• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečnik prvi strijelac Zvezde!

Slovenački ofanzivni vezista za kratko vrijeme izjednačio svoj četvorogodišnji učinak u Nasionalu, Krilima Sovjetov i Šefild Vednzdeju.

 Pečnik prvi strijelac Zvezde! Izvor: MONDO

Kada je Nejc Pečnik potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, kao relativna nepoznanica srpskoj fudbalskoj javnosti, internet pretragom utvrđeno je da je na jednom engleskom sajtu zauzeo drugo mjesto u izboru 10 najgorih kupovina sezone 2012/13 u Čempionšipu.

Došao je u Šefild Vednzdi kao reprezentativac Slovenije, a nastupio je na svega 10 utakmica i nije doneo ekipi ništa opipljivo.

Međutim, u Crvenoj zvezdi mu pod vođstvom zemljaka Slaviše Stojanovića ide "nikad bolje"!

Ofanzivni fudbaler veznog reda u subotu je jedinim pogotkom na utakmici protiv Napretka obezbijedio crveno-bijelima tri boda i mjesto pri vrhu tabele, što je veliki pomak u odnosu na diobu poslednje pozicije, nakon uvodnog poraza od Javora (2:4).

"Napredak je u prvih pola sata imao više prilika, ali smo mi upravo iz tog dijela meča izašli sa vođstvom od 1:0. U nastavku smo bili sve bolji i bolji, kontrolisali smo igru i mogli da damo još neki gol do kraja", rekao je Pečnik za zvanični klupski sajt.

Pečniku je pogodak na stadionu pod Bagdalom bio treći u zvaničnim utakmicama ove sezone, što je gotovo polovina ukupnog golgeterskog učinka Crvene zvezde!?

Zvezda je u Evropi zatresla mrežu tri puta na četiri meča (Pečnik, Mijailović, Savićević), a u Superligi Srbije pet puta na tri meča (Pečnik dva, Ninković dva, Kasalica) - ukupno osam golova na sedam utakmica, u prosjeku tek 1,14!

Novajlija iz Slovenije smatra da je forma ekipe u usponu i da će ubuduće sve funkcionisati bolje nego do sada.

"Kasno smo se okupili i sada u hodu unapređujemo igru i ispravljamo uočene nedostatke. Pobjeda u Kruševcu nam takođe mnogo znači na planu samopouzdanja i sigurno je da ćemo i sljedeće nedelje u Kragujevcu ići na sva tri boda".

Pečnik je u prethodne četiri sezone, kao član portugalskog Nasionala, ruskih Krila Sovjetov i Šefild Vednzdeja, smjestio loptu iza golmanovih leđa samo tri puta na 68 utakmica.

U Zvezdi je već uspio da se iskaže, ali da bi ekipa ostvarila postavljene ciljeve - prije svih, da osvoji titulu prvaka Srbije - moraće da prorade i Onjilo, Dauda, Mrđa, Kasalica, Mihajlović...(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC