• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bane Ivanović: Svakog dana u svakom pogledu..

Kapiten Srbije kaže da bi pobjeda nad Hrvatskom bio "trijumf ove generacije". "Iz mjeseca u mjesec napredujemo, bićemo ozbiljan tim".

 Bane Ivanović: Svakog dana u svakom pogledu.. Izvor: MONDO

Kao u kultnom filmu Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?", tako i jedan od najiskusnijih u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji - Branislav Ivanović - ocjenjuje dosadašnji rad "orlova" pod palicom selektora Siniše Mihajlovića.

Jedna od najupečatljivijih rečenica iz tog filma glasi: "Svakog dana, u svakom pogledu, sve više napredujem". A defanzivac Čelsija kaže: "Napredujemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Ova reprezentacija je počela kvalifikacije kao jedan tim, a sada smo drugačiji - igramo mnogo bolje, kvalitetnije... Slažemo kockice iz mjeseca u mjesec. Bićemo ozbiljna reprezentacija, na ponos svih nas...".

Pred ovom generacijom, značajno podmlađenom je veliki ispit. U petak uveče, u Beogradu će izaći na megdan Hrvatskoj u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. Ta utakmica jeste posebna, iako svi kažu da je ona "samo jedna u nizu" i da su pripreme iste.

"Ja očekujem spektakl, jer to i treba da bude fudbalski spektakl, i nešto što može da bude veliki plus za naš fudbal. To bi bila najvažnija pobjeda ove generacije, nešto što bi bilo mnogo bitno za nas, ali da ne pričamo unaprijed", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

On ne vjeruje u takozvani faktor sreće, koji se tako često spominje. "Eh, da smo imali malo više sreće, da je ona lopta upala..." i slično. Za Ivanovića tako nešto ne postoji mnogo u fudbalu.

"Možda vi to novinari i mediji malo predstavljate kao sreću. U fudbalu i na terenu ne dešava se sreća, sve mora da se zasluži i da se za nešto izbori", kaže Bane Ivanović, očigledno dobro "izbrušen" poslije više sezona igranja u engleskom fudbalu.

Upitan da li se sukob Fudbalskog saveza Srbije i pojedinih klubova Superlige odražava i na nacionalni tim, odnosno reprezentativce, Ivanović kaže da ne.

"Kad smo ovdje i kada smo van terena, možda malo, to je svakako prisutno i prolazi kroz naše glave. Ali, u globalu ne. Rival je dovoljno dobar i kvalitetan i mislim da je reprezentacija Hrvatske upravo ono što je potrebno da se dogodi našem fudbalu u ovom trenutku. Dakle, pun stadion, nešto što može da promijeni generalnu sliku", kaže kapiten "orlova".

Prije nekoliko dana, u petak uveče u Pragu, Branislav Ivanović je vodio duel sa napadačem Bajerna, Hrvatom Mariom Mandžukićem. Doduše, ne direktan, jer je za "Mandžu" bio zadužen David Luiz.

"Nisam imao mnogo direktnih duela sa njim. Ali, reprezentacija Hrvatske nije jedan igrač. Te velike utakmice prave velike igrače, a nadamo se da ćemo u petak mi biti uspješni", rekao je Ivanović.

Na šalu selektora Siniše Mihajlovića da će publika u petak uveče rasporediti zvižduke malo na njega, malo na Tomislava Karadžića, a malo na golmana Vladimira Stojkovića (navijači Zvezde ne mogu da ga podnesu jer je prešao u Partizan), Ivanović ima svoje viđenje: "Ja mislim da će najviše zviždati Hrvatima, a da nama uopšte neće zviždati da neće imati povoda, jer se utakmica završiti povoljnim rezultatom po nas".

(Predrag Vujić, Jovan Terzić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC