• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrija Živković: Da li je sve ovo san?

Za 15-ak dana život Andrije Živkovića promijenio se za 180 stepeni. Sada mu kliču navijači Partizana, a on kaže: "Još sam onaj stari Andrija".

 Andrija Živković: Da li je sve ovo san? Izvor: MONDO

Život sedamnaestogodišnjeg fudbalera Andrije Živkovića u posljednje dvije nedjelje izgledao je ovako:

21. avgust - potpisao je profesionalni ugovor sa Partizanom;

25. avgust - odigrao je prvu utakmicu za seniorski tim Partizana na stadionu u Humskoj i dao je sjajan gol u meču protiv Radničkog iz Kragujevca (debitovao je za Partizan u prošloj sezoni u meču u Novom Pazaru);

29. avgust - ušao je u igru protiv Tuna u Švajcarskoj, u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope i bio jedina svijetla tačka u ekipu Partizana, koja je odigrala očajno i zasluženo je završila evropsko takmičenje.

30. avgust - selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uvrstio ga je u tim koji će igrati u kvalifikacijama za EP 2015. godine u Češkoj. Pozvao ga je za meč protiv Kipra u Gornjem Milanovcu.

1. septembar - prvi put je bio starter u seniorskom timu Partizana u meču protiv Rada. Namjestio je prvi gol, postigao drugi za Partizan. Sa terena je ispraćen ovacijama Grobara.

Prije, dakle, 15-ak dana Andrija Živković je bio nepoznat široj fudbalskoj javnosti. Sada se o njemu priča.

"Sve je ovo kao san, u šoku sam. I svjestan sam i nisam šta mi se događa", rekao je mladi fudbaler na okupljanju "orlića" u Staroj Pazovi, odakle su autobusom otišli u Gornji Milanovac.

Andrija je najmlađi igrač u mladoj reprezentaciji Srbije.

"Na trenutak pomislim da sve prihvatam normalno, pa kasnije vidim da baš i nisam svjestan svega što mi se događa. Ovih 15 dana potpuno su mi promijenili život. Potpisao sam profesionalni ugovor sa Partizanom, srpskim šampionom, odmah i zaigrao, postigao već sam dao dva gola u dvije utakmice Superlige. Igrao sam i na međunarodnoj sceni, nažalost u Švajcarskoj smo bili loši i izgubili smo utakmicu. Drago mi je da imam podršku publike i to mi je mnogo bitno. Mnogo toga se dogodilo, nije lako složiti utiske, ali zbog ovakvih stvari sam i počeo da se bavim fudbalom. Ali, ja sam onaj stari Andrija i uvijek ću takav biti", kaže Andrija Živković.

(Predrag Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC