• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Ostajemo lideri

Vinko Marinović i Ognjen Đelmić uvjereni u pobjedu Borca nad Radnikom (19 h, nedjelja, Arena sport 1) kojom bi Banjalučani ostali na čelu tabele.

 BORAC: Ostajemo lideri  Izvor: MONDO

Poslije pet prvenstvenih utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mimo svih predviđanja fudbalskih stručnjaka na čelu tabele nalazi se banjalučki Borac!

Crveno-plavi dosad nisu osjetili gorčinu poraza, a u goste u šestom kolu šampionata im na Gradski stadion dolazi još jedna neporažena ekipa - bijeljinski Radnik.

Pomoćnik trenera Dragana Jovića, Vinko Marinović prezadovoljan je dosadašnjim učinkom naglasivši da u dvoboju sa Radnikom očekuje pobjedu.

"Atmosfera u timu je izuzetno dobra, očekujemo da ćemo nastaviti pozitivnu seriju i protiv Radnika, koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja u prvenstvu što je pokazao u prethodnoj utakmici sa Željezničarom na Grbavici (2:2). Svjesni smo da nas očekuje težak meč, ali mi gledamo sebe i vjerujem da ćemo se na kraju radovati pobjedi", izjavio je Marinović i dodao da svi ravnopravno konkurišu za startnih 11 osim napadača Joce Stokića, koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Banjalučka javnost je delegiranjem sudije Tomislava Čuića za glavnog arbitra dvoboja sa Bijeljincima izrazila sumnju u njegovo poštenje nakon što je sudija iz Tomislav Grada prošle sezone žestoko oštetio Borac nekoliko puta (posebno protiv Željezničara).

"Mi ne razmišljamo o suđenju…O tome nek se bave nadležni organi, dosad smo imali korektne djelioce pravde, nadam se da će tako biti i u nedjelju. Iskreno, mislim da je važnije kako mi igramo od toga kako će arbitri raditi svoj posao. Ali, ako bude nekih problema od strane sudija, vjerujem da će na to odgovoriti ljudi iz sudijske organizacije i FS BiH".

Na početku sezone, Borac nije imao velikih ambicija osim da bude stabilan premijerligaš, ali su poslije pet kola apetiti pomalo porasli među navijačima, čak se pominje i plasman u Evropu.

"Mi moramo da se fokusiramo na svaku narednu utakmicu, a za velike ciljeve i pominjanje Evrope je još rano. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu - i igrom i rezultatima".



Najbolji strijelac Banjalučana ove sezone Ognjen Đelmić upozorio je na kvalitet bijeljinske ekipe, ali i podvukao da će Borac uz pomoć navijača osvojiti bodove.

"Očekuje nas težak meč protiv ozbiljnog protivnika, ali vjerujem da uz pomoć navijača možemo da nastavimo pozitivan niz. Očekujem tri boda koja će nas ostaviti na prvom mjestu tokom reprezentativne pauze", rekao je dvadesepetogodišnji napadač.

Priznao je takođe da su u među igračima Borca apetiti porasli…

"Na početku nismo imali prevelike zahtjeve, sada se stidljivo pominju međunarodna takmičenja. Mislim da imamo odličan tim, koji može daleko da dogura uz podršku rukovodstva. Možda čak i sam vrh tabele".

USKORO PRIJATELJSKI MEČ SA "ROMANTIČARIMA"



Marinović je novinarima u Trofejnoj sali banjalučkog Gradskog stadiona otkrio da Borac tokom reprezentativne pauze planira da odigra prijateljsku utakmicu sa OFK Beogradom.

"Meč bi trebao biti odigran u subotu u Banjaluci iako još nismo dobili zvaničnu potvrdu od kluba sa Karaburme, koji je nas ugostio zimus na svom stadionu", naglasio je Marinović.

ŽELJELI SMO BILBIJU



Neizbježna tema bilo je i potpisivanje dvogodišnjeg ugovora Nemanje Bilbije za Sarajevo iako je trener Jović tokom pregovora sa bivšim napadačem Vojvodine rekao da "BIlbiju nije moguće registrovati u BiH" jer je prelazni rok istekao 2. avgusta.

"Mi smo imali želju da Bilbija dođe u Borac, ali iskreno o pravilima nisam detaljno upoznat i hoće li Nemanja moći nastupati ove jeseni za Sarajevo",
rekao je Marinović.

Nezvanično saznajemo da prema propisima FS BiH, Bilbija nema pravo nastupa u bordo dresu tokom jeseni, ali je rukovodstvo kluba sa Koševa spremno da ga sačeka za proljećne nastupe.

Bilo kako bilo, pravila se, barem kod nas, uvijek tumače najmanje dvostruko…

KOJIĆ: NE PLAŠIMO SE BORCA


I u bijeljinskom taboru su priznali da je Borac favorit za predstojeću utakmicu, ali su istakli da se ne plaše crveno-plavih.

"Pokazali smo da se možemo nositi s najjačim timovima u ligi. To znači da mi poslije Grbavice odlazimo i u Banjaluku kako bi osvojili najmanje bod. Mi to možemo, a uz malo sreće, ni pobjeda nije isključena", rekao je fudbaler Radnika Jovo Kojić.

(N.Š./MONDO, foto: MONDO, FC Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC