• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERKUP: Opet neriješeno, ali Barsi trofej

Barselona i Atletiko Madrid ponovo odigrali meč bez pobjednika (0:0), ali je prvi trofej sezone ostao na Nou Kampu zbog Nejmarovog gola u gostima.

 SUPERKUP: Opet neriješeno, ali Barsi trofej Izvor: MONDO

Kao i prije nedjelju dana, Barselona i Atletiko Madrid odigrali su borben meč, bez pobjednika.

Katalonci su, ipak, prigrlili pehar državnog Superkupa, zahvaljujući Nejmarovom golu u gostima prije nedjelju dana. I ne samo tome.

Golman šampiona Španije Viktor Valdes maesteralno je sačuvao svoju mrežu u srijedu uveče, prije svega kada je tokom prvog poluvremena Arda Turan brzo utrčao u kazneni prostor domaćih i snažno šutirao. Ipak, često osporavani golman bio je na pravom mjestu, spreman da instiktivno reaguje.

Meč je protekao kao što je moglo da se i pretpostavi. Uostalom, kao što može da se pretpostavi prije svakog izlaska na teren Lionela Mesija i družine.

Barsa je držala loptu u svom posjedu 78 odsto vremena!

Pred kraj meča, u 89. minutu, domaći su imali priliku da postignu gol sa bijele tačke, ali zvanično najbolji igrač na svijetu nije uspio da se upiše u listu strijelaca. Pogodio je prečku.

Argentinac je, oporavljen od povrede, zaigrao od prvog minuta u tandemu sa Aleksisom Sančezom i Nejmarom, kome je to bio prvi start u novom klubu.

Meč je na momente bio i pregrub, čemu svjedoči i pokazanih sedam žutih i jedan crveni karton, Huanfranu u 81. minutu. Arda Turan je takođe isključen, u nadoknadi vremena, kada je već napustio igru.

Na kraju meča je trofej podigao iskusni vezista Ćavi, kome je to 25. osvojeni pehar u karijeri. U srijedu uveče je postao najtrofejniji španski igrač.

Barselona je klub sa najviše osvojenih Superkupova Španije (12). Real je devet puta trijumfovao, a Deportivo tri.

Trofej će takođe biti značajan i novom treneru Barse. Tata Martino je osvojio prvi pehar u Evropi, mjesec dana nakon što je promovisan u šefa stručnog štaba tima sa Nou Kampa.

"Rekao sam i ranije da smo igrali ovo finale zbog dobrih nastupa prošle sezone. Ovo je trofej Tita Viljanove i igrača", sjetio se trener poslije meča svog prethodnika.

Zanimljivo je da su posljednja dva Superkupa jedina u istoriji (od 28 do sada odigranih), koji su riješeni primjenjivanjem pravila gola u gostima. Takođe, samo je jedan meč Superkupa okončan bez golova (Espanjol - Deportivo 2000. godine).

BARSELONA: Valdes - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Buskets, Ćavi, Fabregas (od 73' Inijesta) - Sančez (od 65'), Nejmar, Mesi

ATLETIKO:Kurtoa - Huanfran, Godin, Miranda, Luis - Mario Suarez, Gabi, Koke (od 89' Baptistao), Turan (od 72' Adrijan) - Dijego Košta, Vilja (od 84' Rodrigez).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC