• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Možda Arsenal i nije toliko loš...

...koliko se činilo meča sa Aston Vilom poslije 1:3 na startu sezone.

 PREMIJER: Možda Arsenal i nije toliko loš... Izvor: MONDO

Drvlje i kamenje osuto je na Arsena Vengera poslije 1:3 na startu sezone i utakmice sa Aston Vilom na "Emirejtsu".

Što zbog poraza, što zbog grešaka koje su igrači pravili i prošle sezone, ali najviše što je od cijele "halabuke" oko pojačanja, Arsenal doveo samo mladog Francuza Jaju Sanoga.

Međutim, druga i naročito treća utakmica u sezoni govore o tome da su kritike uslijedile, možda, i prerano.

U srijedu je Arsenal pobijedio Fenerbahče u gostima, u kvalifikacijama za Ligu Evrope rezultatom 3:0, a u subotu je ponovo postigao tri gola na gostovanju, po teškom pljusku.

U gradskom derbiju, u meču 2. kola Premijer lige: Fulam - Arsenal 1:3 (0:2).

Junak meča bio je Nijemac Lukas Podolski, koji je bio blizu da bude prodat Šalkeu, ali izgleda da od tog poslija neće biti ništa posle dva gola koje je lijevonogi "Poldi" postigao Fulamu. On je u 41. minutu povisio na 2:0, a u 68. riješio meč trećim golom za goste, koji su poveli u 14. minutu preko Olivije Žirua.

U 77. minutu, rezervista Daren Bent, postigao je gol na pas Dmitra Berbatova, ali je i prije i poslije toga Vengerov tim bio bolji i mogao je i ubjedljivije da pobijedi renovirani tim Martina Jola.

Iako je i jednima i drugima bilo jako teško da igraju po natopljenom terenu na prepunom "Krejven Kotidžu", Arsenal je imao više od igre od početka, mada nije da nije bilo šansi i ispred Vojčeša Šćešnija.

Ipak, gol je "visio" na drugoj strani i pao već u 14. minutu. Aron Ramzi je šutirao, na taj neprecizan šut srećno je "iz linije" natrčao Olivije Žiru i uspio da primiri loptu, poslije čega mu nije bilo teško da pogodi gol - to je Francuzu bio tek drugi pogodak van "Emirejtsa" od dolaska u Lodnon prošlog ljeta!

Do poluvremena, poslije jedne velike šanse za Fulam, kada je Šćešni sjajno reagovao dva puta u dvije sekunde, bilo je 0:2.

Lijepu akciju Arsenala i šut Tija Volkota "upropastio" je golman Fulama Dejvid Stokdejl, ali nije imao sreće - natrčao je Podolski i kroz "šumu" igrača uspio da pogodi!

Bio je to njegov četvrti gol u trećem nastupu za Arsenal kada je bio starter, a ubrzo je stigao i peti.

Na lijep pas Santija Kazorle, Podolski je u 68. minutu riješio meč i donio Arsenalu šestu uzastopnu pobjedu na gostovanjima u Premijer ligi računajući i prošlu sezonu. Samo je 2002. godine, pod Arsenom Vengerom, Arsenal uspio da veže više pobjeda van svoje kuće - osam u nizu!

Igru brojki vezanu za ovaj susret upotpunio je još jedan debitant u timu Fulama, rezervista Daren Bent, koji je postigao gol za šesti klub u Premijer ligi, a to je uspjelo još samo sedmorici igrača.

On je u 77. minutu "tapnuo" loptu u mrežu poslije pasa Berbatova, koji je počeo usamljen u špicu, pa navijači imaju puno pravo da se pitaju zbog čega Jol nije počeo sa dvojicom napadača, ako je na klupi imao Benta, strijelca sedam pogodaka u devet mečeva sa Arsenalom do sada.

Liverpul je pobijedio Aston Vilu u Birmingemu, vjerovali ili ne, jednim jednim udarcem upućenim ka golu rivala! Zahvaljujući spretnosti i vještini Danijela Staridža,"crveni" su odnijeli sva tri boda kući. Od tog 21. minuta, Liverpul je čuvao prednost i uspio da je sačuva.

ŽUTI PARKER
Skot Parker, koji je ove nedjelje prešao u Fulam iz rivalskog Totenhema, debitovao je u crno-bijeloj kombinaciji. Njemu je Fulam peti klub iz prestonice za koji nastupa i po tome je rekorder (Čarlton, Čelsi, Vest Hem, Totenhem, Fulam). Odigrao je dobar meč, a u finišu je dobio 86. žuti karton u 33. godini života. To ga čini petim najgrubljim fudbalerom u istoriji Premijer lige, iza Lija Bojera (99), Kevina Dejvisa (99), Pola Skolsa (97) i Robija Sevidža (89). Parker ima priliku da ih prestigne...

REZULTATI 2. KOLA:

Fulam - Arsenal 1:3 (0:2)
/Bent 77 '- Žiru 14', Podolski 41', 68'/

Hal - Norič 1:0 (1:0)
/Brejdi 22'p/

Njukasl - Vest Hem 0:0

Everton - VBA 0:0

Sautempton - Sanderlend 1:1 (0:1)
/Fonte 88' - Đakerini 3'/

Stouk - Kristal palas 2:1 (0:1)
/Adam 58', Šokros 62' - Šamak 31'/

Aston Vila - Liverpul 1:0 (1:0)
/Staridž 21/

nedjelja:

Kardif - Mančester siti
Totenhem - Svonsi

ponedjeljak:

Mančester junajted - Čelsi

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Jamie McDonald)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC