• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Derbi na Otoci, Željo u Mostaru

Šampion Željezničar u subotu gostuje Zrinjskom, dok će derbi šestog kola biti odigran na Otoci, gdje Olimpik dočekuje Sarajevo.

 PL BiH: Derbi na Otoci, Željo u Mostaru Izvor: MONDO

Tim sa Grbavice u subotu očekuje neugodno gostovanje u Mostaru i to poslije dva loša rezultata - poraza u Banjaluci od Borca (2:1) i domaćeg remija sa Radnikom (2:2).

Vezista Želje Tomislav Tomić najavio je da će Sarajlije iće na pobjedu.

''Prije svega očekujem jednu zaista tešku, tvrdu i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja. Svi znamo da se Zrinjski pojačao ali mi smo prvaci i u svakom meču idemo na pobjedu. Želimo donijeti tri boda iz Mostara i mislim da smo u stanju to i uraditi. Ne želim osporiti kvalitet domaćina, ali je sigurno da je Željo jači tim u ovom momentu'', rekao je Tomić.

Ipak, epitet derbija kola dobio je sudar sarajevskih rivala - Olimpika i Sarajeva na Otoci. Vicešampion BiH je doveo Nemanju Bilbiju i Dušana Jevtića i u doborom raspoloženju ide u goste, dok će ''vukovi'' poslije remija u Vrapčićima sa Veležom (1:1) tražiti treću pobjedu ove sezone.

Šef stručnog štaba bordo tima Husref Musemić istakao je da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak meč protiv kvalitetnog protivnika.

''Utakmica je jako važna za nas kao i prošla ali i svaka buduća. Jednostavno mi smo uvijek pod pritiskom i imperativom pobjede. Olimpik je kvalitetna ekipa, igraju jako dobro i mislim da imaju dva boda manje u odnosu na ono što su zaslužili. Ipak nadam se da će moji momci ponoviti pristup i zalaganje kao u meču sa Čelikom i da ćemo upisati nova tri boda. Izvjesno je da neće igrati Džakmić, te Todorović koji ima tri žuta kartona. U odnosu na meč sa Čelikom u tim se vraćaju Cimirot i Radovac a za mjesto u ekipi konkurisaće i Kovačević''.

Lider prvenstva Borac domaćin je neporaženom Radniku, koji u Banjaluku sigurno neće doći sa ''bijelom zastavom'', a interesanto će biti i na ''Bilinom polju'', gdje će Čelik protiv Rudara tražiti prvi trijumf ove sezone. Zbog toga je trener Čelika Vlado Jagodić uveo novi kodeks ponašanja igrača…

PAROVI ŠESTOG KOLA



Subota
Olimpik - Sarajevo (16.30 h)
Čelik - Rudar (16.30 h)
Leotar - Zvijezda (17 h)
Zrinjski - Željezničar (19 h)

Nedjelja
Mladost - Velež (16.30 h)
Slavija - Vitez (16.30 h)
Borac - Radnik (19 h, Arena sport 1)
Široki Brijeg - Travnik (19.30 h)

TABELA:
Borac 11, Sarajevo 10, Željezničar 10, Olimpik 9, Radnik 9, Zrinjski 8, Široki Brijeg 8, Slavija 8, Velež 8, Rudar Prijedor 4, Čelik 4, Mladost 3, Zvijezda Gradačac 3, Travnik 3, Vitez 2, Leotar 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC