• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Kraj Vošinog evropskog sna

Novosađani u Tiraspolju poraženi od Šerifa u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope, tako da je evropski san za Vojvodinu završen.

 LE: Kraj Vošinog evropskog sna Izvor: MONDO

Nije to TO bez Abubakara Oumarua!

Vojvodina očigledno nije isti tim od kada je Kamerunac prešao u belgijski Beveren. To su pokazali rezultati u Jelen Superligi (dva remija i u 93. minutu izvojevana pobjeda protiv Spartaka), kao i nastupi u dvomeču sa moldavskim Šerifom.

Poslije 1:1 u Novom Sadu, kada su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više, Novosađani su u Tiraspolju poraženi 1:2, čime je završen san o plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope.

Oba pogotka crveno-bijeli su primili poslije grešaka u odbrani, ali ono što takođe treba da brine trenera Marka Nikolića jeste neubjedljiva igra u napadu.

Iako im je u revanšu bio neophodan barem jedan pogodak, igrači Vojvodine prilično rezervisano ušli su u utakmicu, predvođeni samo jednim napadačem, Petrom Škuletićem, koji je početkom drugog dijela morao van terena zbog povrede, a zamijenio ga je Andrija Kaluđerović.

Gol su postigli prekasno, u 89. minutu, a strijelac je bio Nikola Leković koji se ubacio iz drugog plana na centaršut Vilićevića i udarcem glavom lobovao Vjekoslava Tomića.

Do tog trenutka Voša je imala samo jednu gol-šansu - u 31. minutu, kada je Igor Đurić šutirao, takođe glavom, a Tomić uz dosta napora intervenisao na gol-liniji.

Sve ostale akcije Vojvodine završavale su se ili nepreciznim dodavanjem ili reakcijom odbrane Šerifa na ivici kaznenog prostora.

S druge strane, moldavski klub za koji zbog žutih kartona nije igrao doskorašnji član Crvene zvezde Kadu, umio je da kazni greške rivala.

Prvo u 59. minutu, kada je Brazilac Žulijam iskoristio lošu procjenu kompletne defanzivne linije crveno-bijelih nakon dugačkog dodavanja Mojala i proigravanja Ise glavom. Zatim i u 67. minutu, kada je igračima Šerifa "poklonjena" lopta na polovini igrališta, a u nastavku akcije precizno je sa 30 metara šutirao Fernando.

Šerif će se tako po treći put u svojoj istoriji naći u Ligi Evrope, dok će Vojvodina čekati neku novu priliku. A ova uopšte nije bila loša!

VIDEO

ŠERIF: Tomić, Samardžić, Paje, Vilijan Turan, Metua, Fernando (90+7. Bolsakov), Balima, Mojal (76. Paščenko), Žulijam (90+1. Paireli), Isa, Rikardinjo.

VOJVODINA: Delač, Đurić (71. Denković), Trajković, Vulićević, Leković, Vukčević, Alivodić, Vranješ, Poletanović (71. Tumbasević), Radoja, Škuletić (49. Kaluđerović).

TOK UTAKMICE:

89. minut - 2:1! Ubacio se Lekić iz drugog plana poslije centaršuta Vulićevića sa desne strane i udarcem glavom lobovao Tomića. Na gol-liniji bio je Vukčević koji, srećom, nije zakačio loptu jer bi u tom slučaju arbitri mogli da sviraju ofsajd. Još dva minuta nade za Novosađane!

81. minut - Vezali su fudbaleri Vojvodine nekoliko dobrih napada, ali bez da su natjerali golmana Šerifa na intervenciju.

67. minut - 2:0! Fantastičan pogodak Fernanda sa oko 30 metara! Trajković je na kratko uspio da zaustavi kontranapad domaćeg tima, ali je Žulijam uspio da odigra povratnu loptu za sunarodnika, koji je šutirao kao iz topa, na prvu.


59. minut - Velika greška u odbrani Vojvodine koštala je Novosađane primljenog gola! Strijelac je bio Žulijam. Brazilac nije imao težak posao pošto je kompletna odbrana gostiju ispala nakon dugačke lopte Mojala sa polovine igrališta. Isa je bio uspješniji u skoku od Lekovića, a golman Delač je otišao u "prazno", tako da je Žulijam pred sobom imao nebranjenu mrežu.

57. Dobar napad Vojvodine po desnoj strani. Sudija Toni Šapron je pustio prednost poslije faula nad Vukčevićem, Alivodić je proigrao Vulićevića, a on umjesto da ubaci loptu u peterac ka saigračima iz napada, odigrao je povratnu za Vranješa koji je šutirao visoko preko gola.

50. Odličan šut Mojala iz "slobodnjaka", sa nekih 18 metara. Gađao je lijevi ugao, preko živog zida, ali je bio malo neprecizan.

49. Zbog povrede je teren napustio Petar Škuletić. Umjesto njega ušao je u Andrija Kaluđerović.

47. minut - Simon Vukčević je odlično centrirao sa desne strane, ali je lopta preljetela sve igrače i prošla malo pored stative. Umalo da iznenadi golmana Tomića!

PRVO POLUVRIJEME.

Čini se da je Vojvodina ušla previše rezervisano u meč u kojem joj je neophodan barem jedan pogodak. Novosađani jesu imali odličnu priliku da povedu u 31. minutu, kada je poslije udarca Đurića glavom sa gol linije loptu izbacio golman Vjekoslav Tomić, ali osim te šanse nisu pokazali mnogo toga.

S druge strane, Šerif je najbolju priliku imao u 35. minutu, kada je Fernando šutirao iz prve u padu, ali je lopta pogodila prečku.

Prvo poluvrijeme obilježilo je i dosta grešaka igrača oba tima, posebno prilikom dodavanja. Očigledno je važnost utakmice učinila svoje.


35. minut - Sreća za Vošu, spasava je prečka! Trajković je loše reagovao, Fernando ispratio loptu, šutirao iz prve, ali je pogodio okvir gola. Neshvatljivo poslije nekoliko obećavajućih napada, Novosađani se povlače i vrlo često griješe kada su u defanzivnom položaju.

31. minut - Najbolja prilika na utakmici do sada i to za Vojvodinu. Đurić je tukao glavom poslije kornera, a Tomić zaustavio loptu na gol liniji. "Lale" su se oslobodile pritiska, krenule u napad i odmah sve djeluje bolje.

30. minut - Vukčević je imao priliku... Iznenada je dobio loptu na lijevoj strani, pet-šest metara u kaznenom prostoru, driblingom u desno izbacio je svog čuvara, ali je vratio loptu na lijevu stranu i promašio.

26. minut - Vojvodina bi morala malo agresivnije da krene ka golu Šerifa, jer je ipak njoj potreban gol. Crveno-bijeli su prilično statični, prepustili su inicijativu domaćinu... Voša je, za sada, loša!

23. minut - Nema prilika... Puno tehničkih grešaka na obe strane.

15. minut - Još jedan korner za Vošu... Ovaj je mnogo bolje, doduše sa druge strane, izveo Vranješ, a Škuletić nije uspio najbolje da "kresne" loptu glavom i da je smjesti u mrežu. Bila je to lijepa prilika!

11. minut - Vojvodina je izvela prvi korner, a to je vrlo loše učinio Poletanovića, prebacivši sve igrače u kaznenom prostoru.

5. minut - Prvi opasan napad "žutih". Rikardinjo je ubacio loptu u sredinu, ali je reagovala odbrana srpskog tima izbacivanjem lopte u korner. Poslije udarca iz ugla još bolja prilika, ali je Delač bio najspretniji u gužvi.

3. minut - Ispitivanje snaga u Tiraspolju i jedna obećavajuća situacija ispred gola Šerifa u kojoj se našao Simon Vukčević. Crnogorac nije iskoristio kiks odbrane.

*stadion u Tiraspolju nije ispunjen do posljednjeg mjesta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC