• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomislav Karadžić podnosi ostavku!

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije najavio da će se povući nakon prvog dijela aktuelne sezone Jelen Superlige!

 Tomislav Karadžić podnosi ostavku! Izvor: MONDO

"Ozbiljna polarizacija" u srpskom fudbalu primorala je Tomislava Karadžića da "presiječe" i najavi svoj odlazak.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije povući će se nakon završetka jesenjeg dijela Jelen Superlige. Sazvaće redovnu skupštinu FSS i na njoj ozvaničiti svoju odluku.

U nedjelju je napisao pismo redakciji "Novosti", koje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani,

Posljednja dešavanja u fudbalskoj Srbiji vode u pravcu ozbiljne polarizacije, u ovom, ionako mnoštvom realnih stvari bremenitom sportu. Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htijenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podjelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne.

Iz tih razloga, obavještavam fudbalsku i ukupnu javnost, da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući sa mjesta predsjednika FSS.

Želim ovom prilikom da se izvinim svim mojim saradnicima i organima FSS, što ovu odluku donosim bez konsultacija sa njima i ujedno apelujem i zahtijevam od svih aktera – klubova, Zajednice, organa i tijela da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podjela u fudbalu.

Uz naprijed navedene razloge i motive za moj postupak vjerujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smiju biti iznad opšteg fudbalskog interesa"

Karadžićevo pismo nagovijestilo je ono o čemu se spekulisalo i prethodnih dana u pojedinim domaćim listovima.

Nakon burnog početka sezone, sudijskih grešaka, protesta dijela klubova i "rata saopštenjima", Karadžić je najavio svoj odlazak.

Predsjednik FSS nije se oglašavao do početka nedjelje. Sa ljetovanja je stigao u ponedjeljak, a u utorak sročio oštro pismo javnosti, u kojem je iznosio detalje o životima i karijerama potpredsjednika Crvene zvezde i predsjednika pojedinih, nezadovoljnih superligaških klubova.

Prozvani su, očekivano, odmah odgovorili i produžili simboličan protest uoči utakmica. Uoči 2. kola na teren su kasnili pet minuta, a uoči 3. šest, na poziv predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića.

Karadžić se tim povodom nije oglašavao, do nedjelje uveče. Na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Srbije izabran je u julu 2008. godine, a reizabran 2012.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC