• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Tri remija, prva pobjeda Zvijezde

Na uvodne četiri utakmice 5. kola, na tri stadiona gledaoci nisu vidjeli pobjednika. Zvijezda Gradačac nakon četiri poraza konačno upisala trijumf.

 PLBiH: Tri remija, prva pobjeda Zvijezde Izvor: MONDO

Mnogo uzbuđenja viđeno je na Gradskom stadionu u Prijedoru. Leotar je dva puta vodio (Lazar Zečević strijelac oba pogotka), ali su "rudari" stizali rezultat, pa se na odmor otišli sa egalom, 2:2. Golove za Rudar Prijedor postigli su Borislav Mikić i Dragoslav Stakić. U nastavku susreta nije bilo pogodaka, iako su domaći duboko u sudijskoj nadoknadi imali priliku da dođu do prvog domaćeg trijumfa ove sezone. Kapiten Mikić nije uspio da iskoristi jedanaesterac u 94. minutu, tako da je Leotar stigao do drugog boda u prvenstvu, a Rudar Prijedor "prosuo" prošlosedmični remi na gostovanju Širokom Brijegu.

Slavija je do posljednjeg minuta prvog dijela igre imala prednost od jednog gola u Travniku (pogodio Žarko Karamatić), ali su "veziri" ipak do pauze uspjeli da izjednače preko Harisa Seferovića. Mreže su mirovale u drugom poluvremenu, tako da je svakoj ekipi pripao po bod.

Zvijezda iz Gradačca, koja je u prva četiri kola upisala isto toliko poraza, odigrala je sjajnih prvih 45 minuta u duelu sa Širokobriježanima. Domaći tim preko dvostrukog strijelca Sekuba Dijata vodi 2:0. Fudbaleri Širokog Brijega svim silama pokušavali su da dođu do gola u drugih 45 minuta, ali je odbrana "crveno-bijelih" bila na visini zadatka, pa je tako prekinut niz od četiri uzastopna poraza Zvijezde Gradačac.

Gosti su vodili do 90. minuta u duelu novajlije Viteza i Zrinjskog. Mostarci su preko Denija Simeunovića već u 10. minutu došli do prednosti u Zenici, ali je Vitez u posljednjim trenucima meča stigao do boda preko rezerviste Zvonimira Kožula.

Da će biti veliko pojačanje za Sarajevo, Nikola Komazec pokazao je i u duelu sa Čelikom. Nakon što je u prošlom kolu bio strijelac u duelu sa Leotarm, srbijanski napadač postigao je dva gola Zeničanima i zajedno sa Asmirom Suljićem bio najzaslužniji za trijumf 3:0 u posljednjem meču subotnjeg dijela 5. kola Premijer lige BiH.

Ovaj trijumf Sarajlijama je, bar do sutra, donio lidersku poziciju na premijerligaškoj tabeli nakon nepotpunog 5. kola.

PAROVI 5. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Rudar Prijedor - Leotar 2:2 (2:2)
/Mikić 37, Stakić 44 - Zečević 21, 42/

Travnik - Slavija 1:1 (1:1)
/Seferović 45 - Karamatić 23/

Vitez - Zrinjski 1:1 (0:1)
/Kožul 90 - Simeunović 10/

Zvijezda Gradačac - Široki Brijeg 2:0 (2:0)
/Dijata 38, 43/

Sarajevo - Čelik 3:0 (1:0)
/Komazec 45, 75, Suljić 77/

U nedjelju:
Mladost - Borac (17)
Velež - Olimpic (17)
Željezničar - Radnik (20).

TABELA: Sarajevo 10, Željezničar (-1) 9, Zrinjski 8, Olimpik (-1) 8, Široki Brijeg 8, Radnik (-1) 8, Slavija 8, Borac (-1) 8, Velež (-1) 7,  Rudar Prijedor 4, Čelik 4, Mladost (-1) 3, Zvijezda Gradačac 3, Travnik 3, Vitez 2, Leotar 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC