, ne i od Delija. Umjesto njega je ušao Vukan Savićević.

61. Javor nastavlja sa odličnom igrom! Radivojević je na desnoj strani lijepo proigrao Đorđevića koji je šutirao iz trka, ali pravo u Bajkovića.

59. Novi pokušaj Onjila iz velike udaljenosti, ali opet brani Bajković.

57. Samo minut poslije verbalnog duela Stojakovića i Kovačevića došlo je do konflikta Nejca Pečnika i Marka Docića. Dosta nervoze na obje strane u prvom dijelu drugog poluvremena.

55. Žuti karton Igoru Stojakoviću zbog starta sa leđa na Aleksandra Kovačevića, koji je takođe zapisan zbog žustrog prigovora.

51. Prečka Filipa Mladenovića! Odlično je šutirao lijevi bek Zvezde sa ivice kaznenog, iskosa lijevo, ali se lopta od prečke odbila u polje. U nastavku akcije do nje je pokušao da dođe Kasalica. Pao je poslije duela sa jednim protivničkim igračem, ali čini se da bi bilo prestrogo da je arbitar Glođević pokazao na bijelu tačku.

50. Prva prilika za Zvezdu u drugom poluvremenu. Dobro su kombinovali Dauda i Ninković u šesnaestercu domaćeg tima, ali je još jednom sjajno intervenisao Đorđe Lazović!

47. Fenomenalan udarac Ifeanija Onjila sa nekih 18 metara. Bajković je uz dosta napora uspio da pošalje loptu u korner.

- Počelo je drugih 45. minuta utakmice u Ivanjici.

Prvo poluvrijeme utakmice u Ivanjici donijelo je neočekivan fudbal za srpsku ligu. Viđen je odličan tempo, mnogo šansi na obje strane i čak četiri pogotka!

Zvezda je uputila čak 14 šuteva, od kojih je osam išlo u okvir gola. Igrači Javora četiri puta su pokušali da savladaju Bajkovića, što su uspjeli oba puta kada su šutirali u okvir.

Javor je šokirao goste sa dva rana gola i već u 12. minutu vodio 2:0, pošto su iskorišćena dva brza napada. Prvi pogodak, doduše, postignut je poslije centaršuta iz kornera i statične reakcije Zvezdine odbrane, ali tom korneru prethodila je kontra domaćeg tima.

Uslijedila je potom serija napada crveno-bijelih, koji su brzo uspjeli da se oporave i dođu do izjednačenja, a potom i stvore šansu za vođstvo koju nije iskoristio Dauda. Mogli su i igrači Javora ponovo da povedu, ali su atraktivni udarci Stojakovića bili neprecizni.

Po viđenom u prvih 45 minuta, očekuje nas zanimljiv nastavak meča.


Poluvrijeme.

44. Još jedan atraktivan pokušaj Stojakovića, ali opet neprecizno. Šutirao je snažno iz prve sa velike udaljenosti, međutim, pored gola.

42. Umalo autogol Novaka Martinovića! Predrag Đorđević je oštro po zemlji ubacio loptu pred gol Zvezde, a Martinović je uklizao ispred Onjila. Lopta je utišla u vis, preko prečke.

35. Odlična šansa za Igora Stojakovića pred golom Zvezde. Pokušao je volej udarcem sa šest-sedam metara, ali je lopta otišla preko gola.

30. Dauda je bio u prilici poslije jednog brzog napada crveno-bijelih, ali je traljavo šutirao.

28. GOL - 2:2!!! Nejc Pečnik je "zakucao" loptu u mrežu sa desetak metara poslije odlične asistencije Abiole Daude. Slovenac je bio brži od Valiđa i snažnim udarcem ostavio Lazovića bez šanse da zaustavi loptu na putu ka mreži.

VIDEO

26. Žuti karton Novaku Martinoviću zbog starta na Marka Docića, takođe na sredini terena, kao kada je i Lazić opomenut.

23. Odličan tempo utakmice! Zvezda je poslije gola imala dvije prilike u kojima su se našli Pečnik i Ninković, ali nisu bili precizni.

21. GOL - 2:1!!! Filip Kasalica je imao puno sreće. Želio je da proigra Daudu, ali mu se lopta vratila, potom je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Milović zakačio loptu, koja je prevarila golmana Lazovića.

VIDEO

20. Pečnik je pokušao glavom iz trka sa ivice peterca poslije centaršuta Kasalice, ali ga je izblokirao Predrag Đorđević, koji je nekoliko trenutaka kasnije dobio žuti karton.

19. Žuti karton za Darka Lazića zbog starta na Vladimira Radivojevića na sredini igrališta.

15. Dvije odlične prilike za Zvezdu. Prvo je na centaršut Kasalice sa desne strane udarac Milijaša iz peterca izblokirao jedan od defanzivaca Javora na samo metar od gol-linije, a potom je poslije kornera pokušao i Kasalica, ali je odlično intervenisao golman Đorđe Lazović.

13. Nejc Pečnik je bio sam pred Lazovićem iskosa sa lijeve strane, uspio je da "bocne" loptu preko njega, ali i preko gola.

12. GOL - 2:0!!! Ifeani Onjilo je udarcem kroz noge Bobanu Bajkoviću u gol pretvorio sjajno dodavanje Borka Veselinovića iz prve, po zemlji, sa desne strane u sredinu. Nigerijac je daleko iza sebe u toj kontri ostavio Novaka Martinovića.

8. Nenad Milijaš je pokušao da izjednači udarcem iz slobodnjaka, ali je šutirao preko gola. Bezopasno po gol domaćeg tima.

5. GOL - 1:0!!! Javor je poveo pogotkom Milovana Milovića poslije centaršuta iz kornera i smušene reakcije Zvezdine odbrane. Iskusni defanzivac ostao je sam na ivici peterca i nogom poslao loptu u mrežu, nakon što mu je glavom asistirao jedan od saigrača.

3. Dobar kontranapad Javora, ali je Novak Martinović uspio da izblokira pokušaj Ifeanija Onjila i pošalje loptu u korner.

1. Manje od 60 sekundi bilo je potrebno za prvi šut u utakmici. Pokušao je Nejc Pečnik sa dvadesetak metara, ali je Lazović odbranio.

- Sudija Vlado Glođović dao je znak za početak meča Javor - Crvena zvezda.

Šampionat za sezonu 2013/14. počeo je u subotu, a izvještaje sa tih utakmica možete vidjeti OVDJE.U prvom planu bila je sporna pobjeda Partizana nad Novim Pazarom. Posljednji duel prvog kola igraće Vojvodina i Donji Srem od 20.30 u Novom Sadu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

djordje

Ide Zvezda do pobede

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC