• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar Mrkela kandidat za predsjednika FSS?

Beogradska sportska štampa piše da bi nekadašnji igrač OFK Beograda i Crvene zvezde Mitar Mrkela mogao da bude jedan od kanddata za predsednika FSS.

 Mitar Mrkela kandidat za predsjednika FSS? Izvor: MONDO

Iako je Tomislav Karadžić samo najavio odlazak sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, u medijima je već počela licitacija oko mogućih kandidata za njegovog nasljednika.

Jedno od tih imena je Mitar Mrkela, nekadašnji fudbalski reprezentativac, igrač OFK Beograda i Crvene zvezde. Mrkela, koji ima 48 godina, trenutno je pomoćnik direktora reprezentativnih selekcija FSS.

Mediji spekulišu da bi upravo on mogao da bude glavni prijedlog, prije svega Crvene zvezde i OFK Beograda, kao ličnost koja do sada nije kompromitovana i oko koje bi "mogli da se slože mnogi relevantni faktori" srpskog fudbala.

U vezi sa ovom temom i saznanje lista "Informer" da je predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić zvao Tomislava Karadžića da mu se izvini za oštro saopštenje uoči 3. kola Jelen Superlige Srbije.

Džajić je, navodno, pozvao predsjednika FSS da mu kaže da nije pisao to saopštenje u kojem je, između ostalog navedeno da "Karadžiću nije mjesto u fudbalu" i da je vrijeme da se povuče.

Prema saznanjima lista "Informer", Džajić je Karadžiću rekao da su ga najbliži saradnici iz Zvezde "primorali da potpiše otvoreno pismo u kojem je zatražena Karadžićeva momentalna ostavka".

"Džaja je pozvao Toleta odmah nakon što je saopštenje objavljeno i objasnio mu da su ostali iz uprave Zvezde sastavili to pismo", navodi list, pozivajući se na neimenovane izvore iz FSS.

Saopštenje je objavljeno u večernjim satima, a navodno je napisano još u 14 časova. Navodno je šest sati trebalo ostalim funkcionerima Zvezde da ubijede predsjednika kluba da potpiše to oštro obraćanje Karadžiću.

Zanimljiva je bila situacija u ponedjeljak uveče, poslije sjednice Upravnog odbora Crvene zvezde. Novinarima je najprije bilo podijeljeno saopštenje u kojem je bilo navedeno ovo: "UO se osvrnuo na aktuelnu situaciju u fudbalskoj Srbiji i izrazio jedinstven stav da se prilike u FSS urede u skladu sa Statutom i važećim propisima".

Toj rečenici potom je na kraju dodato i ovo: "... u najkraćem mogućem roku".

Džajić je želio da u javnost ode ovo prvo saopštenje, a potom su reagovali neki potpredsjednici kluba i zahtijevali da uđe i ovaj dodatak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC