• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima tim za Srbiju i to je to

Partizan pobijedio Rad 3:1, ovacije mladom Andriji Živkoviću. "Nula" od derbija na Banovom brdu.

 Partizan ima tim za Srbiju i to je to Izvor: MONDO

Partizan je nekako savladao Rad sa igrom koja nije mogla da zadovolji. Čukarički i Vojvodina praznih pušaka na Banovom brdu.

Poslije evropskog šamara od švajcarskog Tuna, Partizan se vratio u realnost zvanu Jelen Superliga Srbije. Partizan je pobijedio, očekivano, ali igra... hm, pa dovoljna za prvo mjesto u srpskom prvenstvu. Za nešto više od toga, vidjeli smo, mora mnogo, mnogo bolje.

Sve čestitke mladoj ekipi Rada sačinjenoj od golobradih mladića i par nešto iskusnijih. Rad je prikucan za dno tabele Superlige, bez ijednog boda, ali prodaja najkvalitetnijih igrača uzela je danak, pa bolje od toga i ne može. Još ako ode Uroš Đurđević (pitanje je samo gdje), onda "građevinarima", već sada se može reći, predstoji grčevita borba za opstanak.

"Ja, kao trener sam odgovoran za niz od četiri poraza, ali kad pogledam ovu utakmicu, ponosan sam na dobar dio onoga što je ekipa pokazala. Mladost povlači sa sobom i takmičarsko neiskustvo, pa smo naivno primali golove. To boli, ali ima dosta toga dobrog što je ova mlada ekipa pokazala", rekao je trener Rada Nebojša Milošević.

Ako je nešto pozitivno u Partizanovoj igri, to je Andrija Živković. Prije nedjelju dana postigao je prvenac u seniorskom timu priotiv kragujevačkog Radničkog, potom je nabijeđenim zvijezdama pokazao kako se bori za dres Partizana u posljednjem kvartalu utakmice protiv Tuna, a protiv Rada je samo potvrdio kvalitet.

Ujedno, probudio je i zebnju među navijačima Partizana - neće, valjda, i njega uskoro da prodaju!?

Živković je asistirao za vodeći gol Partizana, kada je pogodio Fofanu "u trepavicu", potom je postigao drugi, na idealan centaršut Vladimira Volkova. Sudbinu "građevinara" zapečatio je Saša Ilić, koji na ovom meču nije bio kapiten.

Prije gola Živkovića za 2:1 za Partizan, umetnuo se gol Rada i to kakav! Poslije kornera, lopta je sjela na nogu Vladimira Rodića, koji je topovski šutirao i pogodio za 1:1.

Partizan nije blistao, ali to je, kako je rekao trener Vuk Rašović poslije utakmice, bilo i očekivano, jer je ekipa bila "ispražnjena" poslije duela protiv Tuna.

"Najbitnije je da smo pobijedili", kaže Rašović, koji i dalje ne dobija pojačanja, mada je otkrio informaciju da bi prelazni rok mogao da bude završen za dan, dva.

Rašoviću je neophodan napadač, jer trenutno ima samo dvojicu - Fofanu i Nemanju Kojića, koji se vratio na teren poslije povrede. Pred početak meča novinari su saznali da Marko Šćepović karijeru nastavlja u Olimpijakosu!

Navijači Partizana su iskazali revolt radom uprave, ali predsjednik Dragan Đurić i njegovi saradnici mogu da budu spokojni, jer tek 2.000 ljudi, bez gromoglasnih izliva nezadovoljstva, nije nešto zbog čega treba da se brinu za pozicije.

Mnogo je više onih koji su revolt pokazali ostajanjem kod kuće, odnosno nedolaskom na stadion. A ako se ovako nastavi, stadion Partizana dugo će biti prazan.

TOK UTAKMICE:

1. minut - Odmah na početku meča uzvici "Uprava napolje" sa svih strana stadiona.

4. minut - Zanimljivije je na tribinama. Zaraćene strane Grobara uzvikuju "Uprava napolje", ali ne zajedno. Takozvani Zabranjeni uzvraćaju onima na južnoj tribini: "Ovo je smiješno", aludirajući na to da ranije nisu bili protiv uprave. Imaju i transparent: "Hrani kuče da te ujede".

11. minut - GOOOL! Partizan vodi 1:0! Andrija Živković je odlično prošao po desnoj strani, centrirao, a Fofana je glavom ubacio u mrežu Rada. Njegov drugi gol u crno-bijelom dresu.

12. minut - Rodić je dobio loptu duboko iza odbrane Partizana, bio je u povoljnoj poziciji i probao je da lobuje Stojkovića. Ambiciozno, ali bez efekta.

20. minut - Bilo je nezvaničnih najava po navijačkim forumima da će navijači napustiti stadion u 20. minutu u znak nezadovoljstva zbog rada uprave. Prošao je 20. minut, a ovo malo gledalaca što je na stadionu i dalje je tu...

22. minut - Malbašić je bio u šesnaestercu Rada, borio se za loptu sa defanzivcima Rada, a potom se sapleo o nogu jednog od njih. Nema penala, jer ga nije ni bilo.

24. minut - Malbašić ponovo u šansi, ali daleko iznad gola.

26. minut - Dobra kontra Partizana. Fofana je pravovremeno uposlio Ninkovića koji je uletio u šesneaesterac, ali je loše šutirao iskosa sa desne strane.

27. minut - Nižu se napadi Partizana. Fofana i Andrija Živković su vrlo raspoloženi za igru i dobili su aplauze navijača.

30. minut - Mihajlović je bio u prodoru sa lijeve strane, ali je fauliran. Uroš Vitas je izveo slobodan udarac i prilično je namučio Stojkovića, koji je odbranio grudima.

33. minut - Rad je sve hrabriji. Milošević je uputio oštar centaršut, a u posljednjem trenutku je intervenisao Milan Obradović.

38. minut - Dobra prilika za Rad. Poslije kornera lopta je došla na drugu stativu gdje je bio usamljen Nemanja Mihajlović, ali je mogao mnogo bolje glavom.

42. minut - Jojić je krenuo iz sredine, napravio solo prodor, tijelom je izbacio Ćirkovića, ali je završnica bila loša. Šutirao je pored gola.

43. minut - Najbolja prilika za Rad! Gnjatić je odlično centrirao, čak dvojica igrača Rada su bili u srcu šesnaesterca, ali se Luković nije snašao.

44. minut - Ninković je izbjegao ofsajd zamku, obišao je golmana Kljajića, ali je otišao suviše udesno. Probao je da pronađe Fofanu ili Malbašića, ali nije uspio.

-II poluvrijeme -



46. minut - Izmjena u Partizanu. Saša Ilić je na terenu umjesto Malbašića. Zanimljivo, kapitenska traka je ostala na ruci Stojkovića.

47. minut - Ninković je šutirao sa 20-ak metara, lopta se odbila od jednog igrača Rada, a Kljajić je jedva stigao da loptu izbaci u korner.

53. minut - GOOOL! Rad je izjednačio, sjajnim golom Vladimira Rodića! Lopta mu je došla na nogu poslije kornera i on je uputio bombu ka golu Partizana, koju je Stojković samo ispratio pogledom. Prvi gol Rada u ovoj sezoni!

60. minut - Gooool! Andrija Živković! Sa lijeve strane je centrirao Volkov, lopta je došla na nogu Živkovića, koji je sa pet metara lako pogodio. Njegov drugi gol u drugom uzastopnom meču za Partizan otkako je potpisao profesionalni ugovor.

- Na stadionu Partizana, navijači Partizana, malo u šali, malo u zbilji kažu: "Nemoj, mali, i tebe će da prodaju uskoro".

65. minut - Novi pokušaj igrača Rada, Luković je šutirao, ali je Stojković boksovao loptu. U nastavku, napad Partizana, Jojić je dodao do Fofane, ali je fudbaler sa Obale Slonovače, šutirao preko gola.

66. minut - Umjesto Ninkovića ulazi Nemanja Kojić. Kada je izlazio sa terena, Ninković je poprijeko pogledao ka navijačima na zapadnoj tribini, koji su mu zviždali. Ninković je potom šutnuo flašicu sa vodom i opsovao navijače.

69. minut - Tek što je ušao u igru Kojić je sam sebi napravio odličnu šansu poslije solo prodora, ali je Uroš Vitas sjajnim uklizavanjem spriječio najgore po Rad.

74. minut - GOOOOL! Partizan vodi 3:1! Jojić je vratio loptu, takozvanu "rolnu" do Saše Ilića koji je sa ivice šesnaesterca naciljao mrežu Rada. Kljajić je bio nemoćan.

Kako Partizan da gol, navijači uzvikuju parole protiv uprave.

Zanimljivost je i što je na terenu, u dresu Rada Saša Varga, sin pomoćnog trenera Partizana Zvonka Varge.

77. minut - Kakva šansa za Rad i kakav promašaj Uroša Vitasa! Poslije kornera, lopta je pala u peterac Partizana, a kapiten Rada je uspio da prebaci gol!!!

78. minut - Rašović je napravio i treću izmjenu. Iz igre je izašao Andrija Živković, koji je dobio ovacije. U igru je ušao Predrag Luka.

85. minut - Nevjerovatna odluka sudije Danila Grujića! Oprostio je ne samo faul Vladimira Volkova nad Rodićem, nego i crveni karton! Volkov je rukom oborio Rodića koji je bio u naletu ka golu Partizana, ali sudija ništa nije svirao!!!

- kraj utakmice -

sudija: Danilo Grujić

stadion Partizana: gledalaca oko 2.000

žuti kartoni: Stojković i Marko Živković (Partizan), Raspopović (Rad)

PARTIZAN: Stojković, Marko Živković, Obradović, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Andrija Živković (od 78. minuta Luka), Jojić, Ninković (od 66. minuta Ninković), Malbašić (od 46. minuta Ilić), Fofana.

RAD: Kljajić, Milošević, Ćirković, Vitas, Antić, Raspopović (od 72. minuta Varga), Gnjatić, Pavlović, Luković (od 80. minuta Denić), Rodić, Mihajlović (od 81. minuta Adamović).

O utakmici Čukarički - Vojvodina, koja je imala epitet derbija ovog kola, nemamo šta mnogo da vas izvijestimo. Mreže su mirovale, a ni pravih šansi nije bilo.

Vojvodina do pred kraj meča nije uputila nijedan udarac u gol rivala!

REZULTATI 4. KOLA:

nedjelja:

Čukarički - Vojvodina 0:0

Partizan - Rad 3:1 (1:0)
/Fofana 11', Andrija Živković 60', Ilić 74' - Rodić 53'/

subota:

Donji Srem - Napredak 1:3 (0:1)
Novi Pazar - OFK Beograd 2:0 (1:0)
Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
Spartak - Javor 0:2 (0:1)
Voždovac - Jagodina 1:1 (0:0)
Radnički Niš - Sloboda 2:0 (0:0)

TABELA: Radnički Niš 10, Partizan 10, Čukarički 10, Crvena zvezda 9, Javor 7, Novi Pazar 7, Napredak 6, Vojvodina 6, Voždovac 5, Spartak 4, Jagodina 4, OFK Beograd 3, Radnički KG 3, Sloboda 2, Donji Srem 2, Rad 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC