• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nica ne zaboravlja Nenada Bjekovića

Na adresu Nenada Bjekovića stiglo je još jedno veliko priznanje iz Francuske!

 Nica ne zaboravlja Nenada Bjekovića Izvor: MONDO

Bivši igrač, trener i direktor Partizana dobio je poziv da u nedjelju, kao nekadašnji as kluba sa Azurne obale, prisustvuje spektaklu zatvaranja stadiona "Rej".

Bjeković je nedavno proglašen za najboljeg stranog igrača u istoriji Nice, a sada je svrstan među tri najbolja koja su u prošlom vijeku igrala za trostrukog šampiona Francuske.

"Prijatno sam iznenađen, bez obzira što sam skoro pet godina igrao za Nicu, a bio sam i trener u klubu. Preciznije, igrao sam četiri, jer sam posljednje sezone bio povrijeđen, pa nisam mnogo vremena provodio na terenu. S obzirom da sam stranac, stvarno mi je čast i srećan sam zbog velikog priznanja", iznosi prve utiske za MONDO Nenad Bjeković.

Nica će u nedjelju odigrati posljednji meč na stadionu koji je otvoren davne 1927 godine. Prije utakmice planiran je prijem kod gradonačelnika, a za kasnije se priprema velika žurka na ulicama Nice.

"Dobio sam poziv da u nedjelju prisustvujem fešti povodom posljednje utakmice Nice na startom stadionu. Klub se seli na novoizgrađenu 'Alianc Rivieru'. Organizatori su pripremili program u kojem učestvujem. Insistirali su da dođem, jer sam zvanično među trojicom fudbalera koji su igrali na tom stadionu".



Pored Bjekovića, utakmici Lige 1 između Nice i Monpeljea prisustvovaće i mnogi bivši igrači koji su sa uspijehom branili boje Nice. Međutim, ovo nije prvi put da nekadašnji čelnik crno-bijelih putuje u Nicu po nagradu.

"Sličnim povodom bio sam prije četiri godine, kada su me navijači u anketi kluba proglasili za najboljeg igrača Nice u istoriji".

Priznanja još više dobijaju na značaju zbog činjenice da je Bjeković crveno-crni dres francuskog kluba nosio kao stranac. Za Nicu je igrao od 1976. do 1981. godine, upisao je 143 nastupa i postigao 85 golova.

"Često sam u kontaktu sa prijateljima iz Nice. Lijepe godine sam proveo u tom klubu i naravno da sam sa mnogima ostao u prijateljskim odnosima. Koristim svaku priliku da posjetim Nicu".

Nezaobilazna tema u razgovoru sa Bjekovićem je aktuelna situacija oko FK Partizana. Pažljivo je pratio dešavanja na početku sezone i misli da se šampionski mozaik Vuka Rašovića polako slaže.

"Parnom valjku" na putu ka ligi Evrope stoji švajcarski Tun.

"Partizan je objektivno bolja ekipa i ne bi trebalo da bude velikih problema ako odigra na nivou svog kvaliteta. Ako se crno-bijeli plasiraju u Ligu Evrope biće to veliki uspjeh. Nije mala stvar za klub da ostvari kontinuitet nastupa u liga takmičenjima UEFA. Veoma je bitno da se ostane što duže na evropskoj sceni", rekao je Bjeković.

Igra Partizana u prva dva kola Superlige nije ulivala povjerenje da klub iz Humske može i ove sezone da nastavi šampionski niz. Ali, poslije utakmice sa Radničkim iz Kragujevca u nedjelju, vjera kod pristalica Partizana jača.

"Start prvenstva je uvijek rizičan i neizvjesan. Nikada se ne zna kakve posljedice su ostavile naporne pripreme i, prije svega, utakmice u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Mislim da su te utakmice u Evropi uzrok lošeg starta. Dueli sa Širakom i Ludogorecom su rezultirali manjku samopouzdanja", objašnjava Bjeković i dodaje:

"Sve će doći na svoje. Mislim da Partizan u prvenstvu Srbije ne bi trebalo da ima problem da stigne do titule. Po kvalitetu je ispred svih", podvukao je Bjeković.

(Vladimir Sukdolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC