• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić: Tvrdoglavi smo bili i Siniša i ja

Nemanja Matić se, konačno, vratio među "orlove". "Ne postoji dogovor da igram, ja ću na treninzima pokazati da sam spreman", kaže fudbaler Benfike.

 Matić: Tvrdoglavi smo bili i Siniša i ja Izvor: MONDO

Zašto ga Mihajlović ne pozove? Zašto se Matić ljuti? Zašto ne sjednu da se dogovore? Pa, je l' mora opet to srpsko inaćenje?

Sve se to moglo čuti prethodnih mjeseci u vezi sa "slučajem Nemanja Matić". Dugo ga nije bilo u nacionalnom timu Srbije. Selektor Siniša Mihajlović ga je precrtao kada je Nemanja Matić u intervjuima za srpsku štampu izrazio nezadovoljstvo što ne igra i poručio: "Neka me više ne zove!". Matić se naljutio, pa se Mihajlović naljutio.

Kao dva ovna na brvnu, niko nije htio da odtsupi. Dok selektor nije sjeo u avion za Lisabon i pozvao Matića (i ostale iz srpske kolonije u Benfiki) na večeru. Epilog je bio pomirenje!

Matić se konačno našao na spisku za mečeve protiv Hrvatske i Velsa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"Razgovarali smo, sve je prošlo u najboljem redu. Ja sam srećan i ponosan što sam ponovo u dresu reprezentacije Srbije", rekao je Matić novinarima u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Pa, zašto se niste ranije dogovorili? Bilo je jedno od pitanja postavljenih Matiću. Vezni fudbaler je zastao, pomalo zatečen pitanjem...

"Iskren da budem, ne znam šta da odgovorim na to. Možda, ali možda je razlog u mojoj i selektorovoj tvrdoglavosti".

I Matić je, kao i Mihajlović u nedjelju, demantovao da je kao uslov svog povratka u reprezentaciju postavio to da mora da bude u timu.

"Ne postoji nikakav dogovor u vezi sa tim. Naravno, svaki igrač koji je došao želi da igra. Ja ću se truditi na treninzima da pokažem da sam spreman da iznesem utakmicu, a na selektoru je da odluči ko će da igra".

Srbija je u nezavidnoj poziciji u kvalifikacionoj grupi A za Mundijal. Nije bez šansi, doduše, ali samo u domenu teorije, pa možda i čuda. Potrebne su joj sve tri pobjede do kraja i sva tri poraza Hrvatske, uz još neke "propratne" elemente (gol-razlika, na primjer).

Matić je veći dio utakmica u kvalifikacijama gledao kod kuće, preko televizije, kao navijač.

"Nije lako kad se utakmica izgubi, ni igračima, ni navijačima. Ekipa je mlada i treba vremena da se kockice slože i vjerujem da će Srbija u narednom periodu pokazati pravo lice. Bilo je teško gledati kad Srbija gubi", rekao je Matić.

Gledao je i poraz "orlova" u Zagrebu, o čemu kaže: "Nedostajalo je iskustva našoj ekipi, možda malo i sreće da iskoristimo šanse koje smo imali. Nisam vidio da su Hrvati bolji od nas, možda u nekim segmentima igre, ali u globalu ne".

O predstojećem meču sa Hrvatima, Matić kaže da je to još samo jedna fudbalska utakmica.

"Utakmica kao i svaka druga. Prema svakom protivniku treba imati respekt, ali treba da budemo svjesni svojih kvaliteta. Igramo kod kuće i idemo na pobjedu!", jasan je Matić.

To što sada javnost od njega očekuje da na terenu izvadi "magični štapić", Matića ne opterećuje:

"Navikao sam na to. U klubu, u Benfiki, pritisak je svakodnevni i prilično je veliki, tako da sa te strane neće biti problema".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC