• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi nije dobro...

Od kada se povrijedio u utakmici sa PSŽ, Mesi je proveo samo 29 odsto vremena na terenu, a 90 minuta odigrao je samo jednom u 27 slučajeva.

 Mesi nije dobro... Izvor: MONDO

Lionel Mesi nije dobro.

Bez obzira što se u Barseloni rijetko, nerado ili uopšte ne govori o njegovim problemom sa butnim mišićem lijeve noge (ili je možda nešto drugo u pitanju), forma najboljeg fudbalera svijeta i njegovi rijetki minuti na terenu od utakmice četvrtfinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom u aprilu govore o tome da nešto nije u redu.

Računajući kompletnu sezonu 2012/13 i početak nove, Mesi je do povrede u Parizu odigrao 88 odsto minuta za Barsu.

Od tada - samo 29 procenata!

I ne samo to, od kada je napustio igru na poluvremenu utakmice na "Parku prinčeva", Mesi je dočekao kraj utakmice samo jednom u 27 navrata nastupajući za Barselonu i Argentinu.

Dok se čeka zvanično saopštenje kluba o težini povrede zbog koje je trener Barse Herardo "Tata" Martino povukao Mesija iz igre na poluvremenu prve utakmice Superkupa Španije, protiv Atletika, u Madridu, sasvim je izvjesno da on neće igrati u nedjelju protiv Malage u prvenstvenoj utakmici.

U pitanju je i revanš duel sa Atletikom naredne sedmice na "Kamp Nou".

Zvanično, Mesi je pozvan i za meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Paragvaja i Argentine, 10. septembra u Asunsionu, ali već sada španski mediji sumnjaju da će ga Barselona pustiti da igra taj meč, s obzirom na to da su u klubu svjesni koliko bi ova povreda mogla da bude ozbiljna.

DUGO ODOLIJEVAO

Mesi, koji je u Barseloni devet godina, jedan mjesec i 22 dana, prije povrede u Parizu nije odsustvovao duže od 40 dana i to se dogodilo samo dva puta - prvo od 5. marta do 12. aprila 2008. godine, a potom od 19. do 27. septembra 2010.

Od 2. aprila ove godine prošlo je više od četiri i po mjeseca i omaleni majstor fudbala i dalje nije spreman, uprkos tome što je imao ljetnju pauzu. U međuvremenu, postigao je samo pet golova za Barselonu u takmičarskim mečevima i tri za Argentinu, u prijateljskoj utakmici sa nejakom Gvatemalom.

Španski mediji dovode u pitanje i to što niko u klubu Mesiju nije naredio da ozbiljno shvati povredu i ljeto provede liječeći se, već je sjajni dribler igrao i za "gaučose", a veliki broj utakmica proveo je igrajući humanitarne mečeve u akciji "Mesi i prijatelji".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC