• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Nišlije na vrhu, pobjeda Zvezde

Radnički iz Niša savladao Slobodu Point 2:0 i zauzeo prvo mjesto JSL. Zvezda uprkos lošoj igri slavila u Kragujevcu protiv Radničkog 1923 - 2:0.

 JSL: Nišlije na vrhu, pobjeda Zvezde Izvor: MONDO

Radnički iz Niša, najkraće do nedjelje oko 21.00, biće vodeći tim Jelen Superlige Srbije.

Nišlije su u subotu na svom terenu pobijedile Slobodu Point 2:0 u utakmici 4. kola. Golove su postigli Aleksandar Jovanović u 76. i Radoš Bulatović u 79. minutu.

Radnički je tako osvojio 10. bod ove sezone (pobjede protiv Radničkog 1923, Rada i Slobode, a remi sa Partizanom) i prestigao Čukarički koji ima bod manje, ali i utakmicu manje. "Brđani" će u nedjelju od 19 časova ugostiti Vojvodinu.

Užičani su porazom u Nišu ostali na dva osvojena boda. Uprkos napadački orijentisanoj taktici trenera Ljubiše Stamenkovića, igrači Slobode Point postigli su samo jedan pogodak ove sezone.

Voždovac je na otvaranju novog stadiona remizirao sa Jagodinom (1:1), pred oko 4.000 gledalaca!

Gosti su poveli u 54. minutu pogotkom Milana Đurića, a izjednačio je Nemanja Obradović u 62.

Fudbaleri Crvene zvezde vezali su treću uzastopnu pobjedu u Jelen Superligi Srbije, pošto su u Kragujevcu savladali Radnički 1923 - 2:0.

U još jednoj neubjedljivoj partiji crveno-bijelih strijelci za tri boda bili su Filip Kasalica u 16. minutu i Abiola Dauda u 87.

VIDEO

Zvezda je bolje ušla u meč i brzo povela golom koji će sigurno izazvati polemiku da li je trebalo da bude poništen zbog ofsajda. Nenad Milijaš je centrirao iz prekida, a Dragan Mrđa se u tom trenutku nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Do lopte je, ipak, iz drugog plana došao Kasalica i udarcem iz prve matirao Ognjena Čančarevića. Ništa ne bi bilo sporno da Mrđa nije bio aktivan u toj akciji... Vidjećemo da li će se Kragujevčani žaliti i kakva će biti procjena Sudijske komisije.

Zvezda je poslije tog pogotka posustala sa napadima, što su domaći fudbaleri iskoristili i u finišu prvog poluvremena stvorili dvije dobre šanse. Prvu je imao Darko Spalević, ali je šutirao malo pored gola, a drugu Aleksandar Stojmirović, kada je golman crveno-bijelih Boban Bajković uspio da reaguje u posljednjem trenutku i "skine" mu loptu sa noge.

Drugi dio utakmice slobodno može da se okarakteriše kao uspavanka. Radnički je imao prividnu inicijativu, ali bez šanse za pogodak, dok se trener Zvezde Slaviša Stojanović opredijelio na čuvanje rezultata.

Slovenac je čak u 60. minutu iz igre izveo Dragan Mrđu, koji je prvi put od povratka na "Marakanu" igrao u startnoj postavi. Umjesto njega ušao je Luka Milunović, pa su crveno-bijeli neko vrijeme igrali bez klasičnog centarfora.

Ipak, ta taktika nije dugo trajala. U 74. minutu na teren je istrčao Abiola Dauda, umjesto Filipa Kasalice koji je dobio jak udarac pa je, čini se, zamijenjen iz predostrožnosti.

Ukazanu šansu, Nigerijac je opravdao pogotkom u 87. minutu. Pobegao je odbrani Kragujevčana i udarcem ispod Čančarevića u gol pretvorio dodavanje Miloša Ninkovića.

Posljednjih nekoliko minuta na terenu je proveo Goran Gogić koji je tako upisao debi za crveno-bijele. Mladi golman Predrag Rajković, koji je prije nekoliko dana zajedno sa njim došao iz Jagodine, nije bio u protokolu.

Debitantskom nastupu za Zvezdu u ovom meču nadao se i Migel Arauho, ali on nije dobio priliku da uđe u igru. Štoperski tandem ponovo su činili Darko Lazić i Jovan Krneta, koji je mijenjao povrijeđenog Novaka Martinovića. I ponovo, kao u svakoj utakmici ove sezone, u nekoliko navrata duvala je jaka promaja u odbrani tima Slaviše Stojanovića....

To, ipak, nije bilo dovoljno Kragujevčanima da nađu put do mreže, pa će ostati tri osvojena boda, dok ih je Zvezda sakupila devet.

Bila je ovo osma pobjeda Crvene zvezde u 12 duela sa Radničkim 1923. Četiri utakmice završene su neriješeno.

RADNIČKI 1923: Čančarević, Marić, Rosić, Tintor, Petronijević (76. Andrić), I. Petrović, Beljić, S. Petrović, Knežević, Spalević, Stojmirović (87. Simović).

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mijailović, Krneta, Lazović, Vešović, Kovačević, Milijaš (88. Gogić), Kasalica (74. Dauda), Pečnik, Ninković, Mrđa (60. Milunović).

- Novi Pazar je u solidnom meču golovima Mladena Lazarevića u 40. i Nemanje Arsenijevića u 63. minutu kao domaćin savladao OFK Beograd.

- Javor je u Subotici iskoristio lošu partiju domaćeg Spartaka i preko Borka Veselinovića u 7. i Stefana Dražića u 65. minutu došao do pobjede.

- Najubjedljiviji u dosadašnjim utakmicama 4. kola bili su igrači Napretka, koji su kao gosti pobijedili Donji Srem 3:1. Strijelci su bili Nenad Gavrić u 17, Regan u 72. i Nenad Mirosavljević u 86. minutu. Domaćin je autogolom Mladena Veselinovića u 52. došao do 1:1, ali nije uspio da izbjegne poraz.

REZULTATI 4. kola:

Donji Srem - Napredak 1:3 (0:1)
/Veselinović 52 ag - Gavrić 17, Regan 72, Mirosavljević 86/

Novi Pazar - OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Lazarević 40, Arsenijević 63/

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Kasalica 16, Dauda 88/

Spartak - Javor 0:2 (0:1)
/Veselinović 7, Dražić 65/

Voždovac - Jagodina 19.00
Radnički Niš - Sloboda 19.00

Nedjelja:

Čukarički - Vojvodina 19.00
Partizan - Rad 19.00

TABELA: Čukarički (-1) 9, Crvena zvezda 9, Partizan (-1) 7, Javor 7, Radnički Niš (-1) 7, Novi Pazar 7, Napredak 6, Vojvodina (-1) 5, Voždovac (-1) 4, Spartak 4, Jagodina (-1) 3, OFK Beograd 3, Radnički 1923 3, Sloboda (-1) 2, Donji Srem 2, Rad (-1) 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC