• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorio Seltik park, gorio i Lenon (V)

Fudbaleri Seltika u meču koji ostavlja bez daha eliminisali Šahtjor Karagandi i plasirali se u LŠ. Trener ogorčen na upravu, dio medija i navijača.

 Gorio Seltik park, gorio i Lenon (V) Izvor: MONDO

Seltik je prvu utakmicu u Kazahstanu izgubio rezultatom 2:0, ali je pred 55.000 svojih navijača, u atmosferi kakva se u današnjem evropskom fudbalu rijetko viđa, slavio još ubjedljivije (3:0) i drugu sezonu zaredom prošao u grupnu fazu Lige šampiona.

Zanimljivo je da su izabranici Nila Lenona prvi i treći pogodak postigli u sudijskoj nadoknadi vremena.

"Projektil" Krisa Komonsa završio je u mreži po isteku 45. minuta, dok je odlučujući pogodak Džejmsa Foresta pao u 92. minutu, poslije solo prodora Entonija Stouksa.

Pri rezultatu 2:0 se i Šahtjor dao u napad, pa je udarac Nikole Vasiljevića izbijen sa gol linije, dok je Kižničenko iz teške pozicije u petercu pogodio prečku... Na drugoj strani je prečka spasila goste poslije šuta Stouksa sa šest-sedam metara iskosa.

Video

Na kraju su se ipak radovali škotski navijači i fudbaleri Seltika, koji su kod gol-aut linije završili na "gomili" zajedno sa menadžerom Lenonom!

"Ovo je najveći uspjeh koji sam ikada napravio u fudbalu", rekao je Lenon, nekada "radilica" u timovima Seltika, Lestera i Krua.

"Prodali smo trojicu ključnih igrača i nije bilo lako popuniti tu prazninu. Oni su bili kičma našeg tima u posljednjih godinu i po", osvrnuo se na transfere napadača Hupera u Norič, veziste Vanjame u Sautempton i štopera Vilsona u Notingem Forest.

"Uradili smo ovo bez ikakve pomoći, zbog čega je plasman u Ligu šampiona još vrijedniji", emotivno je govorio Lenon na konferenciji za novinare.

Uprava kluba u međuvremenu je najavila dovođenje Finca Pukija iz Šalkea i Izraelca Bitona iz Ašdoda.

Nil Lenon bio je ljut i zbog reakcije javnosti na poraz od prije osam dana.

"Atmosfera ovdje je potpuno pogrešna, previše je negativnosti. Isti ovi igrači su prošle sezone davali sve od sebe za klub i afirmisali škotski fudbal u Evropi. U prvom meču protiv Šahtjora samo nismo iskoristili svoje šanse i oni su odmah ocrnjeni od dijela medija, pa i navijača. Takve reakcije čine naš posao veoma teškim".

Seltik je jesenas zauzeo drugo mjesto u grupi sa Barselonom, Benfikom i Spartakom iz Moskve, sa osvojenih 10 bodova, da bi u osmini finala ispao od mnogo kvalitetnije ekipe Juventusa (0:3, 0:2).

Žrijeb grupne faze sa sezonu 2013/14 na rasporedu je u četvrtak od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC