• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Karaburmi prštalo na terenu...

...odjekivalo u loži. Zvezdan Terzić, prvi čovjek OFK Beograda, u subotu, pred novinarima i gostima kluba, zamjerio Miodragu "Žući" Jankoviću.

 Na Karaburmi prštalo na terenu... Izvor: MONDO

"Hladni rat" saopštenjima i izjavama predstavnika nezadovoljnih klubova i predsjednika Fudbalskog saveza Srbije podigao je u subotu temperaturu na Staroj Karaburmi.

U poluvremenu uzbudljivog meča OFK Beograda i Čukaričkog, u svečanoj sali stadona kraj Bogoslovskog fakulteta sreli su se prvi čovjek "romantičara" Zvezdan Terzić i bivši generalni sekretar Zajednice Superligaša, Miodrag Janković.

U prisustvu gostiju kluba i novinara, razgovarali su bučno, o minulim izborima za predsjednika Zajednice klubova Superlige.

Izbori su održani 29. juna, a umjesto Branimira Babarogića čelnu funkciju tog tijela preuzeo je potpredsjednik Upravnog odbora OFK Beograda Dragoljub Lekić.

Protivkandidat na tajnom glasanju bio je upravo Janković, na prijedlog Čukaričkog. Dobio je 13 glasova, a novi predsjednik Zajednice 18. Jedan listić je bio nevažeći.

Ti izbori bili su (između ostalog) tema nedavno objavljenog Terzićevog saopštenja, u kome je naveo da je Janković bio "kandidat predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića".

Iako su bili izdvojeni od prisutnih, glasnom raspravom skrenuli su pažnju na sebe. Predsjednik UO kluba sa Karaburme zamjerio je Jankoviću da je imao konkretnu podršku čelnika Saveza tokom izbora.

"Da li ja, kao predstavnik kluba, imam pravo da lobiram za kandidata kojeg podržavam i da telefonom zovem delegate zbog toga?", pitao je Terzić Jankovića, koji nije bio raspoložen za glasan razgovor.

I prije nego što je čuo odgovor sagovornika, prvi čovjek kluba sa Karaburme nastavio je istim tonom.

"A, da li Tole Karadžić, kao predsjednik Saveza, ima pravo da radi isto to za svog kandidata?", pitao je Terzić.

"To nije rađeno", odgovorio je Janković.

"A zašto je onda (generalni sekretar Saveza, Zoran) Laković zvao Lekića i govorio mu da odustane od kandidature?", pitao je Terzić i usmjerio pogled ka novom predsjedniku Zajednice, koji je stajao do njega.

Bivši gensek odrično je klimao glavom, poslije čega su razgovor nastavili tišim tonom.

Janković je meč odgledao iz svečane lože, gdje za njega nije bilo mjesta u posljednjem periodu svog boravka na prethodnoj funkciji. Na primjer, tokom utakmice sa BSK Borčom u završnom kolu minule sezone iz kluba mu je ponuđeno da sjedne među novinare, uz obrazloženje da je centralna loža bila ispunjena .

To je tada odbio, pa je meč odgledao sa stepenica, u društvu sadašnjeg generalnog sekretara Zajednice Branislava Delića, koji je u subotu takođe sjedio u glavnoj loži.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić poručio je nakon izbora novog rukovodstva Zajednice da će novi kadrovi imati punu podršku u izgradnji autoriteta.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC