• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateus: Poslije Toleta, potreban je Nijemac

Slavni Lotar Mateus smatra da "Srbi imaju znanje i talenat", ali da "nekad ne umiju najbolje da to usmjere".

 Mateus: Poslije Toleta, potreban  je Nijemac Izvor: MONDO

Nijemac na čelu srpskog fudbala?

Ništa loše u tome ne vidi jedan od najvećih Nijemaca koji su igrali fudbal, nekada najbolji igrač sveta, Lotar Mateus.

On u razgovoru za "Informer", štaviše, zalaže se za ideju da Tomislava Karadžića na mjestu predsednika FSS jednog dana zamijeni - Nijemac.

"Nekad je u Srbiji potrebno da stranac uzme stvar u svoje ruke, naročito ako je Nijemac! Srbi imaju mnogo kvaliteta, ali nekada ne znaju to da usmjere. Zgranut sam činjenicom da Srbija s potencijalom koji posjeduje ne uspijeva da se plasira na svjetska i evropska prvenstva. I klubovi i Savez su odgovorni što mladi igrači ne dostižu u Evropi nivo koji bi trebalo", kaže Mateus za "Informer" i dodaje da bi "njemačka disciplina" pomogla srpskom fudbalu.

"Nijemci posjeduju upornost i disciplinu, a Srbi talenat i znanje. Zato smo prava kombinacija, koja daje odlične rezultate. Tako je, uostalom, Partizan stigao do Lige šampiona prije deset godina", podsjetio je Mateus srpsku javnost na sezonu 2003/04 kada je sa crno-bijelima igrao evropsku elitu, ali igrao - ne samo statirao.

Novinar je zatekao Mateusa pitanjem da li bi prihvatio da postane predsjednik FSS.

"Zatečen sam... Mene za Srbiju vezuje mnogo lijepih stvari, rado boravim u njoj. Odgovara mi temperament vašeg naroda", kaže Mateus i dodaje:

"Sebe, prije svega, vidim kao trenera, ali fudbal su strast, ljubav i posvećenost i te stvari ne bi trebalo razgraničavati. Svi mi koji radimo u fudbalu živimo za taj sport. Radio sam i u Savezu i u klubu, znam kako izgleda posao sa obe strane".

S obzirom na to da je dobio odgovor u kojem Mateus ništa konkretno nije rekao, novinar je postavio još direktnije pitanje: "Ako biste dobili poziv iz FSS, šta biste odgovorili?"

"Prihvatio bih ga vrlo rado, za bilo koju funkciju sa koje bih mogao da pomognem Srbiji i srpskom fudalu", rekao je Mateus, koji je od odlaska iz Partizana 2003. godine trenirao reprezentaciju Mađarske, Atletiko Paranense, Salcburg, Makabi Netanju i Bugarsku.

Od 2011. godine nema angažman u fudbalu.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC