• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kežman: Vojvodina hrabri i osvježava

Potpredsjednik "lala" ocijenio nastup Novosađana u Evropi pozitivnom ocjenom. Prelazni rok kao nazvao "sjajno urađenim" i pohvalio igru cijelog tima.

 Kežman: Vojvodina hrabri i osvježava Izvor: MONDO

Crvena zvezda, pa Partizan razočarali su navijače i završili učešće u evro-takmičenjima eliminacijom od "strašnih" Černomoreca i Tuna.

Jagodina je okončala nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope u okršaju sa Rubinom i nema joj se šta prigovoriti. Vojvodina je eliminisala Hibernijans, pa Honved, pa Bursu, ali stala u baražu za to takmičenje.

Zaustavio je moldavski Šerif, dovoljno dobar da pobijedi "lale" oslabljene odlaskom Abubakara Oumarua...

Dan nakon poraza u Moldaviji, potpredsjednik novosadskog kluba Mateja Kežman sabirao je utiske na startu sezone.

"Što se tiče evropskog fudbala, za mene i sve u klubu, Vojvodina je jedno veliko ohrabrenje i osvježenje za srpski fudbal. Put kako bi trebalo i ostali da rade. Prelazni rok je sjajno odrađen, uz minimalna ulaganja, doveli smo osam pojačanja", izjavio je on za klupski sajt.

Vojvodina je u minulom periodu pojačana za Simona Vukčevića, Nikolu Lekovića, Ivana Fatića, Stefana Denkovića, Janka Tumbasevića, Mateja Delača, Marija Barića i Andriju Kaluđerovića.

"Moram da pohvalim cjelokupnu ekipu i stručni štab, a posebno Trajkovića koji je sjajno odigrao ovaj ciklus i vjerujem da će i selektor Mihajlović za meč sa Makedonijem obratiti pažnju na njega. Nije sve u novcu. Pogledajmo koliko su velike sume para Partizan i Crvena zvezda potrošili u ovom prelaznom roku, a zabilježili su slabe rezultate u Evropi", dodao je on.

U međuvremenu je sa "Karađorđa" otišlo nekoliko igrača. U svakom smislu, najznačajniji momenat bilo je pakovanje kofera Abubakara Oumarua, nakon dvomeča sa turskim klubom.

Vojvodina odlascima i transferima nije uspjela da dovoljno zaradi da bi mogla da normalno funkcioniše. Potpredsjednik kluba otkrio je da su finansijski problemi ogromni.

"Što se tiče kluba, predstoji nam dosta sastanaka. Račun kluba je u blokadi već skoro šest mjeseci i to smo zatekli kada smo došli. Moramo vidjeti sa gradonačelnikom i gradom, pokrajinom i Republikom Srbijom kako da riješimo te probleme. Da se pomogne klubu, da izađe iz blokade, da bismo mogli da poslujemo. Samim tim, kroz veličinu kluba i naše kontakte, tada će moći da se dovode strani i domaći investitori", objasnio je Kežman.



Novosađani su u prethodnih nekoliko mjeseci uspostavili jače veze sa PSV Ajndhovenom i Benfikom i najavili saradnju sa tim bivšim evropskim šampionima.

Ipak, trenutno je na umu svih na "Karađorđu" gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu u nedjelju.

"Moramo se skoncetrisati na domaće prvenstvo. Plasman među tri ekipe je imperativ. Što se tiče sportskog sektora za koji sam ja odgovoran, nemam dilemu i siguran sam da smo napravili sjajan tim, koji mora da se bori za jedno od prva tri mjesta u prvenstvu. Jedino tako ćemo ponovo u evropske kvalifikacije".

Pohvaljeni štoper Branislav Trajković poslije prospavane noći ističe da je, uprkos porazu, ostvaren veliki uspjeh u Evropi.

"Kada smo izvukli Šerif, odmah sam izjavio da su oni favoriti. Ne dolaze iz atraktivne zemlje, ali moramo biti svjesni da oni već godinama igraju u Ligi Evrope. Nemaju Moldavca u ekipi, prava su legija stranaca, koji su i više nego dobro plaćeni".

"Mi nismo dovoljno iskusni za važne evropske mečeve. Moram da istaknem da sam ponosan na sve nas, od mladih ljudi koji vode klub u ovoj sezoni, pa do stručnog štaba i igrača. Zabilježiti čak pet evropskih pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, malo ko može da uradi u zvaničnim mečevima", rekao je Trajković.

Štoper ekipe Marka Nikolića odlučio je da ostane u Srbiji i da još ne razduži opremu Vojvodine.

"Nisam želio da odem po svaku cijenu. Vojvodina mi je dala mnogo ali sam i ja dao njoj. Ne isključujem mogućnost i da produžim ugovor, ali bi volio da se oprobam u nekoj od zapadnoevropskih zemalja", dodao je Trajković, koji je na dan meča sa Šerifom napunio 24. rođendan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC