• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson selektor britanskih olimpijaca?

"Kako mogu da se obavežem da ću biti selektor olimpijskog tima, kada nisam siguran ni da li ću 2012. biti živ", izjavio je ser Aleks Ferguson.

 Ferguson selektor britanskih olimpijaca? Izvor: MONDO

Sebastijan Kou, atletska legenda i direktor Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, predložio je ser Aleksu Fergusonu da na tom takmičenju bude selektor reprezentacije Velike Britanije!

Britanski premijer Gordon Braun lično se zalaže za nastup jedinstvene muške i ženske selekcije, koje se do sada nisu takmičile na OI zbog autonomije koju Engleska, Škotska, Vels i Severna Irska uživaju pojedinačnim članstvom u FIFA.

Međutim, iskustvo uči da kada domaćin nešto zamisli, onda to na ovaj ili onaj način biva sprovedeno u delo. Dakle, menadžer Mančester Junajteda mogao bi da pod stare dane postane učesnik Olimpijade.

"Mislim da će cela država želeti da imamo fudbalski tim kada se Igre budu održavale na našem tlu. Videćemo ko će od fudbalskih ljudi hteti da bude deo toga, pa ćemo na osnovu toga izabrati trenera kojim bi svi bili zadovoljni. Ser Ferguson još nije dobio našu zvaničnu ponudu, ali znam da je upoznat sa idejom", izjavio je premijer Braun.

Sam Ferguson izrazio je skepticizam po pitanju zajedničkog nastupa britanskih zemalja.

"Škotska, Severna Irska, Vels, pa čak i Engleska, imaju svoje identitete, svoje sopstvene patriotizme. U tom smislu ne bih rekao da imamo dobru polaznu osnovu za stvaranje britanskog fudbalskog tima..."

Iskusni škotski stručnjak ukazao je na još jedan mogući "problem", lične prirode.

"Što se tiče mene, pre svega se nadam da ću 2012. još uvek hodati ovom planetom. Kako mogu da se obavežem da ću biti selektor olimpijskog tima, kada nisam siguran ni da li ću biti živ. Ne treba mi to", zaključio je Ferguson, koji će tada imati 70 godina.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC