• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" u Mostaru dočekuju Crnu Goru

Na stadionu "Vrapčići" u Mostaru, mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18 časova igra prijateljski meč sa Crnom Gorom.

 "Zmajići" u Mostaru dočekuju Crnu Goru Izvor: MONDO

Izabranicima selektora Vlade Jagodića duel sa Crnogorcima poslužiće kao priprema za mečeve sa Mađarskom i Austrijom 5. i 9. septembra, koji se igraju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine, koje će biti održano 2015. godine u Češkoj Republici. Osim ove tri selekcije, u kvalifikacionoj grupi 4 igraće Španija i Albanija. Najbolja reprezentacija izboriće direktan plasman na prvnestvo Starog kontinenta, dok će drugoplasirani igrati baraž za odlazak na EP.

Jagodić je za današnji meč sa Crnom Gorom pozvao 22 igrača.

"Nedostaje nam jedino povrijeđeni Muhamed Bešić, a svi ostali su tu i ono što me raduje je da su stigli u dobrom stanju i da nema problema sa povredama. Do utakmice ćemo odraditi jedan trening, a svi igrači dobiće šansu u ovom susretu", rekao je za "Dnevni avaz" selektor Jagodić.

On je naglasio da će, iako se radi i prijateljskom meču, od igrača tražiti da na teren izađu kao da se radi o takmičarskom susretu.

"Iako je prijateljski meč u pitanju, moramo zadržati dobar niz i pozitivnu atmosferu. U kvalifikacijama smo posljednji put izgubili od Kipra još 2011. godine, dok smo ne računajući susret protiv A-selekcije, posljednji put poraženi u februaru prošle godine od Srbije", naglasio je Jagodić.

"Zmajići" će po prvi put igrati prijateljsku utakmicu u Mostaru. Nedavno je mlada reprezentacija BiH igrala meč u Tuzli protiv Srbije, a zatim i u Istočnom Sarajevu, kada su gostovali reprezentativci Makedonije.

"Moja je želja da ova selekcija igra u svakom dijelu BiH i uspjeli smo, zahvaljujući ljudima u Savezu, dovesti reprezentacije u Mostar što me posebno raduje. Jeste da su velike vrućine, ali vjerujem da ćemo na stadionu u Vrapčićima imati atmosferu kao što smo imali prilikom posljednjeg gostovanja na Tušnju, gdje je publika sjajno reagovala na dolazak reprezentacije, a stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Publika u Mostaru voli fudbal, voli svoju reprezentaciju i vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u jednoj pravoj atmosferi", rekao je Jagodić.

SPISAK
Dres mlade reprezentacije BiH u Mostaru će nositi: Kristijan Jajalo (Dinamo, Zagreb), Nikola Vasilj (Zrinjski), Gojko Cimirot (Sarajevo), Tomislav Barišić (Zagreb), Sead Hajrović (Arsenal), Ognjen Petrović (Borac), Sead Jakupović (Čelik), Danijel Graovac (Zrinjski), Dino Bevab (Zagreb), Bojan Letić (Velež), Srđan Grahovac (Borac), Buhamed Bešić (Ferencvaroš), Aldin Čajić (Teplice), Denis Zvonić (Velež), Haris Duljević (Olimpik, Sarajevo), Mario Kvesić (Split), Sanjin Prcić (Sošo), Goran Zakarić (Široki Brijeg), Jasmin Mešanović (Čelik), Marko Maletić (Štutgart), Mirza Ćemalović (Velež) i Bahrudin Atajić (Seltik).

(MONDO, foto: FSBiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC