• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajković i Živković među "orlićima"

Selektor mlade reprezentacije Srbije uvrstio na spisak igrača za prvi kvalifikacioni meč za EP i imena golmana Crvene zvezde i veziste Partizana.

 Rajković i Živković među "orlićima" Izvor: MONDO

Vrijeme je za novi početak srpske mlade reprezentacije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj.

"Orlići" će prvi takmičarski meč u novom ciklusu odigrati 5. septembra, protiv Kipra, na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Tamo su u generalnoj provjeri lako pobijedili Makedoniju, pred gledaocima, kojih narednog četvrtka neće biti na tribinama zbog ranije izrečene kazne UEFA.

Ćurčić je u petak saopštio spisak igrača na koje će računati za taj meč. Novina u odnosu na prethodno okupljanje je da će na golu izvjesno stajati talentovani Predrag Rajković, koji je u vrijeme meča sa Makedonijom boravio u Španiji, sa "A" selekcijom.

Prije toga je čuvao mrežu U-19 reprezentacije na putu ka tituli šampiona Evrope.

Selektor je u ekipu uvrstio i talentovanog igrača Partizana Andriju Živkovića, jedinu svijetlu tačku u trenutno sumornoj stvarnosti crno-bijelih.

Takođe, u timu je i novi kapiten Uroš Ćosić, koji je prethodni meč propustio zbog povrede. Tada ga je odmijenio desni bek Crvene zvezde Marko Petković.

Ćurčićev spisak čine imena:

GOLMANI: Nikola Perić (Voždovac), Predrag Rajković (Crvena zvezda), Đorđe Lazović (Javor).

ODBRANA: Marko Petković (Crvena zvezda), Nikola Aksentijević (Partizan), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Vitas (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nikola Antić (Rad), Aleksandar Pantić (Viljareal).

SREDINA: Srđan Mijailović (Kajzerispor), Darko Brašanac, Miloš Jojić, Andrija Živković (svi iz Partizana), Aleksandar Kovačević, Luka Milunović (Crvena zvezda), Nemanja Radoja, Marko Poletanović (Vojvodina), Filip Kostić (Groningen).

NAPAD: Uroš Đurđević (Rad), Aleksandar Pešić (Jagodina), Djorđe Despotović (Lokeren), Nikola Stojiljković (Čukarički).

Rivali "orlića" u kvalifikacionoj grupi biće Belgija, Kipar, Italija, Sjeverna Irska.

RASPORED: Srbija - Kipar (5. septembar), Kipar - Srbija (11. oktobar), Srbija - Sjeverna Irska (15. oktobar), Srbija - Belgija (15. novembar), Srbija - Italija (19. novembar), Belgija - Srbija (5. mart), Italija - Srbija (5. septembar), Sjeverna Irska - Srbija (9. septembar).

"Prva utakmica je uvijek teška, Kipar je već odigrao dvije utakmice i jednu pobijedio. Imamo informacije o njima, oni su disciplinovana ekipa, ne smijemo da ih potcijenimo. Čeka nas ozbiljna i zahtijevna utakmica, moramo da budemo na visokom nivou. Favoriti smo, ali moramo to da opravamo", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Na spisku je malo izmjena u odnosu na sastav iz posljednjih šest pripremnih utakmica. Stvorili smo grupu igrača koji će izneti prvi ciklus kvalifikacija i nadam se ćemo dobre stvari zadržati i poboljašati, a loše ispraviti", dodao je on.

Upitan da li očekuje probleme sa igračima iz Partizana i Vojvodine, poslije jučerašnjih poraza tih klubova u plej-ofu za Ligu Evropa, Čurčić je odgovorio potvrdno.

"Mislim da će biti problema na psihološkom planu, ali moramo da ih vratimo na pozitivan kolosijek. Takođe, problem su i prelasci igrača, u posljednjih sedam dana u velike klubove, pošto moraju da se prilagode na nove uslove. Ali, samim tim što su prešli u te klubove, oni moraju da budu sposobni da se prilagode", rekao je on.

Selektor mlade reprezentacije rekao je da je omladinska reprezentacija Srbije osvajanjem Evropskog prvenstva "kupila" njegovom timu više vremena, da je donijela pozitivnu atmosferu i vratila vjeru u mlađe kategorije.

Čurčić je rekao da je njegova ekipa u teškoj grupi, da je selekcija Belgije veoma kvalitetna, a da Italija skoro na svakom turniru stigne do finala.

On je ocijenio da bi do kraja novembra situacija oko plasmana mogla da bude poznata.

"To je zahtijevna grupa, ne potcjenjujemo Kipar i Sjevernu Irsku, svako može da iznenadi, a oni mogu da 'otkinu' bodove favoritima. Od pet utakmica ove godine, četiri ćemo igrati na svom terenu, od kojih dvije bez publike. Poslije toga ćemo imati jasniju sliku i moguće je da do novembra riješimo situaciju", rekao je Ćurčić.

Ćurčić je rekao da je pozvao Andriju Živkovića iz Partizana jer je skrenuo pažnju na sebe i da je igrač takvog profila trenutno potreban reprezentaciji, kao i da vjeruje u Darka Brašanca, koji nema dovoljnu minutažu u Partizanu.

Takođe, rekao je da je svjestan da su na klupi u Lokerenu Đorđe Despotović i u Viljarealu Aleksandar Pantić.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC