• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Nastavljen protest i serija Čukaričkog

OFK Beograd, Čukarički, Radnički (N), Javor i Novi Pazar sa šest minuta zakašnjenja izašli na teren u znak protesta protiv Tomislava Karadžića.

 JSL: Nastavljen protest i serija Čukaričkog Izvor: MONDO

Protest protiv prvog čovjeka srpskog fudbala Tomislava Karadžića nastavljen je i ove subote.

Prošlog vikenda pet minuta su kasnile četiri utakmice - na stadionu Obilića (Voždovac - Vojvodina), u Subotici (Spartak - OFK Beograd), u Ljutice Bogdana (Crvena zvezda - Jagodina) i u Nišu (Radnički - Partizan).

Klubovi koji su na taj način izrazili nezadovoljstvo upozoreni su da će, ukoliko to ponove i u 3. kolu Jelen Superlige, biti kažnjeni sa po 500.000 dinara.

To, međutim, nije pokolebalo Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Novi Pazar, Javor i Radnički Niš. Crveno-bijeli su saopštenjem najavili da će u 19:06 izaći na teren u Kruševcu, protiv Napretka, dok su "romantičari" to učinili na svom stadionu protiv Čukaričkog, Pazarci u Užicu protiv Slobode Point, Javor u Ivanjici protiv Voždovca, a Nišlije na Banjici protiv Rada.

Kapiteni pomenutih timova, kao što je najavljeno, dobili su žute kartone, a predvodnici igrača Slobode, Voždovca i Rada nisu, pošto su svoje saigrače na teren izveli u predviđenom terminu - 17.00.

Najviše uzbuđenja u prvim utakmicama 3. kola viđeno je na Karaburmi, gdje su OFK Beograd i Čukarički odigrali odličnu utakmicu.

Gosti su vezali i treću pobjedu, pa će bez obzira na ostale rezultate zadržati vodeću poziciju na tabeli, pošto su jedini klub sa maksimalnim učinkom.

Čukarički je imao priliku za gol već u 9. minutu, ali je Igor Matić iz penala pogodio stativu. Prekršaj za najstrožu kaznu skrivo je kapiten OFK Beograda Marko Petković koji je zbog toga dobio i drugi žuti karton u svom oproštajnom meču od "romantičara".

To nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu utakmice.

U 24. minutu vezista domaćih Igor Ivanović fauliran je u šesnaestercu gostiju, tako što ga je golman Borivoje Ristić oborio u petercu. Sudija Marko Popović ponovo je pokazao na bijelu tačku.

Najstrožu kaznu izveo je povratnik poslije povrede Dragan Bogavac, a golman "brđana" lako je zaustavio šut iskusnog napadača OFK Beograda, bacivši se u desnu stranu.

Ristić je odmah ugledao usamljenog napadača Nikolu Stoiljkovića, jako ispucao loptu, a brzonogi centarfor gostiju, pod faulom Bogdana Planića, glavom sa 16 metara savladao je istrčalog čuvara mreže Bojana Pavlovića. Sve se odigralo za manje od minut.

Domaći fudbaleri su ozbiljno zaprijetili poslije primljenog gola, kada je njihov najbolji igrač Marko Pavlovski precizno šutirao iz "slobodnjaka" sa 20 metara. Ipak, golman Ristić je bio ponovo priseban.

Tokom prvog poluvremena nekoliko puta je teren natopljen jakim pljuskom, a nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor najbolji igrač "romantičara" Marko Pavlovski morao je van igre zbog povrede. Zamijenio ga je Darko Micevski. Malo prije toga izašao je i strijelac gola, Nikola Stojiljković, a ušao Radislav Sekulić.



Po užasnom pljusku "brđani" su bolje počeli drugo poluvrijeme i za samo pet minuta igre duplirali prednost. Igor Matić, bivši vezista "romantičara" centrirao je iz kornera sa golmanove lijeve strane, a u petercu je usamljen i najviši u skoku bio rezervista Radislav Sekulić. Neometan je glavom poslao loptu u mrežu.

Od 57. minuta i Čukarički je ostao sa 10 igrača na terenu. Nakon sudara sa Vladanom Adžićem u svom kaznenom prostoru, štoper Čukaričkog Lukas Piasentin pao je na zemlju zajedno sa lijevim bekom domaćih. Sudija Popović je dosudio faul u korist gostiju, ali je na sugestiju pomoćnika prepravio odluku i Brazilcu pokazao direktan crveni karton.

U 62. minutu Popović je pokazao igračima oba tima put u svlačionicu. Utakmica je zbog nevremena prekinuta, ali je poslije dva minuta nastavljena nakon što su se igrači presvukli i obukli suvu opremu. Jaka kiša, međutim, otjerala je većinu od oko 400 gledalaca na stadionu.

U 75. OFK Beograd je smanjio na 1:2 i nagovijestio mogući preokret. Štoper Čukaričkog Bojan Ostojić loše je po natopljenom terenu poslao povratnu loptu ka golmanu Ristiću, nju je preuzeo rezervista "romantičara" Miljan Škrbić i lako riješio situaciju jedan na jedan pred golom gostiju. Škrbić još nastupa i za omladince kluba sa Karaburme.

"Brđani" su u 77. minutu ponovo imali priliku da postignu gol i ponovo je nije iskoristio iskusni Matić. Usamljen je sa pet-šest metara od gola snažno šutirao i pogodio prečku.

U finišu meča domaći fudbaleri su napadali, ali pritisak na gol Čukaričkog nije donio rezultat.

Rad je na Banjici tokom prvog dijela utakmice imao više prilika nego Radnički, ali su Nišlije na kraju slavile 2:0. Oba pogotka postigao je pozajmljeni fudbaler Partizana Branko Pauljević.

Uspješan nastup nagovijestio je u 24. minutu, kada je izašao sam pred golmana Filipa Kljajića, ali je čuvar mreže "građevinara" odlično intervenisao.

Brzonogi Pauljević u 52. je iskoristio dodavanje kapitena Saše Stojanovića i umakao odbrani Rada, a drugi gol dao je pola sata kasnije, nakon solo-prodora po desnoj strani.

"Građevinari" su tako ostali jedini tim uz Jagodinu bez bodova, s tim da prošle sezone četvrtoplasirana ekipa u prvenstvu, od 20 časova igra na svom terenu protiv Donjeg Srema.

Poput Čukaričkog, i drugi povratnik u Superligu, Voždovac, zabilježio je pobjedu u 3. kolu.

"Zmajevi" su poslije 0:0 na poluvremenu "ubacili" dvije lopte u mrežu Javora. Goste je u prednost doveo Adam Marušić udarcem pod prečku sa 25-30 metara u 48. minutu, a konačan rezultat postigao je novajlija Ognjen Ožegović, koji igra u Voždovcu na pozajmici iz Crvene zvezde. On je bio precizan u 82. minutu poslije kontranapada.

U Užicu su Sloboda i Novi Pazar odigrali meč bez golova, a domaćin je u prvom poluvremenu mogao da povede, ali je lopta poslije šuta Aleksandra Gojkovića sa oko 15 metara pogodila stativu.

Jedina utakmica u kojoj ove subote nije bilo kašnjenja odigrana je u Jagodini, gdje je istoimeni domaćin u duelu sa Donjim Sremom došao do prve pobjede ove sezone.

Jagodina je slavila 2:0, golovima Milana Đurića u 24. i Đorđa Šušnjara u 83. minutu.

Prvi pogodak viđen je poslije "bombe" sa oko 25 metara, a drugi poslije centaršuta Gorana Gogića i udarca glavom Šušnjara.

REZULTATI I PAROVI 3. KOLA:

Javor - Voždovac 0:2 (0:0)
/Marušić 48, Ožegović 82/

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (0:1)
/Škrbić 75 - Stojiljković 25, Sekulić 51/

Sloboda Point - Novi Pazar 0:0

Rad - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Pauljević 52, 82/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Pečnik 20/

Jagodina - Donji Srem 2:0 (1:0)
/Đurić 24, Šušnjar 83/

Nedjelja:

Partizan - Radnički 1923 19.00 (TV Arena Sport 1)
Vojvodina - Spartak 20.30

TABELA: Čukarički 6, Javor 4, Radnički Niš 4, Partizan 4, Spartak 4, Napredak 3, Novi Pazar 3, OFK Beograd 3, Crvena zvezda 3, Radnički 1923 3, Vojvodina 2, Donji Srem 2, Sloboda Point 1, Voždovac 1, Rad 0, Jagodina 0.

PAROVI 4. kola (31.8/1.9): Radnički 1923 - Crvena zvezda, Donji Srem - Napredak, Voždovac - Jagodina, Spartak - Javor, Čukarički - Vojvodina, Novi Pazar - OFK Beograd, Radnički Niš - Sloboda Point, Partizan - Rad.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC