• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružić: Sa "medijskim talogom" na sud

Potpredsjednik Partizana odbacio je navode pojedinih medija da je umiješan u malverzacije u klubu iz Humske i da će priča epilog dobiti na sudu.

 Ružić: Sa "medijskim talogom" na sud Izvor: MONDO

Kandidat za ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije u Vladi Srbije Branko Ružić odbacio je navode pojedinih medija da je umiješan u malverzacije u Fudbalskom klubu Partizan i najavio da će takve tvrdnje imati epilog na sudu.

"Policija i tužilaštvo treba da rade svoj posao, a mediji da informišu o tome, ali ne da prije bilo kakvih aktivnosti bilo kog nadležnog organa diskredituju bilo kog pojedinca, pa radilo se i o meni", rekao je Tanjugu Ružić koji je i potpredsjednik Partizana.

On je istakao da će ostaviti javnosti da procijeni da li je "sušta koincidencija" što se takvi naslovi pojavljuju u trenutku završetka procesa rekonstrukcije vlade.

"Ono što će ubuduće svi ti mediji od mene moći da očekuju to je epilog na sudu iz prostog razloga što ne želim da nakon mjeseci, godina kriminalizovanja, diskreditacije, ataka i ugrožavanja i mene lično, i moje porodice ostanem nedorečen i bez odgovora prema onome što je zaista talog u medijskoj sferi", poručio je Ružić.

Kako je istakao, kao građanin želi da svi koji su se bavili malverzacijama u transferima igrača, bilo da se radi o fudbalu, košarci ili nekim drugim sportovima, ne zauzimaju značajne funkcije u tim sportskim kolektivima, nego da budu ne samo izbačeni iz sporta već i pravosnažno kažnjeni.

"Nisam primjetio da je to do sada bio slučaj", dodao je on.

Ružić je naveo i da će, imajući u vidu da preuzima veoma odgovornu dužnost u vladi koja je inkompatibilna sa funkcijom koju trenutno obavlja u FK Partizan, donijeti "adekvatnu odluku".

"Mislim da će nakon toga utihnuti i ti napadi i to će upravo biti dokaz da li su oni bili u pravu i da li uopšte ima bilo kakvih nepravilnosti u mom radu", rekao je Ružić.

Prema njegovim riječima, tu odluku će donijeti i u skladu sa preporukom Agencije za borbu protiv korupcije i sa normativnim aktima FIFA i UEFA.

"Jer nije moguće da neko ko je u izvršnoj vlasti bude uključen u funkcionisanje sportskih kolektiva i mjeru svoje odluke i povlačenja ću opredijeliti upravo spram onoga što ti akti predviđaju. A iz Partizana niti ću izaći, niti će on iz mene izaći", zaključio je Ružić.

Prema pisanju Informera, koji se poziva na neimenovane izvore u samom vrhu policije, inspektori MUP u okviru akcije "Bumerang" provjeravaju transfere i problematične poslovne aranžmane u koje je, kako navodi list, posredno umiješan i Ružić.

Ranije danas prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić osvrnuo se na, kako je rekao "gluposti koje mora da čita po novinama" i kao jednu od njih naveo pisanja da "Ružića i Karadžića u fudbalu ruši SNS".

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC