• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" pobijedili Makedoniju

U-21 reprezentacija Srbije trijumfovala u posljednjoj provjeri pred početak borbe za plasman na EP 2015.

 "Orlići" pobijedili Makedoniju Izvor: MONDO

Selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić zadovoljno će u srijedu uveče moći da konstatuje da ima tim za kvalifikacije.

Uoči starta borbe za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine, njegovi izabranici pobijedili su u Gornjem Milanovcu staru mušteriju, vršnjake iz Makedonije:

SRBIJA U21 - MAKEDONIJA U21 4:1 (0:0)

Lišeni pomoći povređenog štopera Uroša Ćosića, Ćurčićevi izabranici ostvarili su trijumf golovima u drugom poluvremenu. Pogodili su Đurđević, Jojić, Stoiljković i Mrkela.

SRBIJA: Perić - Petković, Vitas, Spajić, Pantić - Mijailović, Brašanac, Jojić- Milunović, Đurđević - Despotović.

Igrali su još:Kovačević, Pešić, Stoiljković, Kostić, Radoja, Poletanović, Aksentijević, Antić, Mrkela, Lazović i Ćirković.

Nakon nezanimljivog prvog poluvremena, čiju su monotoniju razbijale samo kombinacije kapitena Marka Petkovića i raspoloženog Luke Milunovića, "orlići" su iz svlačionice izašli odlučniji i agresivniji.

Doduše, rezultat je mogao da bude promijenjen već krajem prvog dijela, da je Darko Brašanac u finišu bolje šutirao "iz koljena" kada je ostavljen sam na desetak metara od gola protivnika.

Vezista Partizana bio je u tim momentima prisebniji pri dodavanjima, ali njegov tačan pas ka Đorđu Despotoviću nije krunisan golom iz "mrtvog" ugla. Samo stativom.

Pobjedu Srbije nad sasvim prosječnom selekcijom Makedonije nagovijestio je Uroš Đurđević u 49. minutu. Brašanac je centrirao sa desne strane, a napadač Rada jakim volejom u skoku poslao loptu u mrežu!

Miloš Jojić iskoristio je deset minuta nakon vodećeg gola veliki kiks protivničkog golmana i bez problema i čuvara zatresao mrežu za 2:0. Gosti su smanjili golom Nikolova iz "slobodnjaka" (poslije grubog faula Đurđevića), ali su domaći znali da obraduju publiku još dva puta.

Centarfor Nikola Stoiljković zamijenio je u 59. minutu povrijeđenog rezervistu Aleksandra Pešića, nakon što je napadač Šerifa nezgodno pao na rame.

Njegovim ulaskom napad "orlića" dobio je dodatnu oštrinu, što je i dokazano u 71. minutu. Špic Čukaričkog lako je pretrčao makedonske štopere i još lakše pogodio za 3:1.

Već u narednom napadu lijepo je proigrao Filipa Kostića, koji nije pogodio sa ivice kaznenog prostora. Baš taj tandem je u 79. minutu, obrnutim ulogama, stvorio zicer Andreju Mrkeli, koji je postigao gol neometan kraj desne stative.

Trijumfom nad Makedonijom, Ćurčićeva ekipa zaokružila je osmomjesečni period priprema za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje će biti održano 2015. godine.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC