• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: Povrede su prošlost

Kapiten Mančester junajteda izjavio je da se osjeća dobro i da spremno dočekuje novu sezonu u Premijer ligi.

 Vidić: Povrede su prošlost Izvor: MONDO

Nemanja Vidić posljednjih godinu i po dana imao je mnogo zdravstvenih problema. Kapiten Mančester junajteda tvrdi da je konačno fit i da je spreman da u predstojećoj sezoni opet predvodi ekipu do novih trofeja.

Vidić je u decembru 2011. zaradio ozbiljnu povredu ukrštenih ligamenata koljena na meču Lige šampiona protiv Bazela, prošle sezone je u septembru opet ga je mučilo isto koljeno, pa je zbog operacije meniskusa bio van terena do 15. decembra.

A onda je uoči tradicionalne ljetnj turneje Mančester junajteda opet bio van tima, i nije putovao u Aziju i Australiju, zbog problema sa išijasom.

"Imao sam nekoliko povreda u posljednjih godinu i po dana, posebno koljena. A onda me je mučio išijas, ali to nije bio veliki problem. Odlučili smo da je bolje da ostanem u Engleskoj i treniram sa rezervama dok je ekipa na turneji. Za to vrijeme odigrao sam dvije utakmice, punih 90 minuta, i mislim da sam spreman za novu sezonu", rekao je Vidić engleskim novinarima.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije prošle sezone kod Aleksa Fergusona bio je pošteđen, jer nije bio u dobroj formi, ali sada tvrdi da je spreman za dvije utakmice nedjeljno.

"Ne volim da dajem obećanja, ali vjerujem da sam spreman za takav napor. Zaista se osjećam dobro, jer je prošlo već godinu i po dana od moje prve operacije", rekao je Vidić.

Srpski as, koji će u oktobru napuniti 32 godine, uvjeren je da njegov tim može da odbrani titulu u Premijer ligi i osvoji pehar Lige šampiona.

"Nikada se nismo borili za mjesto u novinama, mi volimo da se takmičimo na terenu, tako će biti i sada. Poštujemo tuđa mišljenja, ali znamo kakve fudbalere posjedujemo i šta se od nas očekuje. Ne zanima nas šta drugi pričaju, fokusirani smo na osvajanje titule".

Vidić, koji počinje da odrađuje posljednju godinu ugovora sa Mančester junajtedom, bez obzira na zrele igračke godine kaže da se ne opterećuje šta će biti poslije juna 2014.

"Ništa ne očekujem. Trudim se da obavim najbolje što mogu svoj posao, a usput ćemo vidjeti kakvi su planovi. Ne brinem zbog toga", dodao je Vidić, za kojeg se vjeruje da će mu Mančester junajted, shodno svojim nepisanim pravilima, najvjerovatnije ponuditi produžetak saradnje na godinu dana, kao što je uobičajeno kada se radi o igračima koji pređu 30 godina.

Vidić je u Mančester junajted došao 2006. godine iz moskovskog Spartaka i do sada je za "crvene đavole" odigrao 265 utakmica i postigao 18 golova.

(MONDO/Tanjug, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC