• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati blijedi, ali da se ne zanosimo...

Hrvatska pobijedila Lihtenštajn 3:2 u Vaduzu. Eduardo da Silva dva gola, debitant Rebić jedan.

 Hrvati blijedi, ali da se ne zanosimo... Izvor: MONDO

"S obzirom da je glavni nedostatak bila realizacija, željeli smo lakšeg protivnika kako bismo dobro namjestili nišanske sprave za Beograd", rekao je selektor hrvatske reprezentacije Igor Štimac uoči prijateljske utakmice protiv Lihtenštajna u gostima ove srijede.

Nije baš da je njegov tim namjestio te sprave, samo se nadamo da ih neće namjestiti ni 6. septembra u Beogradu, kada će biti odigran meč Srbija - Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

Hrvati su pobijedili 3:2 reprezentaciju koja je daleko od nekog renomiranog statusa, ali ona, pomalo idiotska i izlizana floskula: "danas svi igraju fudbal", dobila je potvrdu u srijedu uveče u Vaduzu, na kojem je bilo bar 4.000 hrvatskih navijača.

Ne, mi ne treba da se radujemo minimalnoj pobjedi Hrvatske protiv "tamo nekog"Lihtenštajna, jer, ipak, je to bio prijateljski meč, dakle, nije se zapinjalo bogznakako. Ono što bi trebalo dobro iskopirati iz ove utakmice jeste htjenje i borbenost, tehnički limitiranih igrača Lihtenštajna, koji nisu fermali skupocjene hrvatske igrače.

Hrvatska je dva puta vodila.

Najprije je Eduardo da Silva, nakon što mu je Mario Mandžukić spustio loptu grudima, u 21. minutu donio prednost Hrvatskoj. Međutim, deset minuta kasnije 1:1. Lihtenštajn je probio po lijevoj strani hrvatske obrane, Polverino je poslao loptu pred gol, Pletikosa je propustio, a Kristen sa jednog metra zakucao u mrežu.

Hrvatska je ponovo bila u prednosti od 67. minuta kada je 19-godišnji debitant Ante Rebić, iz NK Split, postigao lijep gol sa ivice šesnaesterca.

Ali, opet deset minuta kasnije "amateri" iz Lihtenštajna su opet dali gol, i to vrlo lijep - volejem, pod prečku.

Hrvatsku i Igora Štimca blama je spasio Eduardo da Silva, Brazilac sa hrvatskim pasošem, svojim drugim golom na utakmici u 86. minutu. To je njegov 29. gol za hrvatsku reprezentaciju i utisak je da na njega treba obratiti posebnu pažnju u Beogradu, pogotovo što njega protiv naših klubova i reprezentacije hoće.

Ali, tu su i Mario Mandžukić, "dosadni" Ivica Olić...

Hrvatska je počela meč u ovom sastavu: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Vida, Milić - Badelj, Modrić - Rakitić, Eduardo, Olić - Mandžukić. Igrali su još: Halilović, Rebić, Ivica Jelavić, Ognjen Vukojević, Pivarić.

Hrvatska je dobro odigrala prvih 20 minuta, ali sve ostalo blijedo. Želio je Štimac ovim mečom da podigne samopouzdanje ekipi pred dolazak u Beograd, ali nije mu baš ostvarena ideja.

Mada, ne treba biti naivan i pomisliti da Hrvati neće doći potpuno spremni u glavni grad Srbije.

O meču Srbije i Kolumbije (0:1) pročitajte OVDE.


Još nekoliko iznenađujućih rezultata dogodilo se ove srijede širom svijeta.

Brazil je u Bazelu izgubio 1:0 od Švajcarske, autogolom Danija Alveša u 48. minutu, dok je Njemačka igrala neriješeno 3:3 sa Paragvajem, nakon što gosti u Kajzerslauternu vodili 2:0 i 3:1.

Golove za Nijemce postigli su Gundongan u 18, Miler u 31. i Bender u 75, a strelci za Paragvaj bili su Nunjez u 9, Pitoni u 14. i Samuido u nadoknadi prvog poluvremena.

Argentina je u Rimu savladala Italiju 2:1 golovima Iguaina u 21. i Banege u 49. minutu. Poraz "azura" ublažio je Insinje u 75.

Engleska je u obilježavanju stopedesetogodišnjice svog Fudbalskog saveza pobijedila Škotsku na Vembliju 3:2.

Škoti su vodili dva puta, preko Morisona u 12. i Milera u 50. minutu, ali su Volkot golom u 29, Velbek u 53. i Lambert u 71. uljepšali slavlje Engleza.

Pored Hrvatske i Škotske, iz naše kvalifikacione grupe Vels i Belgija imali su provjere bez golova. Velšani sa Irskom, a Belgijanci sa Francuskom. Oba meča završena su 0:0.

A što se tiče naših susjeda, Crna Gora je odigrala 1:1 sa Bjelorusijom i to pošto je Vučinić izjednačio u 62. minutu, dok je Bosna i Hercegovina prokockala pobjedu protiv Sjedinjenih Američkih Država. Posle 0:2 na poluvremenu, Amerikanci su dodali gas i preokrenuli na 4:2, a meč je na kraju završen 4:3 u korist ekipe Jirgena Klinsmana.

Trostruki strijelac bio je napadač Sanderlenda Altidor, dok je jedan gol za SAD postigao Edi Džonson. Na suprotnoj strani, precizni su bili Ibišević i Džeko, dva puta. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC