• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečnik: Ne bih o svlačionici...

Nejc Pečnik odbio je da komentariše glasine da je bilo "burno" u Ivanjici poslije poraza od Javora, ali je priznao "da je svako rekao šta misli".

  Pečnik: Ne bih o svlačionici... Izvor: MONDO

Prvo kolo Superlige u sezoni 2013/14, neposredno po šestom uzastopnom ispadanju u kvalifikacijama za evro-kupove: Javor - Crvena zvezda 4:2.

U pet utakmica od početka sezone, Zvezda je dobila samo jednu. U Ivanjici je primila četiri gola prvi put od 2007. godine.

Ko se tome nadao?

"Naravno da se niko nije nadao da ćemo ovako krenuti, naročito mi igrači. Hajde, Evropa je prošla, ali protiv Javora nismo ni u kom slučaju smjeli da dozvolimo da primimo četiri gola. Ne smije da se dogodi...", kaže jedan od standardnih u novoj sezoni, Nejc Pečnik.

Dogodilo se.

"Teško je meni da objašnjavam kako i šta, ali mislim da nismo loše počeli, imali smo inicijativu i šanse, a oni svaki put kad su prešli pola, dali su nam gol. I vratili smo se poslije 2:0 na 2:2, sve smo imali u svojim nogama, a pali smo na glavu!"

Svako ko je gledao Crvenu zvezdu ove sezone vidio je dva tima, u fajterskom smislu. Jedan koji ulazi žustro u duele, trči i napada do 55. ili 60. minuta i drugi koji gleda kako da preživi do kraja utakmice. Neki igrači popuste prije, nego poslije, ali kvalitet igre u prvih sat vremena i posljednjih pola sata je neuporediv.

Ipak, Slovenac kaže...

"Ma, nije to..."

Nego?

"Možda nam je to u glavi zato što svi o tome pričaju i onda počnemo sami da se tresemo poslije sat vremena, u strahu da nemamo snage. Ali nije tako, jer moramo da nastavimo! Moramo više i bolje..."

Da li je onda problem disciplina? Neke golove koje je Zvezda primila posljedica su loše postavke na terenu, dva gola su u Ivanjici "pala" poslije prekida, igrači ne komuniciraju najbolje na terenu, a česti su i žuti i crveni kartoni...

"U glavama je problem, psihološki...", tvrdi Pečnik i ponavlja nešto što su prethodnih sezona izjavljivali mnogi njegovi sadašnji ili nesuđeni saigrači - psihologija, pritisak, stres.

"Disciplina nije problem, jer šef uvijek lijepo sve pripremi i mi znamo šta je potrebno da radimo, ali problem je u glavama jer na terenu sami sebe pobijedimo i ispadnemo smiješni", objašnjava Pečnik.

Golovi iz prekida?

"Slažem se. Ne smije ni u snu da se ponovi. Ako je trebalo da se dogodi, dobro je da je sada, pa da krenemo kako treba od sljedeće utakmice da čistimo greške i uzimamo bodove. I moramo da gledamo samo sebe i nikoga drugog. Ne rivale, ne druge ekipe, nego samo sebe", priča igrač koji je došao kao slobodan na tržištu, poslije rastanka sa Šefildom.

Podvlači...

"Svaku utakmicu tri boda i piči dalje..."

Djeluje prosto kada se tako kaže, ali ne i lako ostvarljivo, tim prije što je sa strane primjetna i značajna količina negativnog naboja među igračima. Da li su porazi poremetili odnose u timu?

"Odnose u ekipi ovi porazi nisu poljuljali, ali normalno je da se u svlačionici kaže šta ko misli. To je za dobro ekipe... Tek je počelo prvenstvo, ali nije počelo kako treba. Zato moramo da nastavimo dalje što jače".

Konkretno, da li je bilo žustrih riječi i reakcija u svlačionici u Ivanjici?

"Ne bih ja pričao o tome. Rekli smo šta je trebalo i to je to..."

Kod trećeg gola Javora igrač iz vaše blizine postigao je gol. Prepirali ste se sa Jovanom Krnetom oko toga ko je kriv i ko je trebalo da ga pokrije?

"Pobjegao mi nije, jer je moj posao da čuvam ekipu, ali u suštini jeste, jer kad sam pogledao snimak tek tada sam vidio da je stajao na metar od mene. Ali, nismo svi stajali kako treba, od mene pa do ostalih... Ako sam kriv, OK", rekao je Pečnik i onda se složio da jeste odgovoran, dobrim dijelom:

"Jesam, jesam... Jesam jedan od krivaca, trebalo je da izađem na njega, ali nismo stajali pravilno".

Poslije 90 minuta, Crvena zvezda ima nula bodova. Novih 90 minuta stiže veoma brzo. Da li i bodovi ili nova objašnjenja?

(N. Janković - MONDO; foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC