• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: U subotu kasnimo 6 minuta...

Crvena zvezda nastavlja akciju kašnjenja početka utakmica. U kruševcu će igrači Zvezde kasniti sa izlaskom na teren šest minuta.

 ZVEZDA: U subotu kasnimo 6 minuta... Izvor: MONDO

Nenad Milijaš, kapiten Crvene zvezde, ili ako on ne bude u timu onaj ko bude nosio kapitensku traku, trebalo bi da dobije žuti karton od sudije na meču Napredak - Crvena zvezda, u subotu, u 3. kolu Jelen Superlige.

Naime, Crvena zvezda je u petak, preko pisane izjave predsjednika Dragana Džajića, pozvala ostale superligaške klubove, da se pridruže njenoj akciji da utakmice koje će biti odigrane predstojećeg vikenda kasne šest minuta, odnosno minut više nego one u 2. kolu.

A Sudijska komisija FSS danas je, prenio je portalu MONDO član te organizacije Đorđe Žutić, obavezala sve sudije određene za arbitražu ovog vikenda, da kapitenu svakog tima koji bude kasnio sa izlaskom na teren, da pokaže žuti karton pr9ie nego što bude dat znak za početak utakmice.


Ovu akciju Zvezda je pokrenula u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podršku zahtjevima za promjene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih - odlazak Tomislava Karadžića, naveo je Džajić.

On se u ime Zvezde "zahvalio svim klubovima, fubalskim sudijama, gledaocima i javnosti koji su podržali akciju 'Pet minuta za spas srpskog fudbala'", koja je održana prošlog vikenda.

"Očigledno je da poruku da su srpskom fudbalu neophodne promjene nije razumio samo onaj zbog kojeg se naš sport nalazi u situaciji u kojoj je danas - predsjednik FSS, Tomislav Karadžić. Tomislav Karadžić nije ni pokušao da, zajedno sa svima koji su nezadovoljni, pronađe rješenje koje je u interesu fudbala. Time je samo potvrdio da mu nije mjesto u fudbalu, da je najveći krivac za krizu u kojoj se nalazimo i da mu je fotelja važnija od budućnosti fudbala, istine i poštenja. Način na koji je Tomislav Karadžić napao potpredsjednike Crvene zvezde još jednom nas je učvrstio u ideji da čovjeku koji je najveći problem srpskog fudbala što prije vidimo leđa", poručio je Dragan Džajić.

On je apelovao i na fudbalske sudije da se ogluše o naređenje FSS, odnosno Sudijske komisije o dodeljivanju žutog kartona kapitenu ekipe koji ne izvede svoj tim na teren u vrijeme koje je predviđeno za odigravanje utakmice.

"Ovo naređenje nije u skladu sa fudbalskim propisima, ni domaćim, ni međunarodnim, i predstavlja pokušaj da se zastraše sudije i klubovi zbog čega će naredbodavci, prije ili kasnije, odgovarati. Takođe, pozivamo FSS da ne obmanjuje javnost tvrdnjama da će takmičenje biti neregularno zbog toga što sve utakmice ne počinju u isto vrijeme!? Naše takmičenje je neregularno zbog namještenih utakmica, sudijskog protežiranja pojedinih klubova i uticaja rukovodstva FSS na takmičenje, iza čega stoji upravo Tomislav Karadžić, a ne zbog vremena u kome počinju utakmice", ocijenio je prvi čovjek Crvene zvezde.

Dodao je i da "novim protestom Zvezda pokazuje da je prijetnje nisu uplašile" i da "neće stati sve dok Tomislav Karadžić ne napusti srpski fudbal".(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC