• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečnik kaznio Napredak za promašaje

Golom Slovenca u 20. minutu Crvena zvezda slavila protiv Napretka u Kruševcu. Domaćin mnogo bolji do pogotka, ali je potom pao.

 Pečnik kaznio Napredak za promašaje Izvor: MONDO

Mučila se Crvena zvezda u subotu uveče, ali na kraju pobijedila Napredak u Kruševcu.

Gol odluke postigao je Nejc Pečnik u 20. minutu, ali je do tog trenutka ekipa koja je prošle sezone bila ubjedljivo prva u Prvoj ligi Srbije bila mnogo bolji tim na terenu.

Imali su Kruševljani nekoliko odličnih prilika, prije svih iskusni Nenada Mirosavljević, a najbliži pogotku bili su u 17. minutu.

Čak tri puta u jednom napadu, poslije centaršuta Regana sa desne strane pokušali su Mirosavljević i Petar Bojić da savladaju Bobana Bajkovića, ali je golman crveno-bijelih (uz pomoć prečke) bio uspješniji.

Nedugo zatim, domaći tim stigla je kazna za tu, ali i neke prethodno nerealizovane akcije.

Pečnik se iz drugog plana ubacio u peterac domaćeg tima, nakon što je Nikola Mijailović centrirao sa lijeve strane poslije odličnog dodavanja Miloša Ninkovića. Pečnik je potpuno sam utrčao na drugu stativu i lako zatresao mrežu.

VIDEO

Bila je to kazna za promašaje Napretka tri minuta ranije. U jednom napadu Bobana Bajkovića je poslije centaršuta Regana sa desne strane dva puta pokušao da savlada iskusni Nenad Mirosavljević, jednom Petar Bojić, ali je golman crveno-bijelih (uz pomoć prečke) bio uspješniji.

Do Zvezdinog gola Napredak je bio bolji tim na terenu, a u odbrani crveno-bijelih ponovo je bila promaja. Ipak, nekoliko prilika, većinom za Mirosavljevića, nije realizovano, pa su se gosti oslobodili pritiska nakon vođstva.

Uspjeli su igrači Zvezde da zaprijete još par puta poslije gola, najopasnije kapiten Nenad Milijaš, ali je u finišu prvog poluvremena opao tempo igre, što i odgovara ekipi Slaviše Stojanovića.

Utakmica u Kruševcu, kao što je najavljeno, kasnila je šest minuta u znak protesta protiv predsjednika FSS Tomislava Karadžića. Isto se dogodilo i u četiri prethodno odigrana meča ove subote.

Ceh za to žutim kartonima platili su kapiteni Nenad Milijaš i Nenad Mirosavljević, a narednih dana vidjećemo da li će klubovi morate da izdvoje po 500.000 dinara u kasu FSS.

I početak drugog poluvremena je kasnio, oko 15 minuta. Prvo zbog konfeta koje su navijači Crvene zvezde ubacili u teren, zatim zbog uvredljivog skandiranja na račun fudbalskih sudija, a onda i zbog parole "Mažiću, istina boli?". U dogovoru sa saradnicima arbitar Boško Jovanetić odlučio je da se meč nastavi, uz upozorenje da će ako se ponovi vrijeđanje, biti prekinut.

Obje ekipe trenutno imaju po tri boda, crveno-bijeli su poslije poraza od Javora pobijedili Jagodinu, od koje su u 1. kolu bili bolji i Kruševljani, ali su onda izgubili od Radničkog 1923.

NAPREDAK: Krznarić, Veselinović (88. Udovičić), Janičić, Milošević (65. Trujić), Cvetković, Regan, Fimpong, Bojić, Dimitrov, Bajić (73. Gavrić), Mirosavljević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mijailović (77. Mladenović), Martinović, Lazić, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković (90. Mirić), Pečnik, Kasalica, Onjilo (59. Mrđa).

(MONDO, crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC