• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Fener dvije sezone bez Evrope!

Turski klub neće moći da se takmiči u Ligi Evrope ove sezone, niti će sljedeće moći da učestvuje u kvalifikacijama za neko međunarodno takmičenje.

 UEFA: Fener dvije sezone bez Evrope! Izvor: MONDO

Sud za arbitražu u sportu u Lozani (CAS) saopštio je u srijedu da je odbacio tužbu Fenerbahčea, kojom je turski klub tražio ukidanje dvogodišnje suspenzije, koju mu je nametnula Evropska fudbalska unija (UEFA).

"Prema odluci UEFA koju je sada potvrdio i CAS, Fenerbahče je isključen iz evropskih takmičenja u naredne dvije godine", navodi se u saopštenju CAS.

Takvom odlukom Fenerbahče je izbačen iz grupne faze Lige Evrope ove sezone. Turski klub je trebalo da igra u tom takmičenju, pošto ga je Arsenal eliminisao u plej-ofu za Ligu šampiona.


UEFA je u junu izbacila Fenerbahče iz evropskih takmičenja, jer je presudila da su čelnici turskog kluba učestvovali u namještanju utakmica, nakon kojih je 2011. osvojena šampionska titula u domaćem prvenstvu.

Fenerbahčeu je, međutim, dozvoljeno da ove sezone igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok CAS ne donese odluku o njegovoj žalbi, koja je ozvaničena ove srijede.

U saopštenju UEFA navodi se da će ta organizacija u četvrtak na sastanku u Monaku "odlučiti o posljedicama" izbacivanja Fenerbahčea iz Lige Evropa. Za sada nije poznato ko će naslijediti turski tim u Ligi Evrope, niti kojim kriterijumima će se voditi UEFA.

Takođe, CAS je saopštio da je potvrdio kaznu Metalista iz Harkova, kojom je, zbog namještanja utakmica, izbačen iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Umjesto ukrajinskog kluba u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrao je PAOK, koji je eliminisan od Šalkea.(MONDI/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC