• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan se razigrao i raspucao pred Tun

Partizan pobijedio Radnički 1923 5:1 (2:0) u 3. kolu Superlige i izbio na drugo mjesto tabele. Utakmica počela na vrijeme, bez protesta.

 JSL: Partizan se razigrao i raspucao pred Tun Izvor: MONDO

Ko čeka - dočeka!

Navijači Partizana taman kada su počeli da gube nadu da njihov tim ove sezone ne može bolje od blijedih partija protiv Novog Pazara, Radničkog iz Niša i u Evropi, uslijedila su tri dobra poluvremena - drugo protiv Tuna i oba sa Radničkim iz Kragujevca.

"Parni valjak" pregazio je "crvene đavole" i u 3. kolu Superlige pred svojim navijačima podario ubjedljivu pobjedu 5:1 (2:0).

Očigledno da je trijumf u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Tuna (1:0) vratio poljuljano samopouzdanje pulenima Vuka Rašovića.


Po kišovitom vremenu, ali, s obzirom na uslove, dobro pripremljenom terenu, crno-bijeli su od prvog minuta zaigrali po želji šefa stručnog štaba i odmah na početku utakmice stavili do znanja rivalu da se, uprkos pretnjama koje su stizale iz Kragujevca, neće dobro provesti u Humskoj.

Tako je i bilo!

Razigrani i raspoloženi domaći fudbaleri napunili su mrežu Ognjena Čančarevića, pritom ne dozvolivši gostima da se približe golu Vladimira Stojkovića. Kragujevčani su praktično imali dva šuta u okvir gola za 90 minuta, i to oba u drugom poluvremenu. Prvi iz penala, koji je čuvar mreže Partizana odličnom intervencijom odbranio, a drugi kada je Slavko Marić, koji minut poslije najstrože kazne, uspio da savlada srpskog reprezentativca.

Zanimljivo da je Stojković po izlasku Saše Ilića u 68. minutu preuzeo kapitensku traku.

Beko Fofana je u drugoj utakmici za Partizan uspio da se upiše u strijelce, njegov "prvenac" bio je i vodeći gol Beograđana. Istakao se i Andrija Živković, Golobradi vezista o kome se prethodnih dana dosta govorilo! Pošto je na kraju sage našao zajednički jezik sa Upravom srpskog šampiona i prošle nedjelje potpisao profesionalni ugovor, 17-godišnji fudbaler dobio je priliku u posljednjih 20-ak minuta i golom se predstavio na otvorenoj sceni.

Na maestralan način uspio je "kiflom" da pogodi mrežu sa 18 metara.

Utakmicu sa Radničkom pamtiće i Aleksandar Mitrović. Dok su se Fofana i Živković predstavljali navijačima Partizana, mladi napadač se opraštao od stadiona u Humskoj i Grobara. U strijelce su se upisali još Vladimir Volkov i Nikola Ninković.

Rašović ga je uveo pred kraj, a on je uspio da postigne gol. Posljednji na stadionu Partizana, a svi se nadaju ne i u crno-bijelom dresu (igraće revanš protiv Tuna).

Navijači koji su došli u Humsku, njih je bilo svega 2.500, mogli su da gledaju zanimljiv fudbal. Jedni su imali razloga da uživaju, dok su drugi mogli samo da konstatuju da je pobijedio mnogo bolji tim. Za utjehu Radničkom ostaje činjenica da je uspio da poslije pet utakmica bez postignutog gola u duelima sa Partizanom zatrese mrežu šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

"Konačno navijači mogu da budu zadovoljni. Napravili smo dosta šansi, dali smo pet golova... Mislim da smo dobro odradili izmjene, Andrija Živković je postigao prijelep gol, Erik je smirio napade Radničkog. Na kraju smo mogli da damo i još neki gol", rekao je poslije meča trener Partizana Vuk Rašović i dodao:

"Momci dobro rade, trebala nam je pobjeda. Vidjeli ste poslije gola da smo se razigrali, očekujem da će ova ekipa ići samo na bolje".

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov - Marković, Ilić (od 78' Đemba Đemba) - Ninković (od 65' A. Živković), Jojić, Malbašić - Fofana (od 71' Mitrović).

RADNIČKI 1923: Čančarević, S. Petrović, Fejsa (od 84' Pavlović), Tintor, Otašević, Nedović (od 46' Petronijević), Marić (od 75' Porkari), Beljić, Stojimirović, Spalević, I. Petrović.



TOK UTAKMICE:

*Opet pljusak u Humskoj, poslije golova još malo kiše!

89. minut - GOOOL, 5:1 ALEKSANDAR MITROVIĆ. Oproštaj napadača od Humske golom. Izašao je sam ispred Čančarević, "bocnuo" loptu i obezbijedio crno-bijelima ubjedljivu pobjedu. Zasluženu!

83. minut - GOOOL, 4:1! Eto zašto su se u Humskoj borili za Andriju Živkovića. Tek što je ušao u igru, momak rođen 1996. godine, uspio je da sa 16-17 metara sjajnim udarcem matira Čančerevića!

78. minut - Kapiten Partizana je Vladimir Stojković. Ilić je izašao, ušao Đemba Đemba, a traka je na ruci golmana crno-bijelih.

71. minut - Fofana je pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-bijele. Dobro je odigrao više od 70. minuta, a onda je Rašović odlučio da ga zamijeni Mitrovićem, koji će imati 20 oproštajnih minuta u Humskoj. Mladom napadaču prije odlaska u Anderleht ostala je još jedna utakmica u crno-bijelom dresu i nju će da odigra u četvrtak protiv Tuna.

67. minut - Jojić ima šansu, ali je bio sebičan.

65. minut - Ninković napušta teren, a umjesto njega igraće Andrija Živković, fudbaler koji je prije nekoliko dana, ipak, potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom.

58. minut - GOOOOL! Ipak, prokletstvo "đavola" je skinuto... Radnički se otvorio, a Slavko Marić opet postigao lijep gol protiv Partizana. Stojkovića je savladao dok je igrao i za Slobodu prije dve sezone, a uspješan je bio i ove nedjelje. Pogledao je Marić gdje se nalazi Stojković, odlučio se da pokuša i bio je uspješan za preko 20 metara.

55. minut - Bojan Beljić i Stojković... Uspješniji je golman Partizana. Bio je to prvi šut ka golu crno-bijelih fudbalera Radničkog, ali ni penal im nije bio dovoljan da prekinu neugodnu tradiciju i konačno postignu gol u duelima sa "parnim valjkom".

54. minut - Penal i za Radnički. Prvi ozbiljniji napad Kragujevčana i velika šansa poslije nesmotrenog starta Saše Markovića. On je kao i Tintor dobio žuti karton.

51. minut - GOOOOL, 3:0! Strijelac je Nikola Ninković. Čančarević je odbranio penal mladom vezisti, ali je Ninković bio najbliži lopti, koja mu se odbila pravo na nogu. Popravni je bio uspješan.

50. minut - Tintor ruši Malbašića u šesnaestercu i ovaj put Spasić nema dilemu - penal!

*Partizan je bio mnogo bolji i konkretniji u prvih 45 minuta. Tim Vuka Rašovića zasluženo vodi 2:0, a ta prednost je mogla da bude i veća. Sa druge strane, Radnički, iako je prijetio pred treće kolo, nije nijednom ozbiljnije ugrozio Vladimira Stojkovića.

U prvom dijelu meča crno-bijeli su znatno popravili igru u odnosu na prethodne utakmice, a tome je sigurno doprinijela pobjeda protiv Tuna, koja je uticala na povratku samopouzdanja, prilično poljuljanog poslije prethodnih duela u Evropi, ali i protiv Novog Pazara i Radničkog iz Niša u Superligi.

Prvi gol u crno-bijelom dresu postigao je Beko Fofana, a u strijelce se upisao i Vladimir Volkov.

42. minut - Koji centimetar je nedostajao da Partizan povede 3:0. Opet dobar centaršut Ninkovića, uklizavanje Malbašića... lopta je otišla tik pored stative.

35. minut - GOOOOL, 2:0 za Partizan. Crno-bijeli zasluženo vode, a drugi gol postigao je Vladimir Volkov. Bek "parnog valjka" poslije kornera je reagovao u stilu klasnih napadača ili visokih štopera i glavom savladao Čančarevića.

33. minut - Velika prilika za Malbašića... Sam je sebi stvorio šansu, imao je odličnu poziciju, ali je loše šutirao sa "penaltika".

31. minut - Stojković samo kisne. I dalje je bez posla u Humskoj, uprkos obećanjima sa "Čika Dače" da će napasti šampiona u Beogradu.

27. minut - Partizan igra mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama. Crno-bijeli stalno prijete. Ispred Jojića reagovao je Čančarević i spriječio siguran gol.

16. minut - GOOOOL, Partizan vodi... Vrlo ljiepa akcija domaćina, Ninković je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, a tamo se između dvojice defanzivaca gostiju odlično ubacio Beko Fofana i lagano nogom proslijedio loptu u mrežu. Bio je to "prvenac" igrača koji je ovog ljeta stigao iz jermenskog Širaka.

14. minut - Nikola Ninković šutira pored gola. Moglo je da bude veoma opasno po Radnički.

7. minut - Sporna situacija! Stefan Petrović je "poklonio" loptu Milošu Jojiću, koji je izašao sam ispred Čančarevića. Fudbaler crno-bijelih uspio je da gurne loptu pored čuvara mreže Radničkog, koji je tom prilikom neuspješno uklizao, a Jojić se "ispružio" preko njega. Ninoslav Spasić je pokazao žuti karton "vezisti" Partizana.

6. minut - Prvo uzbuđenje pred golom "đavola". Fofana je šutirao sa 18 metara preko gola.

*Pljusak je obilježio početak utakmice. Duel nije ni počeo, a već su svi mokri.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC