• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Bruka tužnog Partizana u Tunu

I Partizan ove sezone završava učešće u Evropi u "sezoni kupanja". Crno-bijeli nisu uspjeli da sačuvaju prednost iz Beograda u revanšu plej-ofa.

 LE: Bruka tužnog Partizana u Tunu Izvor: MONDO

Kraj!

Plan predsjednika Partizana Dragana Đurića da se ove sezone uradi više u Evropi nije uspio. Napravljen je korak unazad, što je u neku i očekivano, jer je Uprava kluba iz Humske prodala sve što je mogla, a adekvatne zamjene nisu dovedene.

Pokušaj da se pomoću "štapa i kanapa" napravi nešto više, ovaj put nije uspio.

"Valjak" je u Švajcarsku došao sa minimalnih 1:0 iz Beograda, što nije bilo dovoljno za jesen na Starom kontinentu. Tun je pobijedio 3:0 (1:0) i uspješno završio posao u plej-ofu za Ligu Evrope. Pobjedu domaćinu donijeli su golovima braća Kristijan i Mark Šnojvli i Luka Cufi, a kod svakog pogotka kumovala je odbrana gostiju.

Partizan, kao i svi ostali predstavnici Srbije ove sezone u Evropi, pokazali su da više ne spadaju ni u evropski prosjek. Posrtanje se nastavilo, a u četvrtak je crvenom bojom zaokruženo u Tunu i Tiraspolju, gdje je Voša igrala i izgubila od Šerifa. Po neki bljesak, kao "lala" u Bursi, vrati vjeru u srpski klupski fudbal, ali ona već sljedećom prilikom iščezne, rasprši se, nestane...

Tun je po prikazanom na dva meča sa "parnim valjkom" vrlo skromnih kvaliteta, ali, dovoljnim da nadigra šampiona Srbije! Inače, Švajcarci su trenutno OSMI u nacionalnom prvenstvu, koje broji deset timova.

Dovoljna je jedna riječ da opiše igru Partizana u Švajcarskoj - očaj!

Tim Vuka Rašovića, koji takođe snosi veliku odgovornost za neuspjeh, za 90 minuta ništa nije pokazao. Ako se pogledaju oba duela, onda šefu stručnog štaba, ako i dalje ostane na tom mjestu, ostaje da vjeruje da 20-ak solidnih minuta iz Beograda nisu slučajnost. A, to je malo za ozbiljnu evropsku priču.


Podbacili su i igrači, svi do jednog! Djelovali su kao amateri, griješili su i naprijed, i nazad, i na sredini. Brukali se, djelovali smiješno, nedisciplinovano...

Partizanu sada ostaje samo da vjeruje u sreću i da baš njega u petak izvuku iz šešira i umjesto Fenerbahčea "ubace" u Ligu Evrope, što apsolutno nije zaslužio, a vjerovatno ni navijačima crno-bijelih se ne bi svidio takav rasplet zbog eventualnih novih bruka. Ove sezone ih je već dosta bilo.

Sve u svemu, tuga i smijeh!

TUN: Favr, Sulmoni, Zigfrid, Vitvir (od 90' Nelson Fereira), Luti, Zufi, Hediger, K. Šnojvli (od 76' Martinez), Širnizi, Sanogo, M. Šnojvli (od 82' Sadik).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Malbašić (od 82' Brašanac), S. Marković, Jojić, Ilić (od 64' A. Živković), Ninković, Mitrović (od 67' Grbić).

VIDEO

TOK UTAKMICE:


90. minut - Kakav kraj, crveni za Aksentijevića!

82. minut - Brašanac umjesto Malbašića, jednog od tragičara.

76. minut - GOOOOL! Tun vodi 3:0 i lagano završava posao sa Partizanom. Zufi je sa 18 metara savladao Stojkovića.

73. minut - Partizan se brukao u odbrani, a sada i u napadu. Potpuno sam ostao je Malbašić poslije centaršuta Živkovića, bio je sam na pet metara, ali je Favr bio na mjestu.

67. minut - Ušao je Grbić umjesto Mitrovića.

65. minut - Jojić pokušava iz daljine, zatim i Mitrović. Nažalost, jedini napadač Partizana traži izmjenu na svom oproštaju od crno-bijelog dresa.

64. minut - Saša Ilić izlazi, umjesto njega priliku je dobio Andrija Živković. Tun je umrtvio igru, a Partizan je bezopasan.

50. minut - Moglo je da bude i 3:0...

47. minut - GOOOOL! Tun vodi 2:0 i ima rezultat koji ga vodi u Ligu Evrope. Vojislav Stanković je sam od sebe pao i pružio priliku Marku Šnojvliju da u situaciji "jedan na jedan" obiđe Stojkovića i lagano smjesti loptu u mrežu.

DRUGO POLUVRIJEME

Partizan je imao katastrofalnih 45 minuta u Tunu i prava je sreća što gubi samo 1:0 protiv prosječne ekipe iz Švajcarske, koja se trenutno nalazi na osmom mjestu u nacionalnom prvenstvu (deset timova).

"Parni valjak" je na početku utakmice djelovao dobro, ali kako je meč odmicao, linije tima Vuka Rašovića pucale su po svim šavovima, a posebno ona posljednja ispred Vladimira Stojkovića.

Pored pogotka Kristijana Šnojvlija u 14. minutu, koji je plod klasičnog kiksa defanzivne linije, Tun je imao još nekoliko odličnih prilika. Partizan je tek pred kraj uspio da stvori ozbiljnu šansu, koja uliva nadu da u drugom poluvremenu može da bude bolje po crno-bijele.

43. minut - Konačno prilika za Partizan. Filip Malbašić je jako šutirao, Favr odbio loptu, ona je došla do Mitrovića, koji je bio okrenut leđima golu na ivici peterca... Još jedna sporna situacija, jer je napadač Partizana tražio igranje rukom protivničkih igrača. I bila je ruka!

36. minut - Zigfrid ima veliku priliku poslije kornera i greške Stojkovića, ali nije dobro naciljao glavom.

35. minut - K. Šnovli pogađa prečku!

34. minut - K. Šnojvli opet promašuje iz izglede pozicije. Igra Partizana se lagano raspada u Švajcarskoj.

31. minut - Odbrana Partrizana "briljira". Da nema Obradovića bio bi to totalni raspad sistema u defanzivnoj liniji. Kakve dvije šanse za Tun i puno sreće za crno-bijele. Beograđani imaju velikih probelma sa prosječnom ekipom Tuna. Ako prođu, šta će tek biti kada dođu mnogo ozbiljniji protivnici?

30. minut - Mitrović je pokušao da proigra Ninkovića, ali je Favr vrlo dobro pratio akciju.

25. minut - Mitrović postiže gol, ali je sviran ofsajd. Pitanje je da li ga je zaista bilo, u svakom slučaju sporno.

23. minut - Odbrana Partizana ne da ne uliva povjerenje, već svaki napad Tuna "miriše" na gol!

Meč je nastavljen

16. minut - Utakmica je prekinuta!!! Kao i uvijek kada se igra u Švajcarskoj problem predstavljaju srpski iseljenici. Praktično na svakoj utakmici srpskih klubova ili reprezentacija u Švajcarskoj prave probleme, a izuzetak nije bilo ni ovo gostovanje crno-bijelih u Tunu. Sudija Daniele Orsato morao je prekine meč zbog gađanja bakljama ...

14. minut - GOOOOL! Tun vodi 1:0. Reakcija odbrane Partizana kao kod "pjetlića", dva kiksa, prvo Stankovića, pa Saše Markovića, koji je precijenio svoju visinu i odletio "po burek". Strijelac je Kristijan Šnojvli!

9. minut - Za sada djeluje kao da su crno-bijeli ušli u meč da što prije postignu gol i olakšaju posao, ali je Tun upravo stvorio priliku... Ipak, dobra reakcija Obradovića, a potom i Stojkovića.

4. minut - Partizan je stvorio prvu gužvu u šesnaestercu Tuna. I dalje je 0:0...

*Stadion Tuna prima 10.300 gledalaca. Navijači Partizana smješteni su na sjevernoj tribini i imao ih oko 1.000.
*Vrijeme u Tunu je veoma prijatno za igru, temperatura je oko 20 stepeni Celzijusa. Teren na novom stadionu je sa vještačkom travom, pa su crno-bijeli iz tog razloga pred put u Švajcarsku trenirali na terenu u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gdje postoji slična podloga.

(V. Sukdolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC